هومن افاضلي در مورد اردوهاي ارزيابي شرايط بازيکنان رده سني اميد گفت: 3 دوره اردوي مختلف برگزار کرديم که طي آن 94 بازيکن مورد ارزيابي قرار گرفتند. آخرين مرحله اين اردوها روز گذشته به اتمام رسيد. تهيه پرونده براي اردوي اول به اتمام رسيد، تهيه پرونده اردوي دوم امروز تمام ميشود و طي چند روز آينده تهيه پرونده اردوي سوم نيز به اتمام ميرسد.
به گزارش فارس، وي در مورد اينکه کيفيت بازيکنان رده سني اميد چطور بود، عنوان کرد: مطمئن هستم تعدادي از بازيکنان رده سني اميد جا ماندند و ما نتوانستيم کيفيت تمامي فوتباليستهاي ايراني را مورد ارزيابي قرار دهيم. به هر حال در چنين اردوهايي هميشه نميتوان به طور کامل کاري را انجام داد. با توجه به چيزي که در اين 3 اردو از بازيکنان مشاهده کردم مطمئنم تيمي خوب براي المپيک آينده داريم و ميتوانيم عملکرد خوبي در مسابقات انتخابي داشته باشيم. حدود 40 نفر از بازيکنان هستند که هنوز به اردوهاي آمادهسازي نيامدهاند. اين نفرات آن دسته از بازيکنان هستند که در تيمهاي ملي و ليگ برتر همواره بازي کردند و تواناييهاي آنها کاملا شناخته شده است.
افاضلي افزود: ما سعي کرديم نفراتي را به اردو دعوت کنيم که کمتر ديده شدند. بازيکناني که در تيمهاي اميد بازي ميکنند و سابقه ملي ندارند. ارزيابي بازيکنان حاضر در ليگ برتر راحتتر است. ما اين 3 دوره اردو را برگزار کرديم تا از هر بازيکن رده سني اميد ارزيابي داشته باشيم و براي آنها پرونده درست کنيم تا پس از انتخاب سرمربي جديد تيم ملي اميد ايران او براي انتخاب نفرات برتر کارش آسانتر باشد حتي فيلم تمرينات اين 3 اردو در اختيار سرمربي جديد تيم ملي اميد قرار ميگيرد تا او بتواند شرايط بازيکنان را ارزيابي کند.
عضو کميته فني فدراسيون فوتبال در پاسخ به اين سؤال که نلو وينگادا گزينه احتمالي سرمربيگري تيم ملي اميد ايران است و آيا او در جريان اين اردوها است، گفت: نميدانم وينگادا در جريان اين اردوها هست يا نه اما او برنامه المپيک ايران براي حضور در مسابقات المپيک سال 2016 را ديده و به احتمال فراوان در جريان تمامي مسائل قرار دارد. بدون شک هر مربي دوست دارد خودش نفرات مورد نظر را به اردو فرا بخواند اما با توجه به اينکه هنوز تکليف سرمربي تيم اميد مشخص نشده نميتوانستيم وضعيت را نيمه کاره بگذاريم و منتظر انتخاب سرمربي تيم ملي اميد باشيم. فعاليتي که ما در اين مدت انجام داديم در راستاي کمک به سرمربي آينده تيم ملي اميد براي شناخت نفرات برتر اين رده سني است تا او کار آسانتري داشته باشد. مربي آينده ميتواند به جاي دعوت از نفرات جديد به اردوها فيلم همين تمرينات را مشاهده کند و از شرايط بازيکنان آگاهي يابد.
افاضلي در مورد اينکه آيا با اتمام اين اردوها کار او با تيم ملي اميد به پايان رسيد، عنوان کرد: تعهد اخلاقي من به فدراسيون فوتبال تا پايان اسفند بود. همکاري متقابل من با فدراسيون فوتبال در اين راستا به اتمام رسيد و خودم دوست دارم پس از سالها حضور در تيمهاي ملي فضاي کاريم عوض شود.
وي با اشاره به پتانسيل بالاي بازيکنان رده سني اميد عنوان کرد: مطمئنم بسياري از بازيکنان براي حضور در اين اردوها جا ماندند. دو چيز باعث شده فوتبال ما نتواند رشد خوبي در سالهاي اخير داشته باشد اول اينکه در باشگاههاي ايراني به جوانها شانس داده نميشود. بازيکن جوان بايد در ليگ برتر به ميدان برود تا بتواند کيفيت خود را افزايش دهد. بازيکنان رده سني 16 ، 17 و 18 سال جوان محسوب ميشوند. اين بازيکنان بايد در اين رده سني بازي کنند تا در سن 20 سالگي به سرمايه فوتبال ايران تبديل شوند. متأسفانه با حرکت به سمت نتيجهگرايي فضا را به شکلي رقم زديم که کسي جسارت استفاده از جوانان را نداشته باشد.
افاضلي خاطر نشان کرد: مسئله دوم اين است که در رده پايه آموزش خوبي به بازيکنان داده نميشود هرچند برخي از مربيان فعاليت بسيار خوبي در اين رده سني دارند اما ميانگين آموزشي در رده پايه بسيار پايين است و يا اينکه ايراد دارد. استعدادهايي را در بازيکنان جوان مشاهده ميکنيم اما متأسفانه به دليل اينکه در سنين پايه آموزش درستي نديدهاند هدر رفتند و ديگر نميتوان در سن 20 سالگي به آنها آموزشهاي ابتدايي را داد. تمامي اين مسائل نشان ميدهد ما از لحاظ آموزشي عملکرد خوبي نداشتيم و اگر ميخواهيم در فوتبال آسيا حرف اول را بزنيم و خودمان را بالا بکشيم بايد کار اساسي در رده پايه انجام دهيم.