کد خبر: ۲۲۲۳۸۳
زمان انتشار: ۱۸:۰۵     ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳
در گردهمایی جوانان بنیاد امید ایرانیان:

به گزارش پایگاه 598 به نقل از مشرق، محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در نخستین گردهمایی شاخه جوانان این بنیاد که عصر امروز در کانون توحید برگزار شد خطاب به جوانان حاضر گفت: شما سهم زیادی در خلق حماسه انتخابات سال 92 داشتید که 72 درصد در این انتخابات مشارکت کردند و در حال حاضر نیز باید بزرگترها را به سمتی سوق دهیم که از این سرمایه خلق شده محافظت کنند.

وی فعالیت‌های بنیاد امید ایرانیان را به 3 بازه تقسیم‌بندی کرد و تصریح کرد: بازه اول فعالیت از اواخر سال 84 آغاز شد که ما بنیاد باران را تأسیس کرده بودیم که جهت‌گیری آن استفاده از مدیران میانی به بالا و بازه سنی بالای 45 سال بود و ما تصمیم گرفتیم با رویکرد جدید اخلاق‌مداری، اعتدال و خردورزی در تمام امور و استفاده از جوانان بنیاد امید ایرانیان را تأسیس کنیم.

رئیس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: نخستین اقدامی که انجام دادیم این بود که در اواخر سال 84 برای درخواست مجوز یک دانشگاه را دادیم که در هیئت موسس دانشگاه 3 تن از رؤسای سابق دانشگاه تهران و 3 تن از وزرای سابق علوم عضو بودند و ما موافقت اصولی را برای مؤسسه آموزش عالی خوارزمی گرفتیم. زمین این دانشگاه را هم سمت هشتگرد گرفتیم اما به علت مشکلات مالی نتوانستیم دانشگاه را تأسیس کنیم.

در سال 86 بنیاد پیشبرد علم و فناوری را نیز تأسیس کردیم

عارف ادامه داد: این جریان ادامه داشت تا اوایل سال 90 تا 91 دانشگاه تربیت معلم پیشنهاد داد نام آن به دانشگاه خوارزمی تغییر پیدا کند و بنده نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی با این اسم موافق بودم و چون ما فقط موافقت اصولی را گرفته بودیم نمی‌توانستیم با انتخاب نام دانشگاه خوارزمی برای این دانشگاه مخالفت کنیم. تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز عقلانی بود؛ در حال حاضر نیز بانی پیدا شود دانشگاه خود را تأسیس می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در سال 86 بنیاد پیشبرد علم و فناوری را نیز تأسیس کردیم، گفت: درخواست مجوز برای مؤسسه خیریه هم دادیم که متأسفانه نتوانسته ایم مجوز آن را بگیریم.

رئیس بنیاد امید ایرانیان خاطرنشان کرد: در دوره اول بنیاد امید ایرانیان که از اواخر سال 84 تا پایان سال 87 ادامه داشت، گفتمان و جهت‌گیری بنیاد غیر از حزبی و سیاسی بود و در دوره دوم آن یعنی در 15 خرداد سال 86 اساسنامه بنیاد به تصویب هیئت مؤسس رسید و در 15 مرداد 88 تقاضای مجوز را به وزارت کشور دادیم و در 6 آبان همان سال بنیاد امید به ثبت رسید.

عارف با بیان اینکه پایبندی به اصول و ارزشهای بنیادین انقلاب میانه‌روی و اخلاق‌مداری در سیاست و همچنین جوان‌گرایی از جمله موارد ذکر شده در اساسنامه بنیاد ملی ایرانیان است، گفت: صدور مجوز از سوی وزارت کشور بیش از 4 سال طول کشید و در این مدت بدون مجوز در شهرستان‌ها فعالیت نداشتیم و فقط در تهران فعال بودیم. با اینکه در 25 اسفند سال 92 مجوز فعالیت بنیاد را گرفتیم که در حال حاضر دفاتر استانی آن ابتدا در مشهد و سپس در اصفهان تأسیس شده است.

