به گزارش 598 به نقل از رجانيوز، آيتالله خوشوقت از علماي بزرگ تهران است كه به همراه آيتالله مصباح يزدي جزو مشوقان جمعي از پرچمداران گفتمان سوم تير به تأسيس جبهه پايداري بوده و بر اين حركت نظارت و اشراف دارد.
شاگرد مبرز امام خميني و علامه طباطبايي كه جزو برجستهترين اساتيد اخلاق تهران است، در مورد مسائل سياسي نيز هميشه نگاه تيزبينانهاي داشته و تأكيد هميشگي او بر تنظيم كردن جهت فعاليتها با منويات ولي فقيه است.
بر اين اساس، آيتالله خوشوقت در زمينه انتخابات نيز نظرات مهمي دارد و در مورد سازو كار انتخاباتي 8+7 نيز قائل به اين است كه سازو كار بايد اصلاح شود، اگرچه نبايد معطل اين ساز و كار ماند.
جمعي از اعضای شورای مرکزی بسیج دانشجويي دانشگاه تربيت مدرس به منظور کسب راهنماییها و توصیههای اخلاقی و عرفانی به ديدار با آيتالله خوشوقت رفتند كه در اين ديدار گفتوشنود مختصري نيز در مورد فضاي سياسي كشور مطرح شده است.
آيتالله خوشوقت در اين ديدار از فضاي بياخلاقي، تهمت و دروغ انتقاد كرد و گفت: سایتها بد و بیراه میگویند. تهمت میزنند، دروغ میگویند. تقوا ندارند، از خدا نمیترسند، برای پیشبرد کار خودشان متوسل میشوند به خراب کردن دیگران. سیاست امروز سیاست غربی است. بر اساس دین و تقوی نیست.
وي درباره تركيب كميته موسوم به 8+7 نيز گفت: متاسفانه در 8+7 افرادی از مردودین فتنه هستند. این باعث شده است که آدم خوشبین نباشد. این یک ایراد بزرگی است که به اینها وارد است. کسانی را پیدا کنید که واجد شرایط و خوش سابقه باشند. آنها را بیاورید نه کسانی که سابقا معلوم است چه کار کردهاند. طرفدار چه کسی هستند. اینها را آوردهاید. خب مردم هم بدبین میشوند.
يكي از حاضران در اين جلسه از آیت الله خوشوقت در خصوص احمدینژاد نيز سوال کرد که "آیا احمدینژاد به پرچمداری جریان سوم تیر باز میگردد یا خیر". وی در پاسخ به این سوال گفت: چرا برگردد؟ حرف مرد یکی است! به ملانصرالدین گفتند چند سالت است؟ گفت چهل سال. چهل سال بعد دوباره پرسیدند چند سالت است؟ باز گفت چهل سال! گفتند تو چهل سال قبل این را گفتی! گفت حرف مرد یکی است! اینها از آنهایی هستند که میگویند سرم را بشکن اما نرخم را نشکن.
آیتالله خوشوقت تصریح کرد وظیفه ما این است که تا خوبند بگوییم خوبند، اگر برگشت ما هم برمیگردیم. ما ملاحظه گذشته و آینده و چپ و راست را نمیکنیم. تا خوب است، ما هم میگوییم خوب است. مقام معظم رهبری هم تعریف می کنند. وقتی برگشت، ما هم برمیگردیم. رأی هم نمیدهیم. اگر بهتر از او آمد، سراغ شخص بهتر میرویم.
وی همچنین از جابهجاییهای برای مسئولین که در گذشته در دولت انجام شده بود، انتقاد کرد و افزود: امیدواریم ان شاء الله مردم بیدار شوند و اشتباه نکنند.
محمد مهدي تهراني مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه تربيت مدرس كه در مورد جزئيات اين ديدار به فارس خبر داد، افزود: آیتالله خوشوقت یکی از مسائل اصلی ما مسلمانها را این دانست که هنوز نفهمیدیم رسم و راه زندگی مسلمانی کدام است. و گفت: چون نفهمیدیم، تحلیل نکرده رأی میدهیم. بعد هم میبینیم چه بلاهایی سر ما میآورند اما عبرت نمیگیریم؛ چون راه را گم کردهایم.
