به گزارش سرویس حوزه و مراجع پایگاه 598 به نقل از مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، شب گذشته در آیین افتتاحیه سیزدهمین دوره مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در توصیههایی به طلاب، گفت: نخستین اصل در هر کاری این است که تا واجبی وجود دارد، نباید سراغ مستحب رفت.
وی پرداختن به واجبهایی که در بین مردم در حال فراموشی است را اصلی دیگر معرفی کرد و با بیان این که به جای فعالیتهای علمی غیرمفید و غیرکاربردی باید به کارهای کاربردی پرداخت، تصریح کرد: بسیاری از افراد هنگام انتخابات مجلس احساس مسئولیت شرعی میکنند؛ در حالی که کمتر کسی وارد فعالیتهای علمی نماز و زکات میشود.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی با تأکید بر این که طلاب باید به مطالعات و دروس خود جهت بدهند، بیان داشت: نقل و جمع آوری اقوال به تنهایی فایدهای ندارد؛ کار طلاب باید پاسخگویی به سوالات و حل کردن مشکلات مردم و جامعه باشد.
وی با بیان این که مباحث منبر و تبلیغ باید متناسب با نیاز مردم باشد، خاطرنشان ساخت: متاسفانه در برخی از دروس حوزوی و حتی درسهای خارج، سالیان متمادی به مباحثی پرداخته میشود که حتی پاسخگوی یک نیاز مردم نیست.
وی با بیان این که کار افراد باید واجب، مستحب یا رفع کننده نیاز فردی یا اجتماعی باشد، خطاب به طلاب گفت: با برنامه ریزی دقیق و پرداختن به موضوعات مورد نیاز و استفاده کامل از تعطیلات موجود از به هدر رفتن عمر خود جلوگیری کنید.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به نیازها و خطرات فراوان در جامعه اسلامی، اظهار داشت: روحانیان، طلاب و دانش پژوهان باید با همت بلند گمارند و حصار علمی نیرومند در مقابل شبهات و خطرات بایستند و جامعه را حفظ کنند.
وی در پایان با بیان این که طلاب از لحظه ورود به حوزه باید فعالیتهای تبلیغی داشته باشند، ابراز داشت: طلاب در مرحله نخست در بین اقوام خود داستان راستان شهید مطهری را نقل کنند و طلاب پایه دوم آموزش فقه را بیان کنند، و این شیوه هر سال کاملتر شود تا به تبلیغ تخصصی برسد.