وی با بیان اینکه نقش اتاق فکر را برای بنیاد قائلیم، گفت: تدوین برنامه 5 ساله بنیاد امید ایرانیان توسعه واحدهای استانی به صورت خودگردان، نقش جمع‌گرایی، کادرسازی برای آینده، حمایت از تشکل‌های همسو در راستای هم‌افزایی به جای ادغام و همچنین بهادادن به جوانان و زنان جزو اولویت‌های ماست.

در ادامه برنامه حاضران سئوالات خود را از محمدرضا عارف پرسیدند: رئیس بنیاد امید ایرانیان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اختلاف‌نظرش با خاتمی و روحانی گفت: اختلاف‌نظر خیلی خوب است و مهم این است که در اختلاف‌نظرها بحث شده و به خرد جمعی احترام گذاشته شود.

موضع جدی ما حمایت از دولت روحانی است

عارف در ادامه با بیان اینکه هیچ اختلاف‌نظری با این عزیزان ندارم و به هر 2 آنها ارادت دارم، گفت: موضع جدی ما حمایت از دولت روحانی است و همه باید تلاش کنند که این دولت موفق شود و این موضع رسمی و جدی ماست.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره فعالیت‌هایش برای انتخابات مجلس در سال 94 اظهار داشت: شرایط کشور ایجاب می‌کند که به سمت یک مجلس مقتدر و توانا برویم که دغدغه آن مسائل کلان کشور باشد و دیگر نماینده‌ها دغدغه‌های جاری و حوزه‌های انتخابیه را نداشته باشند چرا که مطالبات جاری بر عهده شوراهاست و نمایندگان مجلس باید نسبت به مسائل کلان کشور دغدغه داشته و یاور دولت باشند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه جهت‌گیری ما این است که تلاش کنیم به همگرایی خوبی در جبهه اصلاحات برسیم، اظهار داشت: بنده آرزو می‌کنم نه تنها اصلاح‌طلبان بلکه رقبا نیز با یک لیست در انتخابات شرکت کنند و برگزاری انتخابات مجلس به صورت کلی با 2 لیست ایده‌آل ماست و بنده نیز به موقع راهبردی برای ائتلاف نسبی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را اعلام می‌کنم که به نظر بنده کار با ارزشی است و در این مسیر نه با آقای ناطق‌نوری بلکه با هر کسی که در چارچوب ارزش‌ها و قانون اساسی برای اعتلای کشور تلاش می‌کند بر اساس ضوابط روشن و شفاف ائتلاف را دنبال کنیم.

برای نخستین بار با برنامه در انتخابات شرکت می‌کنیم

عارف با بیان اینکه به طور طبیعی در حد توان خود ادعا می‌کنیم اظهار داشت: مجلس در رأس امور است و باید برای حل مشکلات کشور بر اساس اسناد بالادستی تصمیم‌گیری کند و ما تلاش می‌کنیم در مجلس آینده اکثریت را به دست بیاوریم و قصد داریم برای نخستین بار با برنامه در انتخابات شرکت کنیم و به مردم بگوییم اگر در مجلس ما اکثریت شویم این کارها را برای شما انجام می‌دهیم.

وی در پاسخ به سئوالی درباره تأسیس یک حزب نیز گفت: یکی از مطالباتی که بعد از 24 خرداد در جریان دیدارهایی که با 120 گروه داشتم تشکیل یک حزب بود و در ابتدا نیز بحث ما تشکیل یک تشکل سیاسی بود اما جمع‌بندی ما این بود شرایط کشور برای ماندگاری یک تشکل حزبی و سیاسی مناسب نیست و به همین دلیل در مرامنامه بنیاد امید ایرانیان دیده شده که فعالیت‌های آن ظرف 10 سال آینده در دیگر حوزه‌ها باشد و سپس پس از 10 سال هیئت مدیره تصمیم‌گیری کند که بنیاد به حزبی تبدیل شود و یا از حزبی حمایت کند و طبق مرامنامه تا سال 96 و 97 نباید فعالیت حزبی انجام دهیم و به این علت که بنیاد امید ایرانیان یک حزب نیست افرادی که عضو احزاب هستند می‌توانند در بنیاد فعال باشند و ما نقش هم‌افزایی در تشکل‌های همسو را دنبال می‌کنیم.

