کاروان پس از آن برای مراسم به کلیسای تاریخی دمشق رفتند و در کنار نماینده پاتریاک کاتولیک رومی حضور برای صلح در سوریه دعا کردند.
حجت الاسلام زائری از علمای شیعه، مولوی یعقوب حسین بر از علمای اهل سنت و یکی از علمای علوی این گروه را همراهی می کردند.
بنابر این گزارش، این روز برای مسیحیان اهمیت زیادی دارد چراکه در این روز حضرت مسیح(ع) وارد بیت النقدس شد لذا این مراسم شامل برنامه های جالبی از حضور کودکان و زنان تا دعاخوانی، سرودخوانی و ... همراه بود.
در این مراسم، حجت الاسلام زائری با حضور در محراب این کلیسای مشهور اقدام به قرائت سوره مریم کرد و ضمن ترجمه آن برای صلح دوستی در سوریه دعا کرد.
بنابر این گزارش، برنامه دیگر کاروان حضور در دانشگاه دمشق بود که اعضای کاروان با عامر مردینی رئیس دانشگاه دیدار و گفت و گو کردند.
سپس اعضای کاروان در سالن آمفی تئاتر حاضر شده و به سخنان برخی اعضای کاروان و اساتید دانشگاه دمشق گوش دادند که از جمله آنها توفیق البوطی رئیس دانشکده شریعت دانشگاه دمشق و فرزند شهید مفتی رمضان البوطی بود که در جریان بحران سه ساله سوریه در مسجد خودش به دست تروریست ها به شهادت رسید.
وی در سخنان کوتاهی ضمن خیرمقدم به اعضای کاروان زائران صلح سوریه گفت: اینکه پدرم را با قساوت و در مسجد به شهادت رساندند نشان از این دارد که ادعاها درباره اسلامی بودن حرکت این جریانات هیچ واقعیتی ندارد.
در ادامه مایرید ماگوایر برنده جایزه صلح نوبل و از اعضای کاروان در سخنانی با اشاره به ضرورت بیان حقایق، گفت: امروز یک جنگ نیابتی در سوریه در جریان است و اگر جلوی آن را نگیریم سوال این خواهد بود که مکان بعدی کجاست؟ ایران، عراق یا ...
وی با انتقاد شدید از دولت های آمریکا، فرانسه و عربستان، افزود: این کشورها باید تسهیل اعزام تروریست ها به مرز سوریه در مرزهای لبنان و ترکیه با سوریه را متوقف کنند.
مایرید ماگوایر با اشاره به دروغ های رسانه ها درباره حوادث در سوریه داستان زنی را روایت کرد که شوهر خود را از دست داده بود که به گونه ای دیگر در رسانه ها مطرح شد.
وی به نقش مردم برای رسیدن به صلح و تجربه اش در ایرلند شمالی اشاره و تاکید کرد: مردم باید هر دو طرف را مجبور کنند که از خشونت استفاده نکنند.
برنده جایزه صلح نوبل با بیان اینکه سوریه باید به نور صلح روشن شود، افزود: مساجد و کلیساها و معابد باید صلح را ایجاد کنند که به واقع صلح کارگر می افتد.
وی بر تلاش دانشجویان دمشق برای صلح و گفت و گو تاکید کرد و ادامه داد: ما باید با دشمنان خود صحبت کنیم همانگونه ما در ایرلند شمالی چنین کردیم.
ماگوایر همچنین با اشاره به سفرش به ایران و نقش ایرانی ها در کاروان زائران صلح گفت: ایرانی ها دوستان حقیقی سوریه و دوشتان حقیقی فلسطینی ها هستند.
در بخش دیگری از این مراسم، یک استاد ایرلندی همراه با کاروان، در سخنانی با اشاره به حضور خوب ایرانی ها در کاروان بر وحدت ادیان اشاره کرد و گفت: من اینجا کتاب شعر دوست ایرانی خود را دارم که برای همه مذاهب در آن شعر وجود دارد.
وی در ادامه سخنان خود با ارائه پاورپوینتی به روابط جریان های تکفیری و القاعده با دستگاه حاکمه ایالات متحده پرداخت.
