کد خبر: ۲۱۲۸۹۶
زمان انتشار: ۱۴:۳۵     ۰۵ فروردين ۱۳۹۳
هر چند «حق‌الناس» بهانه حمله به شورای نگهبان شده‌است و هرچند که جناب هاشمی خاطره‌های خود درباره سخنان امام‌خمینی(ره) در دفاع از جایگاه شورای نگهبان را به یاد نمی‌آورند اما این یک حقیقت است که شورای نگهبان از ارکان جمهوری اسلامی است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فرهنگ نیوز، خبرساز شدن هاشمی رفسنجانی و تیترهای آنچنانی رسانه‌های ضدانقلاب و بیگانه که از میان سخنان وی انتخاب شده‌باشد، دیگر یک رویه معمولی محسوب می‌شود.

از روزهای انتخابات سال 1384 و آغاز علنی موضع‌گیری‌های سئوال‌برانگیز هاشمی و ایجاد تنش با دولت وقت، حدود 9 سال می‌گذرد. هاشمی رفسنجانی در این سال‌ها یک بار منتقدان رویه‌های غلط دانشگاه آزاد را مخالفانی خواند که «حسود» و «مزاحم» هستند. یک بار دیگر نیز بر «وقف» غیرقانونی دانشگاه آزاد به نفع خانواده خود صحه نهاد.

وی در جریان آغاز و زمینه‌چینی برای اغتشاشات سال88، نامه معروف به نامه «بدون سلام و والسلام» را خطاب به رهبر انقلاب نوشت و از «آتش‌فشان»هایی سخن گفت که در خیابان‌های شهرها دیده شده‌اند! هاشمی در جریان فتنه88 نیز عملکرد مناسبی نداشت و از آن زمان تاکنون بارها رفتارهای سئوال‌برانگیز خود را تکرار کرده است.

اگر چه اینگونه رفتارها چندان جالب نیستند اما یکی از آخرین موضع‌گیری‌های وی، به‌نظر جالب می‌آید. وی طی مصاحبه‌ای با نشریه «مثلث» گفته است:

«هر كسي كه ادعاي پيروي از ولايت مي كند، بايد براي نهادينه شدن اين حرف رهبري در جامعه تلاش كند كه رأي مردم حق الناس است. وقتي يك فقيه و مرجع تقليد اين حرف را مي زند، معنايش اين است كه دست بردن در رأي مردم مثل سرقت از اموال و لباس ديگران است. اين حرف براي مأموران انتخابات در نام نويسي، نظارت، شمردن و اعلام نتايج تكليف مي آورد. حتّي اگركسي با نگاه سياسي و به خاطر مسايل شخصي مردم را از رأي دادن به يك نفر با ردّ صلاحيت محروم كند، با اين حرف رهبري كه يك فتواي سياسي است، دست بردن در حق الناس است. حق الناس هم به گونه اي است كه خداوند نمي گذرد، هر چند از حق خود با يك توبه مي گذرد.»

البته اینکه اکنون جناب هاشمی برای اجرای سخنان رهبری دغدغه‌مند شده‌اند، جای بسی خوشحالی است اما ای کاش ایشان در بحبوحه فتنه88، دوشادوش ملت ایران و در پاسخ به ندای «أین‌عمار»، ضمن برائت جستن از رفتارهای شرم‌آور فتنه‌گران و اغتشاشات ضدانقلاب، حداقل بی‌قانونی‌ها و قلدری‌های فائزه و مهدی هاشمی در کف خیابان‌های تهران را که در تضاد صریح با سخنرانی رهبر انقلاب در 30 خرداد88 بود، محکوم می‌کردند.

در هر صورت جالب‌ترین بخش سخنان هاشمی مربوط به نام بردن از «حق‌الناس» است.