رئیس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: بحث ما این بود که در حال حاضر احزاب مختلف اصلاح‌طلبی در کشور هستند و ما نیاییم یک حزب ضعیفی تأسیس کنیم تا در کنار دیگر احزاب اصلاح‌طلب قرار بگیریم و اختلافات بیشتر شود. ضمن اینکه ما با تشکیل حزبی که به یکی دو نفر متکی باشند مخالفیم.

عارف خاطرنشان کرد: حتی اگر حزب ما تشکیل شود شرایط کشور به گونه‌ای است که باید جبهه‌ای حضور پیدا کنیم و ما بنا نداریم در انتخابات با یک پرچم بیاییم. 

وی با بیان اینکه در مراسم تقدیری که از بنده در دانشگاه تهران صورت گرفته بود تصمیم بر این شد که کانون اساتید ایران را راه‌اندازی کنیم تا علاوه بر موضوعات صنفی موضع‌گیری‌های سیاسی هم داشته باشد و در حال حاضر نیز برای این کانون از وزارت کشور و کمیسیون ماده 10 احزاب تقاضای مجوز کردیم.

رئیس بنیاد امید ایرانیان درباره برنامه‌هایش برای انتخابات مجلس نیز گفت: برنامه ما این است که در سال 93 به هیچ عنوان وارد مصادیق نمی‌شویم و در سال 94 وارد مصداق‌ها خواهیم شد چرا که اگر امسال وارد مصادیق شویم دچار شکنندگی خواهیم شد.

دولت نمی‌تواند در انتخابات مجلس درگیر شود

عارف درباره ائتلاف با دولت برای انتخابات مجلس نیز گفت: دولت نمی‌تواند در انتخابات درگیر شود اما نه تاکتیک بلکه راهبرد ما این است که با حامیان دولت یک لیست بدهیم.

وی با بیان اینکه برخی گروه‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال 96 برنامه ریزی می‌کنند گفت: ما برای انتخابات 96 برنامه‌ای نداریم و برنامه ما برای انتخابات 94 مجلس و 1400 ریاست جمهوری است.

رئیس بنیاد امید ایرانیان در خصوص علت همکاری نکردن با دولت یازدهم نیز گفت: ما خواستیم که سرمایه اجتماعی به‌وجود آمده را حفظ کنیم و تجربه سال 76 را تکرار نکنیم که بعد از انتخابات آن سال همه به دولت رفتیم و درگیر کارهای اجرایی شده و از حفظ سرمایه اجتماعی بوجود آمده غافل شدیم حتی بنده با پذیرفتن ریاست دانشگاه‌های مختلفی که به آقای توفیقی پیشنهاد می‌شد مخالفت کردم. 

عارف در پاسخ به سئوال دیگری در مورد علت نپذیرفتن ریاست دانشگاه تهران نیز اظهار داشت: برای بنده ریاست دانشگاه از هر چیز دیگری باقداست‌تر است و حتی با لطفی که وزیر علوم به بنده داشت و گفته بود که اگر ریاست دانشگاه تهران را بپذیرم تمام انتخابات و تشکیل شورا برای انتخاب رئیس را کنار می‌زنم اما بنده با دوستان شرط کردم که اگر ریاست دانشگاه تهران را بپذیرم دیگر در بنیاد امید ایرانیان و همچنین فعالیت‌‌های سیاسی و اجتماعی را کنار می‌گذارم که دوستان مخالفت کردند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها