کد خبر: ۲۱۹۵۱
زمان انتشار: ۱۳:۱۹     ۱۱ مهر ۱۳۹۰
وال استریت قلب اقتصادی آمریکا که نماد اقتصاد سرمایه‌داری محسوب می شود به مرکز مبارزه جوانان معترض علیه کاپیتالیسم تبدیل شده است.
 
به گزارش 598 به نقل از فارس، 16 روز پیش رسانه‌ها از تجمع هزاران آمریکایی معترض به نظام مالی فاسد در این کشور که به اعتقاد آنها عامل اصلی بحران اقتصادی و بی عدالتی اجتماعی در آمریکاست، در نزدیک وال استریت، قلب اقتصادی این کشور، نماد اقتصاد سرمایه داری آمریکا خبر دادند.
 
شرکت کنندگان در این تظاهرات اعلام کردند قصد دارند تمام شب را به اعتراض خود ادامه دهند و از دیگر مردم آمریکا خواستند که در روزهای آینده به آنها بپیوندند.
 
معترضان آمریکایی که در این تظاهرات شرکت کرده بودند، شعارهایی چون "دموکراسی، نه سرمایه‌داری سازی" و "به حاکمیت اغنیا و ثروتمندان پایان دهید" سر دادند و این روز را "روز خشم آمریکا" نامگذاری کردند.
 
سازمان‌دهندگان این تظاهرات در نظر داشتند با برپایی تظاهراتی بدون خشونت به اعتراضات خود ادامه دهند اما پس از چندی خبرهای بازداشت‌های وسیع و اعمال خشونت پلیس منتشر شد به طوریکه پلیس این کشور  فقط در یک روز 700 نفر از معترضان را دستگیر کرد؛ نکته قابل توجه در این تظاهرات خشونت پلیس در برخورد با معترضان است.
اما وال‌استریت کجاست و چرا مردم آمریکا این نقطه را برای اعتراضات خود انتخاب کرده‌اند و چرا با وجود تظاهرات بدون خشونت معترضان پلیس این کشور سعی دارد به هر وسیله‌ای به این اعتراضات پایان دهند.
 
وال استریت کجاست؟
 
وال استریت «Wall Street» نام خیابان معروفی در محله «منهتن» نیویورک است و به دلیل وجود ساختمان بورس نیویورک به عنوان بزرگ ترین بورس جهان از نظر میزان معاملات و حجم مالی نظام سرمایه‌داری به شهرت رسیده است.
 
همچنین بزرگ‌ترین مراکز اقتصادی آمریکا و چند بورس مهم این کشور در این خیابان قرار دارند که می توان به بورس نزدک (NASDAQ)، بورس آمریکا (AMEX)، بورس تجاری نیویورک (NYMEX) و میز بازرگانی نیویورک (NYBOT) اشاره کرد.
 
ماهیت عجیب و سازمانی وال استریت در طی قرن 19 میلادی توسعه یافت و در دهه 1840 بیشتر ساکنان این خیابان به دلیل تجمع شرکت‌ها از این محل نقل مکان کردند.
 
این خیابان از لحاظ تاریخی برای آمریکایی‌ها دارای اهمیت است چراکهجرج واشنگتن نخستین رئیس جمهور آمریکا در عمارت فدرال در خیابان وال استریت سوگند یاد کرد، همچنین کلیسای تاریخی «ترینیتی» در تقاطع این خیابان و خیابان برادوی قرار دارد.
 
قرن بیستم میلادی اوج شکوفایی اقتصادی وال استریت بود به طوریکه نحوه برخورد سرمایه داران این خیابان در برابر مقامات آمریکا تغییر کرد و آنها نیز سهمی در تصمیم‌گیری‌های این کشور به خود اختصاص دادند.
 
وال استریت به سمبل آمریکا و سیستم اقتصادی این کشور بدل شده است چنان‌که بسیاری از آمریکایی‌ها آن را به عنوان نماد توسعه تجاری، اقتصادی کشور خود می دانند.
 
از اینرو فروپاشیدن وال استریت جز به این معنا نمی‌تواند باشد که نظام اقتصادی آمریکا یعنی نظام سرمایه‌داری فرو خواهد ریخت.
 
نام وال استریت همیشه مکان افراد دارای نفوذ اقتصادی در آمریکا را به ذهن متبلور می‌کند که با اتفاقات اخیر در این خیابان به نظر می‌رسد این بت اقتصادی در حال شکستن است.
 
به عقیده تحلیلگران، اعتراضات وال‌استریت نتیجه مستقیم رکود اقتصادی آمریکاست که از سال 2007 آغاز شد. افزایش بیکاری در جامعه، کاهش دستمزدها و مشکلات فراوان اقتصادی جامعه آمریکا و ناتوانی دولت‌مردان در عمل به وعده‌های خود به همراه سیاست‌های جنگ‌طلبانه آمریکا، شرایط را به نقطه‌ای رسانده که تحمل آن را برای مردم این کشور غیرممکن ساخته است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها