به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری ریانووستی، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه پس از مذاکرات خود با هرالدو مونوز، همتای شیلیایی خود در پایتخت این کشور گفت: شیوهای که اخبار مربوط به وضعیت اوکراین در رسانههای جریان اصلی انعکاس مییابد نشان میدهد که متاسفانه ماشین اطلاع رسانی همکاران غربی ما با تمام ظرفیت در حال کار کردن است.
لاوروف تاکید کرد: آمریکا تلاش دارد تا به شیوهای خاص به آرای عمومی شکل دهد زیرا در درجه اول آنها نگران سرنوشت اوکراین نیستند بلکه تمایل زیادی دارند که نشان دهند آنها هستند که تصمیم میگیرند مسائل همیشه و در همه جا چگونه باید باشد.
وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان ساخت که تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا و همپیمانانش علیه روسیه نتیجه چنین موضعی است و در بلند مدت برای واشنگتن تبعاتی پرهزینه خواهد داشت.
وی گفت: با این وجود مسکو در حال حاضر تصمیم ندارد دست به تلافیجویی علیه تحریمهای بیمعنی غرب بزند.
لاوروف افزود: در این مرحله ما میخواهیم به همپیمانانمان فرصتی برای آرام شدن بدهیم. ما منتظر خواهیم ماند تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر هشدارهای کاملا بیپایه علیه روسیه همچنان ادامه یابد و اگر همچنان تلاش شود تا با اهرم اقتصادی ما را تحت فشار بگذارند در آن صورت ما ممکن است وضعیت را مورد ارزیابی مجدد قرار دهیم.
لاوروف به آمریکا توصیه کرد تا به جای تحریم کردن مسکو به کسانی که در اوکراین آنها را به قدرت رسانده انضباط بخشد.
وی تاکید کرد که دولت فعلی کییف به رغم آنکه خود را پیروز انقلاب دموکراتیک اعلام کرد مبتنی بر یک ائتلافی است که شامل افراط گرایان و رادیکالهای راست است که در سال 2012 اتحادیه اروپا آنها را هنگامی که حزب سوبودا وارد پارلمان شد، محکوم کرد.
لاوروف افزود: اما اکنون اروپاییها آن را فراموش کردند و با همین افراد همکاری میکنند.
وزیر خارجه روسیه بر لزوم ایجاد یک مذاکره مستقیم میان مقامات تحمیل شده با کودتا در اوکراین و معترضان در جنوب شرق این کشور به منظور حل بحران تاکید کرد.
وی گفت: نقش روسیه آمریکا و اروپا و هر کشور مرتبط دیگر نباید کمرنگ کردن یکی از طرفهای درگیری در اوکراین باشد.
لاوروف همچنین عنوان ساخت که مسکو تلاش کرده با پیشنهاد دادن یک میزگرد میان کییف و نمایندگان مناطق جنوب شرقی این کشور در چارچوب سازمان امنیت و همکاری اروپا میان طرفین مذاکره ایجاد کند.
وی خاطرنشان ساخت: با این وجود نمایندگان آمریکا و اتحادیه اروپا جلوی این ابتکار عمل را گرفتهاند.
این واقعا غم انگیز است ما همچنان خواهان اجرای کامل اعلامیه ژنو خواهیم بود در حالی که شرکای ما تلاش میکنند تا از آن دور شوند.
لاوروف همچنین در خصوص ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا که توسط معترضان مخالف کییف در شهر اسلاویانسک دستگیر شدند گفت که روسیه خواهان آزاد شدن آنهاست.
وی افزود: اما از طرف دیگر ما نمیتوانیم برای نیروهای دفاع شخصی در اوکراین تصمیم بگیریم. این افراد تحت تهدید دائمی کییف بوده و همچنین این تهدید را که ارتش اوکراین و خودروهای زرهی علیه آنها استفاده خواهند شد، حس میکنند.
وزیر امور خارجه روسیه طی روزهای اخیر به منطقه آمریکای جنوبی رفته تا به چهار کشور نیکاراگوئه، شیلی، پرو و کوبا سفر کند.
همچنین هرالدو مونوز، وزیر خارجه شیلی و لاوروف روز چهارشنبه این مساله را که نشستی میان آنها پیامی را برای آمریکا داشته، رد کردند.
لاوروف گفت که این نشست وی با همتای شیلیایی خود و همچنین نشست با رئیس جمهوری شیلی هیچ ارتباطی به درگیری در اوکراین ندارد.
لاوروف پس از نشست با مونوز به خبرنگاران گفت که این منطق را که اگر کسی همپیمان آمریکا باشد نمیتواند با کشور دیگری ارتباط داشته باشد، محکوم میکند.
همچنین مونوز گفت که دو طرف به تبادل نظر در خصوص موضوعاتی که مربوط به شورای همکاری امنیت سازمان ملل میشود به ویژه وضعیت اوکراین پرداختند چرا که شیلی یک کشور عضو غیردائم این نهاد طی امسال و سال آینده میلادی است.
مونوز گفت که شیلی یک سیاست خارجه مستقل دارد و در عین حال روابط این کشور با آمریکا عالی است و همچنین شیلی با فدراسیون روسیه نیز روابطی خوب دارد و هدف ما تعمیق این روابط است و هیچ تناقضی میان این دو مساله وجود ندارد.
لاوروف روز چهارشنبه پس از سفر به شیلی عازم پرو شد تا با ادا ریواس، همتای پرویی خود و اولانتا هومالا، رئیس جمهوری این کشور دیدار کند.