لس آنجلس تایمز در گزارشی درباره این بازیکن فوتبال نوشت: بیت آشور یک آدم مزدور نیست. اگر فدراسیون فوتبال آمریکا با همان حرارتی که ایرانیها دنبال بیت آشور بودند، برای این بازیکن تلاش میکردند، شاید او خوشحال میشد که در خانه بماند. اما هرگز از او نخواستند که در آمریکا بازی کند.
بیت آشور در پاسخ به این پرسش روزنامه آمریکایی که اگر همه چیز به طور مساوی اتفاق میافتاد و چنانچه هر دو تیم در یک زمان به سراغ تو میآمدند؟، گفت: هرگز چنین اتفاقی نمیافتاد.
بر پایه این گزارش، تصمیم بیت آشور مبنی بر بازی برای تیم ملی ایران اگر برای بعضیها به رنگ و بوی سیاسی آمیخته است برای این بازیکن فقط تصمیمی فوتبال بوده است. بیت آشور 27 ساله است و بازی برای تیم ملی ایران در رقابتهای جام جهانی آخرین فرصت وی خواهد بود.
بازیکن وایت کپس کانادا اظهار کرد: جام جهانی بزرگترین عرصه است و بهترین بازیکنان آنجا بازی میکنند. به عنوان یک کودک شما رویای جام جهانی را در سر میپرورانید. بنابراین موقعیت حضور پیدا کردن در آنجا، خیلی موقعیت بزرگی است.
بازیکن پیشین "ستارگان ام ال اس"، در ماه اکتبر برای نخستین بار برای تیم ملی ایران به میدان رفت. جایگاه بازی وی هنوز تضمین شده نیست بلکه پسزمینه حضور در لیگ آمریکا بتواند به وی کمک کند.
"کارلوس کیروش"، سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال ایران، اصول اولیه تمرینات را در انگلستان آموخته و پس زمینه لیگ آمریکا را هم در کارنامه دارد. وی قبلا موفق شده تیم نیویورک مترو استارز را به رقابتهای پلیآف MLS هدایت کند.
کیروش مسئول قراردادن بیت آشور در برنامه ایران بود. امید نمازی، مربی پیشین تیم ملی، گفت از سه سال قبل که کیروش هدایت تیم ملی را در دست گرفت، فهرستی بالای 20 نفر از بازیکنان اصالتا ایرانی که در خارج بازی میکنند، را ارائه کرد. در میان این فهرست دانیل داوری و اشکان دژآگه که ایرانی- آلمانی بودند، رضا قوچاننژاد که ایرانی - هلندی بود و امید نظری که ایرانی - سوئدی بود در این فهرست به چشم میخوردند.
نمازی که در حال حاضر به عنوان دستیار در تیم ملی زنان آمریکا فعالیت میکند، گفت: در ابتدا مقاومتهایی وجود داشت اما زمانی که یخها آب شدند و بازیکنان نشان دادند که چه قابلیتهایی برای تیم ملی دارند، فکر میکنم حسی از خوشامدگویی ایجاد شد.
این حس دقیقا برای بیت آشور هم وجود داشت. وی در خصوص هم تیمیهای ایرانی خود تاکید کرد: ظرف پنج تا 10 دقیقه احساس کردم آنها برادرانم هستند. خوشامدگویی بخشی از فرهنگ ایرانی است.
بیت آشور هنوز هم از زمان دعوت به تیم ملی نمیتواند به درستی فارسی صحبت کند و تا قبل از دعوت به تیم ملی، در تهران حضور نداشت. البته زمانی که پنج ساله بود به تهران آمده بود. با این حال به ناگهان وارد فرهنگ ایرانی شد. او در "سیلیکون ولی" بزرگ شده است. پدرش ادوارد، مهندس برق که در شرکت اپل بازنشسته شده و در سان فرانسیسکو استیت بازی میکرده و مادرش پری، بسیاری از رسم و رسومات ایرانی را رعایت کردهاند.
بیت آشور میگوید: فرهنگ بخشی از توست. تو میدانی که پدر و مادرت کجا متولد شدهاند. بنابراین من واقعا احساس میکنم که پیوندهای قوی دارم.
زمانی که سه سال قبل مربیان ایرانی برای نخستین بار با بیت آشور تماس گرفتند و از او خواستند تا فرایند دراز مدت پر کردن مدارک برای حضور در ایران را انجام دهد، بازی برای تیم ملی در برنامههای این بازیکن نبود - مخصوصا زمانی که در تابستان سال 2012 و ژانویه 2013 به تیم ملی آمریکا دعوت شد.
بیت آشور هر دو بار موفق نشد جایی در تیم ملی آمریکا پیدا کند و مسئولان فوتبال آمریکا به طور خصوصی به وی گفتند بعید است او بتواند برای این تیم بازی کند. زمانی که پیامکها و ایمیلهای مسئولان فوتبال آمریکا قطع شد، او به موضوع پی برد. بنابراین وقتی ایرانیها با وی تماس گرفتند، او از شانس بازی در جام جهانی استقبال کرد و یورگن کلینزمن، سرمربی تیم ملی آمریکا، تصمیمش را ستود.
کلینزمن که در سه دوره رقابتهای جام جهانی به میدان رفته، گفت: در ردهبندی ما در منطقه دفاع راست، بیت آشور نفر پنجم، ششم و هفتم بود. بنابراین واقعگرایانه نبود که در تیم ملی باشد. من نمیخواستم آنها موقعیتی را از دست بدهند. اگر بازی در یک تیم ملی دیگر چیزی بود که آنها میخواستند، خیلی هم خوب است. چراکه زمان بیرحمانه میگذرد.
مانع بعدی بیت آشور این است که در ترکیب 11 نفره تیم ملی قرار بگیرد. نمازی در این خصوص میگوید: باید تا آخرین لحظه صبر کرد. من احساس خوبی دارم نسبت به اینکه او در جام جهانی حضور خواهد داشت. او میخواهد در بالاترین سطح بازی کند و به دنیا نشان دهد که از چه سطح توانایی برخوردار است.
مربی پشین تیم ملی فوتبال ایران ادامه داد: چه میدانی بهتر از جام جهانی؟ و او این شانس را پیدا میکند که با ایران این کار را انجام دهد. ایران کشوری است که پدر و مادرش از آنجا میآیند. پس چراکه نه.