مدیرعامل خانه سینما گفت: من همیشه معتقد بودم که دو شبکه VOA و BBCبهدلیل آنکه با نظام خوب نیستند و توسط بهاییها اداره میشوند، کانالهای مناسبی برای اظهارنظر و نمایش آثار سینماگران نیستند.
به گزارش 598 به نقل از مهر، نشست مطبوعاتی محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما با حضور فرهاد توحیدی رئیس هیئت مدیره خانه سینما و جمعی از خبرنگاران خبرگزاریها برگزار شد.
عسگرپور در ابتدای این جلسه عنوان کرد: متاسفانه عدهای به دنبال تبدیل جامعه به صفر و صد هستند. زمانی که یک بیانیه روشن با نگاه حقوقی صادر میشود، بعضی رسانهها با تحلیلهای خود فضای سوتفاهم را بوجود میآورند درحالیکه خانه سینما دفاع از وضعیت معیشتی و امنیتی اعضای خود را وظیفه خود میداند.
وی افزود: آنچه ما در بیانیه خود گفتیم ؛ این بود که اگر هرکدام از همکاران ما متهم به مسالهای میشوند و تحت تعقیب قرار میگیرند ما بهعنوان خانه سینما مسائل آنها را پیگیری میکنیم .
هدف دوم ما مراقبت از گسترش الصاق چنین اتهاماتی به اهالی سینماست. هدف ما این است که این مساله را با همکاری نهادهای امنیتی رصد و مدیریت کنیم اما تمامی این مراحل تا زمانی است که دادگاه تشکیل نشده باشد. در زمان تشکیل دادگاه ؛ همه ما از نظر دادگاه تمکین میکنیم و دفاع ما نیز از همکارانمان تا مرحله تشکیل دادگاه است.
وی با اشاره به بعضی مشکلات قانونی در چنین بازداشتهایی ادامه داد: متاسفانه امروز فضایی به وجود آمده که فرد را بدون محاکمه متهم و مجازات میکنند به طور مثال اگر کسی به جرم ارتباط با بیگانگان بازداشت میشود؛ یک نفر که مسوولیت قضایی ندارد و در قوه مجریه و مجلس است، سریعا حکم برانداز یا معاند را به او میدهند درحالیکه باید دادگاه تشکیل شود و بعد جرم او محرز و اعلام شود.
عسگرپور با اشاره به اینکه او؛ شبکههای VOA و BBC را قبول ندارد، گفت: من همیشه معتقد بودم که این دو شبکه بهدلیل آنکه با نظام خوب نیستند و توسط بهاییها اداره میشوند، کانالهای مناسبی برای اظهارنظر و نمایش آثار سینماگرا نیستند.
خود من نیز به شخصه آنها را قبول ندارم اما باید برای چنین شبکههایی و همکاری نکردن با آنها قانون مصوب شود و خلا قانونی پرشود. نمیتوان به صورت مجهول و کلی درباره این شبکهها صحبت کرد زیرا وضعیت این شبکهها و تعداد آنها و نیز موضع آنها در قبال ایران درحال تغییر است.
مدیرعامل خانه سینما با انتقاد از سوبرداشتهای غیرمنصفانه درباره بیانیههای این خانه عنوان کرد: بازتاب و برداشتی که از بیانیههای ما در شبکههای خارجی میشود؛ در دست ما نیست. این شبکهها با بیانیهها براساس سلایق خود رفتار میکنند. آنها همانگونه که از صحبتهای رییسجمهور؛ هر گونه که دوست دارند؛ استفاده میکنند، از سخنان ما نیز استفاده میکنند. ما هم با بیانصافی مواجه هستیم.
وی افزود: گاهی دیده میشود که یک خبرگزاری داخلی و شبکه BBC هر دو یک بخش را پررنگ میکنند و هر دو نیز به یک میزان تیشه به ریشه بنیانهای نظام میزنند. نتیجه این امر ایجاد سوتعبیر و امنیتی کردن فضاست که افراد را به جان یکدیگر میاندازد و آرامش را از بین میبرد. معتقدم آنچه بهعنوان تشویش اذهان عمومی مردم مطرح است؛ همین بخش است.
عسگرپور با اشاره به فضایی که از دو سال پیش توسط بعضی رسانهها به وجود آمده، گفت: دو سال پیش نامهای به سجادپور نوشتم و در آن اعلام کردم؛ فضایی که درحال بوجود آمدن است؛ انسان را یاد تفتیش عقاید میاندازد. اینکه فضایی به وجود بیاید و بعضی رسانهها نیز در تشکیل این فضا سهیم باشند و افراد هم به صفر و صد تقسیم شوند، خوب نیست. امروز فضای روانی بد ایجاد شده است. معتقدم در این مساله هم BBC به دنبال اهداف مشخص خود است و هم خبرگزاری فارس دنبال اهداف دیگری هستند.
وی ادامه داد: BBC دنبال این است که بگوید در ایران خفقان وجود دارد و گروه دیگر نیز به دنبال آن است که فریاد بازداشت جاسوسها را سر بدهد. درحالیکه اصل باید قانونمنداری باشد. معتقدم که بیانیهها و اظهارنظرهایی از پیش آماده علیه خانهسینما وجود دارد و عدهای به دنبال این هستند تا اتفاقی را بهانه صدور این بیانیهها کنند.
وی با اشاره به عملکرد وزارت ارشاد و معاونت سینمایی در موضوع بازداشت مستندسازان گفت: بخش عمدهای از عملکرد وزارت ارشاد به عدم تسلط مدیران آن براوضاع بازمیگردد زیرا نمیدانند که درباره چه مسالهای باید سخن بگویند و از طرفی نیز جذابیتی در سخن گفتن ندارند. نتیجهی رفتارآنها هم این گونه میشود.
وی با اشاره به عدم ورود هنرمندان به مباحث سیاسی گفت: جامعه هنر نباید خود را به مباحث سیاسی پیوند بزند ما باید به دنبال مباحث قانونی باشیم و از دید ما دوست نظام ، کسی است که به قانون پایبند است و دنبال راه حلهای قانونی است.