کد خبر: ۲۱۰۷۸۹
زمان انتشار: ۱۳:۲۴     ۲۰ اسفند ۱۳۹۲
پخش مستقیم کنفرانس مطبوعاتی ایاد علاوی از سوی یک شبکه سعودی و حمله وی به نوری المالکی به سبب انتقاد از حمایتهای ریاض از گروههای تروریستی در عراق با توجه به سوابق و روابط گرم علاوی با ریاض غیر منتظره نبود و از چند بعد قابل ارزیابی است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم؛ پخش کنفرانس مطبوعاتی ایاد علاوی رئیس جریان العراقیه از سوی شبکه الحدث عربستان به طور مستقیم پخش شد و دلیل پخش مستقیم هم حمله وی به نوری المالکی نخست وزیر منتخب عراق بود که از عربستان به سبب حمایت از گروههای تروریستی در عراق انتقاد کرده بود، حمله علاوی به مالکی با توجه به سوابق علاوی و روابط گرم و گسترده اش با حاکمان عربستان چندان عجیب به نظر نمی رسد، اما از یک نظر خطرناک است و آن خوابی است که سعودیها برای عراق دیده اند، رؤیایی که سعودیها به دنبال تحقق آن از طریق جریان العراقیه هستند خصوصا که علاوی به طور کامل از حاکمان عربستان حمایت کرد و منکر حمایتهای گسترده آنها از تروریستها و عاملان برهم زدن ثبات و امنیت عراق شد.

ایاد علاوی به نیابت از آل سعود به اتهامات نوری المالکی نخست وزیر عراق علیه این رژیم به سبب حمایت از تروریسم در عراق پاسخ داد. نوری المالکی تاکید کرده بود عربستان و قطر از تروریسم در منطقه و جهان حمایت کرده و به سبب پیشینه های سیاسی و طایفه ای، ثبات عراق را برهم زده اند.

چرا علاوی حمایت عربستان از تروریسم را انکار می کند؟

شبکه الحدث عربستان، کنفرانس مطبوعاتی  ایاد علاوی را به طور کامل و البته به صورت زنده پخش کرد و این عبارت را به صورت زیرنویس آورد : "واکنش به اتهامات المالکی علیه عربستان مبنی بر حمایت از تروریسم در عراق، در کنفرانس ائتلاف ملی العراقیه"

علاوی گفته است مالکی چگونه کشورهای عربی از جمله عربستان را به حمایت از تروریسم متهم می کند، بدون اینکه مدرک و دلیلی برای اثبات اتهاماتش ارائه کند؟.

وی مدعی شد عربستان قاطعانه در مقابل گروههای تروریستی ایستاده است و نقش جهانی آن در مقابله با تروریسم، تحسین برانگیز است.

علاوی ادعا کرد المالکی از این خبرها بی اطلاع است که البته اشاره وی به تصمیم اخیر سعودی است که گروههای القاعده، داعش و النصره را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار داده است، هر چند گروههای تروریستی همچون جبهه اسلامی و جیش الاسلام را از این فهرست مستثنی کرده است.

رئیس جریان العراقیه به تمجید و تعریف از شاه عربستان پرداخت و گفت تصمیم پادشاهی سعودی درباره مبارزه با تروریسم، تصمیمی جسورانه و قوی است و مالکی باید درباره این سخن خود که عربستان امنیت ملی عراق را تهدید می کند، دلیل و مدرک بیاورد.

اظهارات علاوی علیه نوری المالکی و درخواست از وی برای ارائه مدرک و سند به منظور اثبات اتهام دست داشتن عربستان در اقدامات خشونت آمیز و تروریستی در عراق در حالی است که شخص رسمی و عالی رتبه ای چون نخست وزیر عراق هرگز بدون سند و مدرک کشوری را متهم نمی کند.

نوری المالکی گفته بود عربستان و قطر علیه عراق اعلان جنگ کرده و مسئول نخست بحران طایفه ای، تروریستی و امنیتی این کشور هستند. مالکی به صراحت گفت ریاض به حمایت از تروریسم در منطقه و جهان می پردازد و عربستان و قطر به طور مستقیم ثبات عراق را برهم می زنند و از طریق سوریه به عراق حمله می کنند و حتی علیه عراق همانند سوریه به خاطر مسائل طایفه ای و سیاسی اعلان جنگ کرده اند.