هر چند «حق‌الناس» بهانه حمله به شورای نگهبان شده‌است و هرچند که جناب هاشمی خاطره‌های خود درباره سخنان امام‌خمینی(ره) در دفاع از جایگاه شورای نگهبان را به یاد نمی‌آورند اما این یک حقیقت است که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از ارکان مختلفی تشکیل شده است و در این بین شورای نگهبان، نقشی اساسی دارد.

در هر صورت از باب یادآوری، بخشی از جایگاه «حق‌الناس» در کردار هاشمی را با یکدیگر مرور می‌کنیم تا شاید کلید حل معمای مواضع تازه ایشان را بیابیم.

حق‌الناس و شورای نگهبان

گویا جناب هاشمی فراموش کرده‌اند که علاوه بر ایشان، بزرگان دیگری نیز بوده‌اند که سرمایه عمر، جوانی، زندگی، فرزند و هستی خود را به‌پای انقلاب داده‌اند. اجتماع این بزرگان در شورای نگهبان، اگر چه برای نظام، یک «فرصت» محسوب می‌شود اما ظاهراً از دید برخی افراد، یک «تهدید» است.

از یاد نبریم که همین شورای نگهبان، «مشایی» را هم رد صلاحیت کرد. طبعاً آقای هاشمی در دفاع از مشایی، اقدام به انتقاد از این نهاد مهم حاکمیتی نکرده‌اند اما بهتر است از این پس، برای جلوگیری از شایعات احتمالی، توجه بیشتری به سخنان خویش مبذول فرمایند چرا که کوچکترین انتساب احتمالی به «جریان انحرافی» معادل قرار گرفتن در تندباد انتقادات هشت ساله نسبت به دولت‌های نهم و دهم خواهد بود؛ همان دولت‌هایی که همواره مورد انتقاد شدید آقای هاشمی بودند.

ای کاش جناب هاشمی در باب صیانت از ارکان نظام، قدری مسئولانه‌تر عمل کنند تا مبادا «حق‌الناس» بر گردن‌شان بیفتند چرا که این نظام ثمره خون همین مردمیست که صاحب اصلی «حق‌الناس» هستند.

حق‌الناس و خواب‌های هاشمی

اینکه آقای هاشمی در جای‌جای خاطرات خود از خواب‌های خویش سخن بگویند، از آن جهت قابل تأمل است که هنوز قانونی مبنی بر لزوم اجرایی شدن خاطرات و خواب‌های ایشان نگاشته و اجرا  نشده است!!!

آقای هاشمی باید توجه داشته باشند که انتقال صحیح، کامل، دقیق و تحریف‌نشده وقایع تاریخ انقلاب به نسل‌های کنونی، حق مردم است؛ حقی که مصداق بارز «حق‌الناس» محسوب می‌شود.

حق‌الناس و فرزندان هاشمی

جناب هاشمی رفسنجانی به نیکی می‌دانند که بزرگترین حامی «مهدی و فائزه هاشمی» کسی نیست جز خود ایشان.

یقیناً حضور فائزه و مهدی در اغتشاشات سال 88، خروج فرارگونه مهدی هاشمی از ایران، بی‌اعتنایی چند ساله به حکم احضار دادستانی از سوی مهدی هاشمی، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های فائزه هاشمی علیه ارکان مختلف نظام و همراهی با رسانه‌های ضدانقلاب، مسکوت ماندن بخش نه‌چندان کوچکی از پرونده‌های این دو فرزند دلبند هاشمی رفسنجانی و بسیاری موارد مشابه دیگر، جز با حمایت آقای هاشمی رفسنجانی امکان‌پذیر نبوده است.

یقیناً جناب هاشمی آن‌قدر بر علوم دینی و فقهی تسلط دارند که بدانند چنین رفتاری، مصداق بی‌توجهی به «حق‌الناس» است و یا توجه خاص به این مقوله؟!

حق‌الناس و دانشگاه آزاد

آقای هاشمی! دانشگاه آزاد اسلامی که در موارد پرشمار، ضمن استفاده از امکانات دولتی و شهریه‌های دانشجویان، تبدیل به ستاد انتخاباتی شما و حامیان‌تان شده است، محلی برای نگرانی محسوب نمی‌شود تا در آنجا نیز ندای نگرانی برای «حق‌الناس» سر دهید؟

حق‌الناس و آرای مردم

آقای هاشمی نیک می‌دانند که آرای مردم «حق‌الناس» است. در چنین شرایطی، اگر فردی به محض شکست خوردن خود یا حامیانش در انتخابات، علم ادعای «تقلب» را بلند کند و رأی ملت را زیر سئوال ببرد، «حق‌الناس» را پایمال نکرده است؟

آقای هاشمی! اگر کسی قبل از انتخابات، شائبه وقوع تقلب را مطرح کند و ضمن تشویش اذهان عمومی، باعث نقش بستن لبخند رضایت بر لبان دشمنان قسم خورده ملت شود، می‌تواند مدعی نگرانی برای «حق‌الناس» باشد؟

حق‌الناس و حق امنیت

جناب هاشمی مستحضر هستند که «امنیت» می‌تواند مهمترین نعمت خداوند به بندگانش باشد. سئوال این است که آیا سلب امنیت مردم، مصداق پایمال کردن «حق‌الناس» نیست؟

چرا زمانی که فتنه‌گران، امنیت جان و مال و ناموس ملت را طی اغتشاشات سال 88 با خطر مواجه کردند و حتی به صفوف نمازگزاران ظهر عاشورا یورش بردند، جناب هاشمی نگران «حق‌الناس» نشدند؟

حق‌الناس، بی‌احترامی به دانشجویان، بی‌احترامی به امام راحل(ره)

متأسفانه طی چندین نوبت، در بین ملاقات‌های رنگارنگ، عجیب، بعضاَ نمایشی و سئوال‌برانگیز آقای هاشمی با گروه‌های ساختارشکن، غیرقانونی و منحل شده، انجمن‌های به‌اصطلاح دانشجویی نیز حضور داشتند؛ انجمن‌هایی که رسماً در میانه میدان هتک حرمت به تصویر امام خمینی(ره) در اغتشاش 16 آذر 88 حضور داشتند. انجمن‌هایی که برخلاف برخورداری از تعداد کم‌شمار، خود را معادل جامعه چندین میلیونی دانشجویان کشور می‌دانند.

از سوی دیگر بی‌توجهی هاشمی رفسنجانی به بیانیه‌های اعتراضی متعدد دانشجویان، که رفتارهای ساختارشکنانه هاشمی را مورد انتقاد قرار می‌دهند، رویه ثابت وی محسوب می‌شود.

کاش جناب هاشمی قدری هم نگران حقوق دانشجویان باشند؛ حقوقی که نمی‌تواند «حق‌الناس» نباشد.

آقای هاشمی، شما مرجع تعبیر سخنان رهبری هستید؟

آقای هاشمی! تا انجا که می‌دانیم، شما مرجع تعبیر سخنان رهبر معظم انقلاب نیستید. البته خاطرات شیرین شما از امام خمینی(ره) که از قضا برخی از آنها جز خودتان، شاهد دیگری ندارد، ما را به بیانات‌تان علاقه‌مند کرده است؛ اما لطفاً اجازه دهید تا سخنان رهبر انقلاب را از زبان خودشان بشنویم و تعبیرش را در میان کلام ایشان بجوئیم.

اینکه شما نگرانی رهبر انقلاب درباره «حق‌الناس» را در کلام رهبری، خطاب به شورای نگهبان تعبیر کرده‌اید، امریست که جای تأمل بیشتر دارد؛ خصوصاً آنکه سابقه چند سال گذشته شما نشان می‌دهد که سخنان رهبر معطم انقلاب، ممکن است مصداق دیگری داشته باشد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۴
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها