کد خبر: ۲۱۹۶۵۴
زمان انتشار: ۱۱:۳۱     ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
به گزارش سرویس ورزشی پایگاه 598، فيفا در کنگره ششم ژوييه سال 1966 خود در لندن تصميم گرفت آرژانتين ميزبان جام جهاني باشد و اين مسووليت در سالهاي 1982 و 1986 به ترتيب به کشورهاي اسپانيا و کلمبيا سپرده شود.

البته آشوب‌هاي سياسي که پيش از برگزاري مسابقات، آرژانتين را در بر گرفته بود، باعث شد بسياري از کشورها به فيفا فشار بياورند تا ميزباني را از اين کشور بگيرد، اما پافشاري "ژائوهاوه لانژ" رئيس فيفا مانع از وقوع اين امر گرديد.

** موفقيت بعد از سالها انتظار
تيم ملي فوتبال آرژانتين پس از حضور در فينال نخستين دوره رقابت هاي جام جهاني به ميزباني اروگوئه در سال ‎ ،1930مدتي طولاني انتظار کشيد تا جام قهرماني را بالاي سر ببرد.
حمايت بي‌دريغ تماشاگران از تيم ميزبان، آنها را به پيروزي مقابل هلند در ديدار فينال جام يازدهم نايل کرد در حاليکه "يوهان کرايف" افسانه‌اي به دليل اوضاع سياسي از حضور در اين جام سر باز زده بود.
به ندرت ديده شده که راهيابي تا فينال رقابت هاي جام جهاني، آنگونه که در يازدهمين دوره اين پيکارها در آرژانتين اتفاق افتاد، با جنجال همراه باشد.

** اعتراض هاي سياسي
اين رقابت‌ها به عنوان ابزاري سياسي براي نشان دادن اعتراض جهاني نسبت به حکومت ديکتاتوري ژنرال "ويده لا" و نقض حقوق بشر در آرژانتين استفاده و به تحريم آن منجر شد.
اما تمام تلاش‌ها براي تحريم جام جهاني بي‌نتيجه ماند. جذبه و هيجان اين رقابت‌ها به حدي بالا و اعتبار آن چندان زياد بود که هيچکس به نداي تحريم توجه نکرد و همه کشورها جز تيم‌هايي که نتوانستند از مقدماتي صعود کنند، در آن شرکت کردند.
انگليس، يوگسلاوي و شوروي سابق از جمله تيم‌هاي ناکام بودند اما تيم‌هاي ديگري مثل ايران و تونس که در عرصه فوتبال نوپا بودند به اين پيکارها راه يافتند و فرانسه بعد از ‎ 12سال توانست به جام برگردد.
آبي پوشان فرانسه به مربيگري "ميشل هيدالگو" در بازگشت به عرصه رقابت بهترين تيم‌هاي جهان، چندان موفق نبودند و "ميشل پلاتيني" و هم‌ تيمي‌هايش نتوانستند از شکست ‎ 1 - 2مقابل ايتاليا و آرژانتين جلوگيري کنند. فرانسه با وجود پيروزي ‎ 1 - 3برابر مجارستان در آخرين ديدار گروهي خود از دور رقابت‌ها خداحافظي کرد.