به اعتقاد مالکی، عربستان و قطر، با حمایتهای سیاسی و رسانه ای از گروههای تروریستی از جمله القاعده و خرید سلاح برای این گروهها، آنها را تشویق می کنند، ریاض و دوحه سرکردگان تروریسم و القاعده تکفیری و طایفه ای را پناه داده و افراد مسلح را از کشورهای اروپایی همانند بلژیک و فرانسه به خدمت گرفته اند، این افراد مسلح برای جنگ در عراق از سوی عربستان آورده شده اند و این در حالی است که عربستان تصمیمی گرفته مبنی بر منع جنگ سعودیها در خارج و به همین سبب آنها به جذب افرادی از مغرب عربی و کشورهای دیگر روی آورده اند.

مالکی در واکنش به اتهامات شخصیتهایی همچون النجیفی و ایاد علاوی که مدعی شده اند وی اهل سنت را به حاشیه رانده است، آنها را افرادی خواند که با تشویق و تحریک عربستان سعودی و قطر، اهداف و سیاستهای این کشورها را پیگیری و اجرا می کنند.
به اعتقاد نخست وزیر عراق، کشورهایی همچون عربستان که نمی خواهند گروههایی مانند داعش در خاکشان حضور داشته باشد، خواهان حضور این گروه تروریستی در عراق هستند.

نخست وزیر عراق پیشتر هم در واکنش به تصمیمات اخیر حاکمان عربستان درباره سعودیهایی که برای جنگ به خارج رفته اند، تاکید کرده بود این کشورها در حالی علیه کسانی که به داعش و دیگر گروههای تروریستی وابسته باشند، احکام صادر می کند که در عراق به خاطر مسائل طایفه ای و فرقه ای از این گروهها حمایت می کنند.

نخست وزیر عراق به حاکمان عربستان و قطر هشدار داده بود طعم تلخ حمایت از گروههای تروریستی را خواهند چشید و آتش این حمایتها، به زودی دامن آنها را خواهد گرفت.

مالکی با تاکید بر اینکه خشونت و تروریسم به سبب بحران سوریه وارد عراق شده و بحران سوریه هم به سبب مواضع کشورهای غربی و در راس آنها آمریکایی ها و کشورهای عربی گسترش یافت، زیرا از همان ابتدا به خطر حضور النصره و القاعده در سوریه توجه نکرده و با حمایت از این گروهها، آنها را مخالفان جایگزین نظام بشار اسد می خواندند.

در حالی که ایاد علاوی از نخست وزیر عراق خواسته است برای اثبات اتهامات خود به عربستان مبنی بر حمایت از تروریسم مدرک ارائه کند، نوری المالکی تاکید کرده است ما افراد زیادی از ملیتهای مختلف عربی و اسلامی و حتی افراد مسلح داوطلب اعزامی از کشورهای اروپایی را دستگیر کرده ایم که در کنار القاعده در عراق همانند سوریه می جنگیدند.

ایاد علاوی تنها به دفاع تمام قد از عربستان اکتفا نکرده است، عربستانی که از نظر نخست وزیر عراق متهم اصلی موج تروریسم و خشونتها در این کشور به شمار می رود. رئیس العراقیه در موضعی تنش آمیز خواستار تلاش برای سرنگونی دولت منتخب عراق و تشکیل دولت وقت شده است.

این درخواست با واکنش صریح ائتلاف دولت قانون قرار گرفت که نوری المالکی نخست وزیر عراق عضو این ائتلاف  است.

دولت قانون تاکید کرده است درخواست علاوی برای سرنگونی دولت، اهمیتی ندارد و تنها کسانی که میان و دیگران داوری خواهند کرد، شهروندان عراقی هستند که تصمیم خواهند گرفت چه کسی موفق بوده و چه کسی شکست خورده.

کمال الساعدی از اعضای مطرح ائتلاف دولت قانون در گفت وگو با یک رسانه عراقی گفته بود تنها 50 روز تا انتخابات پارلمانی آتی باقی مانده است و نیازی به درخواست علاوی برای سرنگونی دولت نیست.

