مقاطعهکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا با بیان اینکه به هیچ وجه از افشاگری در خصوص برنامههای جاسوسی و نظارتی این آژانس پشیمان نیست، عنوان کرد که این افشاگریها باعث شدند که بحثی عمومی در خصوص جاسوسی و جمعآوری اطلاعات به وجود آید.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ادوارد اسنودن، مقاطعهکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق ارتباط تصویری با جشنوارهای در تگزاس آمریکا گفت: برنامههای آژانس امنیت ملی را افشا کردم تا درک عمومی بهتری نسبت به برنامههای محرمانه به وجود آید.
اسنودن ضمن اظهار این موضوع که هر جامعهای در جهان از بحثی که در خصوص جاسوسی دولتها به وجود آمده است نفع برد، تصریح کرد که باید ارتباطات اینترنتی توسط شرکتهای قوی کاملا کدگذاری شوند تا جمع آوری گسترده اطلاعات برای آژانسهای اطلاعاتی دشوار شود.
وی همچنین با اشاره به حادثه بمبگذاری بوستون گفت که آژانس امنیت ملی آمریکا به جای جاسوسی از مظنونان، از همه جاسوسی میکند و اگر اینگونه نبود میتوانست از این حادثه ناگوار جلوگیری کند.
اسنودن همچنین عنوان کرد که کنگره آمریکا در نظارت بر آژانس امنیت ملی ناکام بوده و به همین دلیل به یک دیدبان نظارتی نیاز دارد.
اسنودن در حالی این اظهارات را بیان کرد که افشاگریهای او با هدف افزایش شفافیت در اقدامات آژانس امنیت ملی امریکا نتیجهای عکس داشته و کیث الکساندر، رئیس این آژانس از تصویب قریبالوقوع قوانینی خبر داد که خبرنگارها را از انتشار افشاگریهای این چنینی منع میکنند.
ژنرال الکساندر با بیان اینکه افشاگریهای اسنودن ضربهای شدید به ملت آمریکا و متحدانش زده است عنوان کرد که یک روزنامهنگار نمیتواند ارزیابی کند که گزارشاتش چگونه و تا چه حد به امنیت ملی آمریکا ضربه میزند.
این در حالی است که طبق اصلاحیه اول قانون اساسی آمریکا سازمانهای رسانهای آزادی گستردهای دارند تا هر چیزی را که متوجه میشوند، گزارش دهند.