به گزارش فارس، در ادامه برنامه های روز گذشته، کاروان زائران صلح، ناهار را مهمان سفیر ایران بود؛ محمدرضا رئوف شیبانی در سخنان کوتاهی ضمن خیرمقدم به اعضای کاروان، با بیان اینکه سوریه مواجهه بزرگی با تروریسم دارد، گفت: تروریسم تکفیری ها خطر بزرگی برای منطقه و جهان هستند و این روزها دوستان حقیقی سوریه مشخص شده اند.
در ادامه آیت الله سیدشجاعحسین حسینی نماینده مقام معظم رهبری در سوریه، با تشکر از اعضای کاروان به خاظر حرکت انسان دوستانه شان، گفت: دوست داشتن حق و دفاع از مظلوم یکی از ضروریت های انشانیت و دین است.
وی با اشاره به موفقیت های طرح هایی چون کاروان زائران صلح سوریه، افزود: این گونه اتفاقات تلاش های رسانه ای برای ارائه چهره متفاوت از سوریه را از بین برد.
حسینی با بیان اینکه مدعیان پاسخگوی جنایاتشان باشد، تصریح کرد: باید راه حل را پیدا کرد و دید که چه کسی مسئول است و تا وقتی تروریسم هست نمی توان جلوی قتل و تخریب را کرفت.
وی با بیان اینکه باید به جهان نشان داد چه اتفاقاتی در سوریه در حال رخ دادن است، افزود: امروز در غرب بسیاری فهمیده اند که غرب در حمایت از تروریسم است و ما باید در برابر همه این جریان ها مقاومت می کنیم.
به گزارش خبرنگار اعزامی فارس در ادامه برنامه های روز گذشته، اعضای کاروان به منطقه زینبیه رفته و در آنجا مضجع حضرت زینب(س) را زیارت کردند.
مادر مریم اگنس در حرم حضرت زینب(س)
در این حضور مایرید ماگوایر و مادر مریم اگنس و برخی دیگر از کشیش های مسیحی اعضای کاروان را همراهی می کردند و حضور خود در این مکان را روحانی و جالب قلمداد کردند.
مایرید ماگوایر که برای حضور در حرم حضرت زینب چادر به سر کرده بود، پس از بازگشت از حرم به خبرنگار فارس گفت که چادر به سر کردن برای او یک تجربه ویژه و حال روحانی داشته است.
تیم ایرانی کاروان نیز در پی حضور در حرم حضرت زینب(س) حال و هوای دیگری داشتند و بر مظلومیت این بانوی قهرمان به ویژه در دوران غربت شیعه در سوریه گریستند.
برنامه بعدی کاروان حضور در جمع گروه های معرض سوری و سران قبایل این کشور بود که برخی از معارضان بهشکلی کوتاه نظراتشان را بیان کردند.
همچنین برخی از اعضای کاروان نیز به ارائۀ نظرات خود دربارۀ سوریه و راهحلهای پیشنهادی و سؤالات خود را مطرح کردند.
یکی از منتقدان دولت سوریه که به «معارضان» (غیر مسلح) خوانده میشوند، گفت: توطئۀ خارجی، تروریسم و تکفیریها؛ اینها باعث شده با هم متحد باشیم و در برابر جنگی که از طرف دولتهای مختلف بر سوریه تحمیل شده و هدفش در این مقطع سقوط بشار اسد است، بایستیم.
مایرید ماگوایر برنده جایزه صلح نوبل در حرم حضرت زینب(س)
یکی دیگر از معارضان دربارۀ خطراتی که سوریه را تهدید میکند گفت: تروریستها به همۀ ما آسیب میزنند. یعنی ما هم که به دولت انتقاد داریم، هدف حملات تروریستی و و جنایتهای آنها هستیم. باید با این تروریست ها خیلی دقیق برخورد کرد. آنهایی که در این حملات آسیب میبینند و دزدیده میشوند، بچههای ما هستند.
وی افزود: قطر و عربستان حتی اگر عرب و مسلمان هم باشند، طرفدار صهیونیستها هستند و خیر سوریه را نمیخواهند. ما اجازه نخواهیم داد آن ها در امور سوریه دخالت کنند.
پایان بخش برنامه های روز گذشته نیز مهمانی شام وزیر اموراجتماعی سوریه برای اعضای کاروان بود.