الساعدی افزود شهروندان عراقی میان ما و دیگران داوری و قضاوت می کنند و آنها هستند که تصمیم خواهند گرفت چه کسی موفق و چه شکست خورده است.

این در حالی است که نوری المالکی نخست وزیر عراق در واکنش به انفجار تروریستی شهر حله که دهها کشته و زخمی بر جا گذاشت، اعلام کرد خودرو بمب گذاری شده در حله، از فلوجه آمده بود و تمام خودروهای بمب گذاری شده از شهر حله خارج می شوند.

وی تاکید کرده است تروریستها گفتند اگر سه هفته صبر می کردید، ما دولت اسلامی را اعلام می کردیم، محال است با تروریستها چه القاعده یا داعش یا بازماندگان حزب بعث گفت وگو کنیم.

مالکی در واکنش به مواضع برخی شخصیتهای سیاسی که مشوق تروریستها به ادامه جنایاتشان است، گفته است برخی با تعطیل کردن حیات سیاسی و قانونگذاری و فرار از قانون اساسی و دموکراسی برای شعله ور کردن آتش طایفه ای تلاش می کنند، زیرا آنها چشمانشان پیش از قلوبشان کور شده است. برخی از سیاستمداران، ارتش عراق را طایفه ای توصیف کرده و با مبارزه با تروریسم در الانبار مخالفت می کنند، تروریستها بر شکست خورده ها و افراد ضعیف النفس که برای آنها پناهگاههای امن فراهم کردند، پیروز شدند.

طایفه ای خواندن ارتش عراق علاوه بر شخصیتهای همسو با عربستان از سوی رسانه های این کشور به ویژه العربیه با واژه هایی همچون نیروهای مالکی، ارتش مالکی، همواره تکرار می شود تا ضمن بدبین کردن بخشی از مردم عراق به دولت، آتش فتنه مذهبی را هم در عراق برافروزند.

ایاد علاوی امتداد حزب بعث و مرد توطئه ها و بحرانها و طراح اصلی هر هرج و مرجی است که در عراق رخ داده و جریان دارد. برخی شهروندان عراقی با به کار بردن این عبارتها درباره ایادعلاوی، وی را مزدور عربستان خوانده اند که خود را ارزان فروخته است. به اعتقاد آنها، علاوی عامل بی ثباتی عراق است، زیرا رویایش رسیدن به نخست وزیری به هر قیمتی است، مهم این است که وی به ریاست برسد و البته حساب ویژه ای بر روی حمایتهای عربستان باز کرده است.

علاوی در برهه ای پس از سرنگونی رژیم بعثی صدام، نخست وزیری عراق را برعهده داشت که منتقدانش می گویند وی در آن دوران کوتاه حکومتش برای بازگرداندن شخصیتهای بعثی صدامی به قدرت تلاش می کرد تا بتواند زمام قدرت را نگه داشته و از دست ندهد و همین دوران کوتاه حکومت علاوی به سبب اجرای سیاستهای بعثیهایی که به دستگاههای دولتی رخنه کرده بودند، هزینه های بسیار سنگینی بر عموم عراقیها تحمیل کرد، زیرا این شخصیتها انواع حمایتها را از تروریستها به عمل آوردند و به خاطر سیاستهای علاوی و بعثیهای همراه وی، تمام نهادهای امنیتی و خدماتی و نظامی و بخشهای دولتی متحمل زیانهای سنگینی شدند.

علاوی را مزدور سازمان اطلاعاتی برخی کشورها به ویژه عربستان و یکی از مسئولان اقدامات خشونت آمیز تروریستهای مورد حمایت این کشورها معرفی کرده اند. خروج تعداد قابل توجهی از متحدانش از فهرست العراقیه و کاهش روزافزون محبویت وی در میان افکارعمومی نشان دهنده شکست سیاستهای وی و در نتیجه سیاستهای حامیان سعودی وی به شمار می رود.

برخی مخالفان سرسخت ایاد علاوی می گویند وی هنگام مبارزات انقلابیون علیه رژیم صدام، مانع برگزاری هرگونه نشست مخالفان صدام می شد و به کودتای نظامی که رژیم بعثی را در حالی حفظ کند که وی رهبری آن را به دست گیرد، اعتقاد داشت.
علاوی در انتخابات اخیر از حمایتهای مالی گسترده عربستان و حتی آمریکا برخوردار بود تا بتوانند وی را به قدرت برسانند و سیاستهایشان در سایه حضور وی در قدرت به خوبی اجرا و منافعشان تضمین شود که در عمل این رویای آنها با وجود هزینه های زیاد تحقق نیافت.

