به گزارش 598، به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، چین در چند سال گذشته به یکی از مهمترین صادرکنندگان تسلیحات تبدیل شده است. بنا به گزارش تازهای از "انستیتوی تحقیقات در امر صلح" که مرکز آن در استکهلم است، چین از نظر صادرات نظامی از فرانسه جلو افتاده و در سطح جهانی به مقام چهارم، پس از آلمان فدرال رسیده است.
بنا به گزارش انستیتوی مذکور، میان سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ چین سهم خود را در بازار تسلیحات به شش درصد رساند و بدین ترتیب پس از آلمان قرار گرفته که هفت درصد بازار را در دست دارد. ایالات متحده با ۲۹ درصد و روسیه با ۲۷ در صد در مقام اول و دوم هستند.
به گزارش شبکه دویچه وله، تا چند سال پیش چین در بازار تسلیحات موقعیت ضعیفی داشت و تنها تسلیحاتی کماهمیت صادر میکرد. این وضعیت تغییر کرده و امروزه چین میتواند تسلیحات مهمتری مانند سیستم پدافندی صادر کند.
چین میکوشد به موقعیت یک ابرقدرت نظامی برسد. در سال ۲۰۱۳ بودجه صنایع نظامی این کشور به بیش از ۱۱۲ میلیارد دلار رسید. بیش از هر چیز ناوگان و نیروی هوایی کشور توسعه مییابد.
در همین حال وابستگی چین به تولیدات خارجی روز به روز کمتر میشود. به گفته "انستیتوی بینالمللی مطالعات استراتژیک" که مقر آن در لندن است، چین تولیدات نظامی خود را با شتاب گسترش میدهد و هرچه کمتر از خارج اسلحه خرید میکند.
از سوی دیگر هند به بزرگترین خریدار کالاهای نظامی چین بدل شده است. این کشور امروزه سه برابر همسایگان بزرگ خود یعنی چین و پاکستان اسلحه وارد میکند.
پیتر ویزمن، کارشناس "انستیتوی تحقیقات مربوط به صلح" معتقد است که صادرات تسلیحاتی چین، روسیه و امریکا به جنوب آسیا با برخی ملاحظات سیاسی و اقتصادی همراه است. به گفته این کارشناس، به ویژه چین و امریکا میکوشند با فروش اسلحه به کشورهای آسیایی، نفوذ خود را در منطقه گسترش دهند.
همچنین روسیه نیز صنایع رزمی خود را گسترش میدهد. با وجود پایان گرفتن "جنگ سرد"، این کشور همچنان دومین صادرکننده جنگ افزار در سطح جهان باقی مانده است.
کارشناس "انستیتوی تحقیقات مربوط به صلح" عقیده دارد که روسیه هر ساله هم در نوسازی ارتش خود و هم در توسعه صنایع نظامی به مقدار کلانی سرمایهگذاری میکند.
فرانسه در پنج سال گذشته حدود ۳۰ درصد از صادرات نظامی خود کاسته و از این نظر از چین عقب افتاده است.
آلمان پس از آن در رده دوم قرار داشته است. آلمان در صدور تانک در رده دوم جهانی قرار دارد.