** صعود تيم هاي مدعي
تيم‌هاي مدعي در اين جام، به راحتي از پس حريفان گروه خود در مرحله نخست برآمدند، به جز هلند که فيناليست دوره قبل بود و يوهان کرايف را نيز در اختيار نداشت. اين تيم با تحميل شکست ‎ 1 - 5به اتريش، شکست ايتاليا با نتيجه ‎ 1 -2و تساوي ‎ 2 -2برابر آلمان غربي که مدافع قهرماني بود، به فينال راه يافت.
در ديگر گروه مرحله دوم، رقابت ميان دو تيم آرژانتين و برزيل با شدت بيشتري ادامه داشت. برزيل تقريبا از حضور خود در فينال مطمئن بود اما آرژانتين مي‌بايست پرو را در آخرين مسابقه خود با اختلاف حداقل چهار گل شکست دهد. "دانيل پاسارلا" و هم تيمي هايش ‎ 6بار دروازه پرو را گشودند تا به اين مهم دست يابند. از اين ميان دو گل سهم "ماريو کمپس" معروف ترين بازيکن آرژانتين بعد از مارادونا بود.
اين تعداد گل ابهام و سوالاتي را برانگيخت اما ميزبان با شايستگي تمام در بازي نهايي، هلند نيمه جان را ‎ 1 -3در وقت اضافه شکست داد تا جشن و پايکوبي در سراسر اين کشور به راه بيفتد.
با اينکه قهرماني تيم آرژانتين را مي‌توان معلول روحيه بانشاط و انگيزه بسيار بالاي آنان براي پيروزي در خانه دانست، نبايد نبوغ مردي به نام ماريو کمپس را به عنوان عاملي تعيين‌کننده ناديده گرفت. کمپس که شماره ‎ 10تيم آبي و سفيد آرژانتين را برتن مي‌کرد، شروع بسيار معمولي در جام يازدهم داشت و در پايان اين رقابت‌ها بود که تازه به اوج درخشش رسيد.
او با به ثمررساندن شش گل، بهترين گلزن جام نام گرفت.

** برترين‌هاي جام ‎1978
قهرمان:آرژانتين
دوم: هلند
سوم: برزيل
چهارم: ايتاليا

** برنده کفش طلايي بهترين گلزن: ماريو کمپس از آرژانتين با ‎ 6گل
** برنده جايزه بازي جوانمردانه: آرژانتين
** اسطوره‌هاي جام جهاني ‎1978
- "ماريو کمپس" (آرژانتين، تولد ‎1954)
مهاجم والنسيا، تنها لژيونري که "سزار لوييس منوتي" سرمربي آرژانتين براي حضور در تيمش انتخاب کرد.
معروف به متخصص در ضربات آزاد، به دليل توانايي در نفوذ به دفاع حريف نقش به سزايي در قهرماني آرژانتين داشت.
دو بار در جريان پيروزي ‎ 3بر يک آرژانتين برابر هلند در فينال گلزني کرد.
وي دومين گل خود را با پشت سر گذاشتن سه مدافع وارد دروازه کرد.
شش گل کمپس او را در جام جهاني ‎ 1978به برترين گلزن اين رقابت‌ها تبديل کرد.
اين بازيکن ‎ 43مسابقه و ‎ 20گل ملي در کارنامه دارد.
- "اوسي آرديلس" (آرژانتين، تولد ‎1952)
مهارت او در حرکت با توپ و هوشمندي در دادن پاس، يکي از عوامل موفقيت آرژانتين بود.
وي ‎ 42مسابقه براي تيم ملي کشورش انجام داد و هنگام عضويت در تاتنهام خوش درخشيد.
به همراه تيم تاتنهام در ‎ 238مسابقه ليگ شرکت کرد و اين تيم را به عناوين قهرماني در جام حذفي باشگاه‌هاي انگليس و همچنين جام يوفا رساند.
آرديلس مدتي را هم در تيم‌هاي پاري سن ژرمن و فالکلاندز وار سپري کرد.
وي در سمت مربيگري موفقيت چنداني نداشت و نتوانست حضور در نيوکاسل، وست برموويچ آلبيون و تاتنهام را با موفقيت پشت سر بگذارد.
- "رودي کرول" (هلند، تولد ‎1949)
همانند بسياري از ستاره‌هاي هلند، فوتبال را از آژاکس آغاز کرد و خود به خود در تيم ملي حضور يافت.
وي که در فينال جام جهاني ‎ 1978برابر آرژانتين بسيار موثر ظاهر شد، ‎83 مسابقه ملي در کارنامه دارد.

** برترين گلزنان جام جهاني ‎1978
ماريو کمپس (آرژانتين) ‎ 6گل
تئوفيلو کوبيلاس (پرو) ‎ 5گل
رابي رنسن برينگ (هلند) ‎ 5گل
لئوپولدو لوکه (آرژانتين) ‎ 4گل
هانس کرانکل (اتريش) ‎ 4گل

** آيا مي‌دانيد؟
- اسکاتلند به رقابت‌هاي سال ‎ 1978راه يافت و با حضور ستارگاني مثل کني دالگليش و گرام سونس، اميد بسياري داشت که براي نخستين بار به مرحله دوم اين پيکارها صعود کند. قبول باخت ‎ 1 -3مقابل پرو و تساوي ‎ 1 -1با ايران آنها را در موقعيتي قرار داد که چاره‌اي نداشتند جز اينکه تيم هلند، فيناليست دوره قبل را با اختلاف سه گل شکست دهند.
اسکاتلند ‎ 1 -3از حريف جلو افتاد اما هنوز به گل ديگري نياز داشت تا صعود کند، گل چهارم اين بازي هم سرانجام به ثمر رسيد اما "جاني رپ" بود که دروازه اسکاتلند را گشود. هلند در ادامه اين رقابت‌ها تا فينال پيش رفت و نايب قهرمان شد. تنها باخت آنان در وقت اضافه فينال مقابل ميزبان بود و اسکاتلند مثل هميشه خيلي زود به خانه برگشت.
- هلند بدون حضور ستاره فينال جام جهاني ‎ 1974خود يعني "يوهان کرويف" در مسابقات حاضر شد.
- ايران و تونس تيم هايي بودند که در اين دوره براي اولين بار جام جهاني را تجربه کردند.
- براي چهارمين بار پياپي، نخستين مسابقه با تساوي بدون گل بين آرژانتين و مجارستان در گروه اول پايان يافت. اين مسابقه پس از اخراج دو بازيکن مجارستان به جنجال کشيده شد.
- در ديگر مسابقه گروه اول ايتاليا ‎ 2بر يک فرانسه را شکست داد. "برنارد لاکومب" از فرانسه با گلزني پس از گذشت ‎ 36ثانيه از شروع مسابقه، دومين رکورد سريعترين گل جام جهاني را به خود اختصاص داد.
- داور در جريان ديدار فرانسه برابر مجارستان، به دليل کفش نامناسب بازيکنان فرانسه تهديد به توقف مسابقه کرد. اما پليس کفش يکي از تيم‌هاي محلي را براي بازيکنان اين تيم آورد و فرانسه ‎ 3بر 1 پيروز شد.
- در گروه دوم نيز تونس به عنوان نخستين کشور آفريقايي با شکست ‎ 3بر يک مکزيک، در جام جهاني به پيروزي دست يافت.
- کليو توماس داور پس از مردود اعلام کردن گل "زيکو" از برزيل که مستقيما از نقطه کرنر وارد دروازه سوئد شده بود، بدنام شد و مسابقه نيز با تساوي يک بر يک خاتمه يافت.
- آرژانتين در چهار جام جهاني، سومين ميزباني بود که به قهرماني رسيد.

** ترکيب بازيکنان آرژانتين قهرمان جام جهاني ‎1978
دروازه‌بانان: هکتور بالي، اوبالدو ماتيلدو فيلول، ريکاردو لاوولپه.
مدافعان: لوييس گالوان، دانيل کيلر، يورگ اولگوين، روبن پاگنانيني، دانيل پاسارلا (کاپيتان)، آلبرتو تارانتيني.
هافبک‌ها: نوربرتو آلونسو، اوسي آرديلس، امريکو گاله گو، روبن گالوان، اومارو لاروسا، دانيل والنسيا.
مهاجمان: دانيل برتوني، رنه هاوسمن، ماريو کمپس، لپولدو لوکه، اوسکار اورتيز.
سرمربي: سزار لوييس منوتي

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها