کد خبر: ۲۲۳۴۹۰
زمان انتشار: ۲۲:۵۷     ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
جدیدترین کارنامه فروش نفت دولت یازدهم نشان می‌دهد که میزان درآمدهای نفتی به ماهانه 1.5 میلیارد دلار رسیده است. این رقم دو میلیارد دلار کمتر از میانگین درآمدهای نفتی سال‌های 88 تا 91 است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، جدیدترین کارنامه فروش نفت دولت یازدهم نشان می‌دهد که میزان درآمدهای نفتی به ماهانه 1.5 میلیارد دلار رسیده است. این رقم دو میلیارد دلار کمتر از میانگین درآمدهای نفتی سال‌های 88 تا 91 است. دولت محمود احمد‌ی‌نژاد از سال‌های 88 تا پایان سال 91 به صورت میانگین ماهانه 1.7 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت.
 
اما دولت یازدهم طبق آخرین آمارهای بانک مرکزی در پنج ماهه نخست کاری خود توانسته 6.25 میلیارد دلار نفت بفروشد. اگر همین روند پنج ماهه نخست فعالیت دولت یازدهم تا پایان کار این دولت ادامه داشته باشد، یعنی ماهانه دو میلیارد دلار کمتر از دولت سابق بتواند درآمد نفتی داشته باشد، میزان کل درآمدهای نفتی دولت یازدهم در مجموع در چهار سال فعالیتش 96 میلیارد دلار کمتر از درآمدهای نفتی دولت دهم خواهد بود.
 
طبق آخرین آمار بانک مرکزی، دولت دهم در سال‌های 88 تا پایان 91 در مجموع بیش از 346 میلیارد دلار نفت فروخته که با حفظ همان روند گذشته در چهار سال آینده و با حفظ قیمت‌ جهانی نفت به نظر می‌رسد این میزان در پایان دولت حسن روحانی به 250 میلیارد دلار برسد.
 
این رقم یعنی درآمد سالانه نفتی دولت یازدهم بیش از 5.62 میلیارد دلار خواهد بود. این در حالی است که در قانون بودجه سال 93 میزان درآمدهای حاصل از نفت را می‌توان از مجموع صادرات یک میلیون بشکه در روز و پیش‌بینی قیمت 100 دلاری برای هر بشکه نفت صادراتی محاسبه کرد.
 
 با توجه به همین دو رقم می‌توان درآمدهای روزانه فروش نفت ایران طبق قانون بودجه امسال را 100 میلیون دلار تخمین زد که این رقم برای هر ماه سه میلیارد دلار پیش‌بینی می‌شود. البته این تنها درآمدهای فروش نفت دولت است و باید درآمدهای میعانات گازی را هم به این آمار اضافه کرد که در بودجه برای میعانات گازی تنها به فروش روزانه 297 هزار بشکه در روز اشاره شده و نرخی برای آن تعیین نشده است.
 
افزایش صادرات غیرنفتی
 
با وجود کاهش درآمدهای نفتی دولت روحانی نسبت به دولت سابق اما در بخش صادرات غیرنفتی در پنج ماهه نخست کاری دولت یازدهم، این میزان نسبت به سال‌های 88 تا 91 افزایش داشته است. در دوران فعالیت دولت دهم به صورت میانگین ماهانه دو میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که این رقم در پنج ماهه نخست فعالیت دولت یازدهم یعنی از مرداد تا آذرماه پارسال به بیش از 2.2 میلیارد دلار رسید. طبق آخرین آمارهای بانک مرکزی در چهارماهه نخست پارسال ایران بیش از 3.9 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که این میزان در پنج ماهه مرداد تا پایان آذر ماه پارسال به 5.20 میلیارد دلار رسید.
 
افزایش 11.2 میلیارد دلاری درآمدهای ناشی از صادرات غیرنفتی در این پنج ماه حاکی از درآمد ماهانه میانگین 2.2 دلاری از صادرات غیرنفتی است که البته بخشی از این درآمدها برای بخش خصوصی است.
 
کاهش مجموع درآمدهای ارزی
 
معمولا درآمدهای ارزی دولت‌ها از درآمدهای ناشی از صادرات نفت و کالاست که البته بخشی از درآمدهای صادرات غیرنفتی هم برای بخش خصوصی است. با وجود این، می‌توان دلارهای این بخش را هم برای اقتصاد ایران صرف کرد.
 
فرهیختگان نوشت: آن طور که بانک مرکزی منتشر کرده میزان کل درآمدهای ارزی دولت دهم بیش از 444 میلیارد دلار بوده است. دولت احمدی‌نژاد در سال 88 ماهانه 3.7 میلیارد دلار، در سال 89 ماهانه 3.9 میلیارد دلار، در سال 90 ماهانه 12 میلیارد دلار و در سال 91 ماهانه 1.8 میلیارد دلار درآمدهای ارزی داشته است.
 
از این اعداد می‌توان محاسبه کرد که درآمد ارزی ماهانه دولت دهم در سال‌های 88 تا 91 بیش از 1.9 میلیارد دلار بوده است. اما این میزان در پنج ماهه نخست فعالیت دولت یازدهم به ماهی 3.7 میلیارد دلار رسیده است.
 
از مرداد تا پایان آذر ماه پارسال دولت یازدهم در مجموع بیش از 8.36 میلیارد دلار درآمد داشته است. این کسری بین 1.9 میلیارد دلار درآمد ارزی ماهانه دولت دهم با 3.7 میلیارد دلار درآمد ارزی ماهانه دولت یازدهم نشان می‌دهد که دولت روحانی ماهانه 8.1 میلیارد دلار درآمد ارزی کمتر از دولت احمدی‌نژاد دارد.
 
البته این میزان برای پنج ماهه نخست فعالیت دولت روحانی است که با حفظ همین روند به نظر می‌رسد تا پایان فعالیت دولت یازدهم در مجموع این دولت 4.68 میلیارد دلار کمتر از دولت دهم درآمدهای ارزی خواهد داشت.
 
با این حساب اگر دولت دهم در سال‌های 88 تا 91 بیش از 444 میلیارد دلار درآمد ارزی داشت، اما دولت یازدهم در دوران فعالیتش 86 میلیارد دلار کمتر و معادل 358 میلیارد دلار درآمد ارزی خواهد داشت.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها