وی با اشاره به نزدیک بودن زمان سفر رئیس جمهور به قم اظهار داشت: تلاش کردیم در آستانه شکلگیری این سفر نیازهای شهر قم را با استاندار مطرح کرده و مطالبات مدیریت شهری را شفاف بیان کنیم.
وی اولویت نخست شهر قم را حمل و نقل عمومی دانست و افزود: ما از دولت انتظار داریم که در موضوع حمل و نقل ریلی ما را مساعدت کند چرا که قم از تمام استانها در این زمینه عقبتر است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم اشاره به ضروری بودن توسعه حمل و نقل ریلی در شهر قم ابراز داشت: زائرپذیر بودن شهر قم موجب شده این مسئله اهمیت فوقالعادهای داشته باشد؛ با این حال روند انجام این طرحها دیرتر از دیگر استانها آغاز شده است.
منوریل به 250 میلیارد تومان نیاز دارد
وی در پاسخ به خبرنگاران در موضوع تعطیل شدن اجرای طرح منوریل خاطرنشان کرد: تا کنون دولت حدود 250 میلیارد تومان در موضوع منوریل هزینه کرده که تأسیسات و واگنها موجود است و ریلها هم خریداری شده و در انبارها نگهداری میشود.
آتشزر تاکید کرد: در حال حاضر این طرح متوقف نیست اما بسیار کند پیش میرود که دلیل آن هم مشکلات مالی دولت است.
این سخن رئیس شورای اسلامی شهر قم در شرایطی ایراد شد که محمد دلبری، شهردار قم دو روز پیش در جلسه شورای اسلامی شهر گفته بود شهرداری بدون کمک دولت هم میتواند منوریل را تکمیل کند.
حجت الاسلام آتشزر با اشاره به اینکه تکمیل شدن فاز نخست منوریل قم 250 میلیارد تومان نیاز دارد گفت: ما پیگیر هستیم تا این طرح را به عنوان یکی از اولویتهای شهر قم به وسیله فاینانس تکمیل کنیم.
روند پیگیری متروی قم دیگر موضوعی بود که آتشزر به آن اشاره کرد. وی گفت: روند ساخت مترو در حال حاضر به خوبی پیگیری میشود و از جهاتی شاید از منوریل هم وضعیت بهتری دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: شهرداری قم یک سری منابع مالی برای مترو اختصاص داده و از طرفی پیمانکار نیز تلاش خوبی در اجرای این طرح دارد.
وی ادامه داد: بر اساس توافقاتی که با پیمانکار داشتهایم، با مجوز دولت تأمین 150 میلیارد تومان از طریق اوراق مشارکت برای این طرح را پیگیری میکنیم.
حجت الاسلام آتشزر تصریح کرد: با این مبلغ میتوانیم نقدینگی حفر تونل مترو توسط دستگاه تی بی ام را تأمین کنیم و برای ادامه آن نیز منابع جایگزین دیگری مانند فاینانس را در نظر گرفتهایم که این مورد را رئیس مجلس شورای اسلامی پیگیری میکند.
نهادهای نظامی و انتظامی هم باید عوارض بدهند
موضوع دیگری که رئیس شورای اسلامی شهر قم به آن اشاره کرد، پرداخت نشدن عوارض ادارات دولتی به شهرداری بود.
وی گفت: معاونت برنامهریزی استانداری قم تصمیم دارد این مبالغ را از بودجههای استانی ادارات کم کند و به شهرداری بازگرداند.
آتشزر با اشاره به اینکه برخی ادارات و نهادها ساخت و سازهایی در شهر انجام میدهند که مجوز آن را نگرفته و مقدار بنا را مشخص نمیکنند، افزود: این مشکل نیز در جلسه با استاندار قم مطرح شد تا راهی برای حل آن در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: در این مورد قانون داریم و حتی نهاد معظم رهبری هم فتوا دارند که نهادهای نظامی و انتظامی نیز مکلف هستند که مقدار ساخت و ساز را به شهرداریها اعلام کرده و از این نهاد مجوز بگیرند. حتی این موضوع مطرح شده که اگر نیروهای نظامی و انتظامی عوارض ساخت و سازهای خود را پرداخت نکنند، دولت میتواند از بودجههای آنها کم کرده و عوارض شهرداری را پرداخت کند.
موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد، مربوط به کمیسیون 77 و هماهنگی بیشتر استانداری و شهرداری بود. وی افزود: در این مورد هم توافقهایی صورت گرفت تا مشکل برطرف شود.
توافقات خوبی میان مدیریت شهری و استانداری انجام شد
استاندار قم هم در حاشیه این جلسه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت برگزاری چنین جلساتی برای نزدیکی کردن دیدگاهها به هم گفت: مشکلاتی در شهر وجود داشت که برای حل کردن آن نیاز به هماهنگی و همدلی بیشتر میان مسئولان حس میشد.
حجت الاسلام محمدصادق صالحیمنش ادامه داد: نقطهنظر اعضای شورای اسلامی شهر قم در این جلسه مطرح شد و دغدغههایی که آنها نسبت به برخی مسایل داشتند را شنیدیم.
وی ابراز داشت: استانداری هم دغدغههایی در مورد مدیریت شهری داشت که در این جلسه آن را بیان کردیم و در نهایت به توافقات خوبی رسیدیم.