مهمترین مسئله اسلام ارائه راه اسلامی است.
آیت الله خوشوقت گفت که ما میبایست راهی که قرآن برای زندگی ما مشخص کرده است، بفهمیم و اگر نفهمیم باز همین بساط خواهد بود. وی رعایت حلال و حرام الهی را برای آغاز مسیر تعالی و سلوک به عنوان گام اول و شرط نخست معرفی کرد.
آیت الله خوشوقت با اشاره به تکرار سوره حمد در نمازهای یومیه و آیه شریفه "اهدنا الصراط المستقیم" و آیه بعد از آن یعنی "صراط الذین انعمت علیهم" گفت: راهی مد نظر است که مورد انعام روندگان آن قرار گرفته است. وی گفت: آیه شریفه "و من یطع الله و الرسول فاولئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین و الصدیقین و الشهداء و الصالحین و حسن اولئک رفیقا"، کسانی که مورد انعام خدا قرار گرفتهاند را معرفی میکند.
وی تأکید داشت که ما باید راه زندگی انبیا را پی بگیریم. تا آن راه را نفهمیم و انتخاب نکنیم و به وظیفه خود عمل نکنیم، راه به جایی نخواهیم برد. باید از قرآن، رسول و اوليالامر برای گام برداشتن در صراط مستقیم اطاعت کرد. صراط مستقیم یعنی اینکه فرمان از خدا و اطاعت از ما. ورود به این راه یک راهحل بیشتر ندارد و آن انجام واجبات و ترک محرمات است. اگر این راه یعنی صراط مستقیم را نشناسیم و معرفی نکنیم، حتی اگر نصف جامعه هم پلیس باشد، فایدهای ندارد.
آیتالله خوشوقت از علم غربی هم انتقاد کرد و فضای تمدنی غرب را مبتنی بر خودخواهیها و زیادهخواهیها دانست. وی گفت ما نمیگوییم همه فرآوردههای علمی آنها غلط است؛ اما سبک زندگی آنها اشتباه است و خصوصا در حوزه علوم انسانی باید مراقب بود.
آیت الله خوشوقت در خصوص ازدواج هم توصیههایی داشت و گفت که نگذارید تحصیل مانع ازدواج شود. ازدواج کنید و بعد ادامه تحصیل بدهید. ایشان به تأخیر افتادن ازدواج را در جامعه کنونی مورد انتقاد قرار دادند.
با آیت الله خوشوقت برخی برنامههای بسیج دانشجویی در سال آینده را در میان گذاشتیم که وی در خصوص جلسات نقد و بررسی فیلمهای هالیوودی سوال کرد قبل از پخش فیلم، آن را نقد میکنند یا بعد از پخش؟ وی گفت برنامه نقد را قبل از پخش فیلم داشته باشید یا به گونهای برنامه را تعریف کنید که پخش فیلم، اثر سوء نداشته باشد. این گونه نباشد که آنها کارشان را بکنند و بعد شما بگویید اینجا اشکال داشت. اگر این گونه باشد، فایدهای ندارد.
بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس دیدارهایی از این دست را با علما و بزرگان در حوزههای اخلاقی و عرفانی ادامه خواهد داد و مسئولین معاونت فرهنگی در این مسیر الحمدلله بسیار فعال و مصمم هستند.
ارتباط و پیوند تشکلهای دانشجویی در سطح کشور با علما و بزرگان ارتباطی محکمتر و جدیتر باشد. این دیدارها هم رشد و تعالی فعالین تشکلها را در پی دارد، هم میتواند انعکاس دهنده زاویه نگاه و مواضع تشکلها به محضر بزرگان باشد. علاوه بر اینکه توصیه این بزرگواران در خصوص برنامهها و مشورت با آنان گرهگشاست.
در گذشته افراد بیشتر برنامههایشان را با علما در میان میگذاشتند و از آنها رهنمود میخواستند. ما در هدایت مجموعههای دانشجویی به این توصیهها نیازمندیم و این خلأ در تشکلهای دانشجویی میبایست جبران شود. ما باید از نَفَس و مجالسات این بزرگواران توشه برداریم.