یک شهروند عراقی با انتقاد از ایاد علاوی گفته است علاوی نماینده پارلمان عراق است و حقوق دریافت می کند، اما در جلسات پارلمان حاضر نمی شود، چرا استعفا نمی دهد، از محبوبیت علاوی چیز زیادی باقی نمانده و حالا خواستار استعفا دولت می شود، عربستان میلیاردها دلار برای سرنگون کردن دولت مالکی از طریق علاوی و دوستانش هزینه کرد، اما نتیجه ای نگرفت.

واکنش انفعالی سعودی به اظهارات قاطعانه مالکی؛ سیاست یک بام و دو هوای آل سعود

در حالی که نوری المالکی نخست وزیر عراق به صراحت، تاکید کرد عربستان در کنار قطر از تروریستها در عراق حمایت می کند و سبب برهم خوردن ثبات این کشور شده است، عربستان در واکنش انفعالی که آن هم از سوی یک منبع ناشناس که منبع مسئول خوانده شده، اظهارات مالکی را غیر مسئولانه و البته خصمانه توصیف کرده و مدعی شده است اتهام مالکی به عربستان مبنی بر حمایت از تروریسم در عراق، افترایی بیش نیست.

اینکه یک مقام شناخته شده سعودی حاضر نشده پاسخ اظهارات نخست وزیر عراق را بدهد و خبرگزاری رسمی عربستان از زبان یک منبع مسئول که اشاره ای به نام و سمت وی نکرده، به این اظهارات واکنش نشان دهد که تامل برانگیز است.

این منبع ناشناس گفته است نوری المالکی پیش از دیگران با موضع واضح و قاطعانه عربستان که ضد تروریسم در تمام اشکال و از هر منبعی آشنا است و همچنین از تلاشهای گسترده عربستان در مبارزه با این پدیده در سطح داخل و جهان به خوبی مطلع است که سبب شده است عربستان در صف نخست کشورهای مبارزه کننده با تروریسم باشد و مالکی بهتر بود به جای اتهامات دروغ، سیاستهایی اتخاذ کند که توقف خشونت و هرج و مرج در عراق را تضمین کند.

جالب اینجا است که این منبع ناشناس سعودی، نوری المالکی را به در پیش گرفتن شیوه طایفه ای و حذفی علیه دیگر عناصر تشکیل دهنده جامعه عراق متهم کرده است، همان اتهاماتی که بارها از زبان شخصیتهای مورد حمایت سعودیها همچون اسامه النجیفی، صالح المطلک، العلوانی، طارق الهاشمی و حتی ایاد علاوی به مالکی نسبت داده شده است تا بار دیگر ارتباط عربستان با این شخصیتها که به صراحت در مقابل عملیات مبارزه با تروریسم ارتش عراق موضع گیری کرده اند، اثبات شود.

این منبع مدعی شده است : بدیهی است هدف از این اظهارات تلاش برای وارونه نشان دادن حقایق و سرزنش کردن دیگران برای سرپوش گذاشتن بر شکست دولت عراق در داخل است که عراق را در خدمت طرفهای منطقه ای قرار داده که به شعله ور کردن آتش فتنه طایفه ای کمک کرده که در تاریخ عراق سابقه نداشته است و در عین حال عراق را در معرض خطراتی قرار داده که وحدت ملی و تمامیت ارضی آن را تهدید می کند.

ادعای این منبع ناشناس سعودی درباره اینکه نوری المالکی برای سرپوش گذاشتن بر شکستهایش، به اتهام زدن علیه عربستان روی آورده، تکرار همان ادعاهای شخصیتهای سیاسی دنباله رو ریاض در عراق همچون ایاد علاوی است که آنها مدعی شکست دولت نوری المالکی و خواستار تشکیل دولت موقت شده اند.

منبع ناشناس سعودی با ادعای اینکه برخی طرفهای منطقه ای برای شعله ور کردن آتش فتنه طایفه ای در عراق تلاش می کنند، در حقیقت با فرار رو به جلو تلاش کرده است افکارعمومی عراق و منطقه را از دخالتهای گسترده عربستان در امور عراق و کشورهای دیگر و نقش غیر قابل انکارآن در ناآرام و بی ثبات کردن این کشورها منحرف کند؛ همانند تصمیمات ظاهری شاه عربستان که مدعی شده است هر کس در خارج از عربستان در اقدامات جنگ طلبانه شرکت کند و برگردد با مجازات حبس تا بیش از 20 سال روبرو خواهد شد و یا همانند بیانیه چند روز پیش وزارت کشور سعودی که فهرستی موسوم به فهرست گروههای تروریستی اعلام کرد تا اینگونه القا کند که عربستان نه تنها حامی تروریسم نیست، بلکه پرچمدار مبارزه با تروریسم است، ادعایی که این روزها در تمام رسانه های عربستان و رسانه های همسو تبلیغ و ترویج می شود و از شاه عربستان به عنوان مردی که منادی صلح و وحدت امت اسلام و مبارزه با خشونت و افراط گرایی است، یاد می شود.

تلاش برای بهبود وجهه نظام حاکم بر عربستان و ادعای مبارزه با تروریسم آن در حالی ادامه دارد که سازمانهای اطلاعاتی غرب به عنوان مهمترین حامیان این رژیم گزارشهای تکان دهنده از تعداد تروریستهای سعودی در سوریه و مناطق دیگر منتشر کرده و برکناری بندر بن سلطان رئیس سازمان اطلاعاتی سعودی از مدیریت پرونده سوریه به سبب شکست سیاستهای ریاض در این کشور و هلاکت هزاران تروریست سعودی در سوریه از  ابتدای بحران تا کنون، صدور فتاوای تحریک آمیز و تشویق کننده به کشتار مردم بیگناه در سوریه و عراق از سوی مبلغان وهابی سعودی نشان می دهد حاکمان عربستان یک رویکرد دوگانه را درباره تروریسم در پیش گرفته به این ترتیب که در ظاهر در بوق و کرنا می کنند که جنگ تمام عیاری را علیه تروریسم آغاز کرده و فهرستی از گروههای تروریستی آماده کرده اند، حتی گروههایی که همچون اخوان المسلمین و الحوثی در کشورهای مصر و یمن که جایگاه و محبوبیت بالایی در میان بخش قابل توجهی از مردم این کشورها دارند، اما در خفا و به صورت پنهانی، با تشکیل گروههای تروریستی با تکفرات وهابی تکفیری از آنها برای پیشبرد سیاستهای خطرناک خود در کشورهای منطقه به ویژه عراق، سوریه، لبنان و یمن بهره می برند و هر گاه که احساس کنند نقش آنها در تشکیل این گروهها بر ملا می شود، بلافاصله به حذف این گروهها و تشکیل گروههای دیگر می پردازند تا دستشان رو نشود و این گونه سیاست یک بام و دوهوا را در زمینه تروریسم دنبال می کنند.

هزینه شدن میلیاردها دلار از پولهای نفتی از سوی حاکمان عربستان در راه تشکیل گروههای تروریستی که مرتکب وحشیانه ترین جنایتها در کشورهای منطقه می شوند، در حالی است که علاوه بر اینکه بخش قابل توجهی از جمعیت عربستان با مشکلات فزاینده ای در زمینه اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، گزارشهایی از سوی نهادهای بشردوستانه منتشر شده مبنی بر اینکه نشانه های فقر و گرسنگی در جهان در حال افزایش است و متاسفانه نظام سعودی به جای هزینه کردن این پولها که ابتدا حق مردم عربستان است که از مشکلات فزاینده اقتصادی رنج می برند و کمک به مردم کشورهای فقیر عربی که روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود، همچنان این دلارهای نفتی را در مسیر ویرانی و کشتار و ترور و افزایش بی ثباتی و ناامنی در منطقه هزینه می کنند که اولین و تنهاترین طرفی که از این اوضاع سود می برد، بی شک رژیم صهیونیستی دشمن شماره یک امت اسلام است تا دروغ بودن ادعای حاکمان عربستان مبنی بر اینکه در مسیر وحدت امت اسلام و مبارزه با تروریسم گام برمی دارند، بیش از پیش آشکار شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها