به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، «فتانه کاوریزاده»، چای را یکی
از نوشیدنیهای قدیمی که از برگهای یک گیاه همیشه سبز گرمسیری تهیه
میشود، عنوان و اظهار کرد: پس از آب دومین نوشیدنی رایج و پرطرفدار در
سراسر دنیا و البته ایران، چای است که پیش از غذا، بعد از غذا و گاه به
صورت شیرین در صبحانهخوردن مصرف میشود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام
ادامه داد: چای یک منبع غنی از پلی فنلها به خصوص فلاونوئیدهای کاتچینی از
خانواده آنتی اکسیدان است که اثرات حفاظتی در مقابل عوامل شیمیایی
بیماریزا در بدن را دارد. آنتی اکسیدان S در بدن اثراتی همچون کاهش ایجاد
لخته در خون، کاهش کلسترول به خون(LDL)، کاهش خطر سرطان و افزایش مقاومت
بدن در برابر عفونت دارد. برگ چای همچنین حاوی املاح و ترکیبات فراوان از
جمله کلسیم، منیزیم، منگنز، سدیم، پتاسیم، اسیدهای آلی، اسیدهای آمینه،
کلروفیل، کافئین، فیبر و غیره است.
وی با بیان اینکه اگر چای در حد متعادل
مصرف شود، برای سلامت مفید است، اضافه کرد: نوشیدن چای به ویژه چای سبز
در حد مناسب موجب کاهش چربیهای خون شده و از بروز بسیاری بیماریهای مزمن
به خصوص بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری خواهد کرد.
این کارشناس تصریح کرد: پلیفنلهای
موجود چائی به ویژه چای سبز در پیشگیری از سرطان و کاهش برخی از علائم پیری
مثمرثمر است و به دلیل داشتن مقادیری فلوراید و تانن به سلامت دندانها
کمک میکند.
کاوریزاده اضافه کرد: مصرف بیش از حد
چائی عامل تحریککننده سیستم اعصاب مرکزی میشود و بیماریهایی مثل سردرد،
بیخوابی، افزایش اسید معده، بیاشتهایی و اختلالات گوارشی را به دنبال
خواهد داشت. علاوه بر این موارد نوشیدن چای پررنگ و غلیظ ممکن است باعث
تحریک اعصاب و تپش قلب خواهد شد.
وی یادآور شد: ترکیب تانن موجود در چای
از جذب آهن برخی از مواد غذایی مانند حبوبات و غلات جلوگیری میکند که بهتر
است برای پیشگیری از این حالت تا یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از صرف غذا از
نوشیدن چای خودداری کرد.
این کارشناس تغذیه پرهیز از نوشیدن چائی
داغ را راهحلی برای پیشگیری از آسیب مخاط دهان و مری عنوان کرد و افزود:
حتیالمقدور از مصرف چای جوشیده و مانده به دلیل تشکیل مواد مضر خودداری به
عمل آید.
کاوریزاده تصریح کرد: از آنجاییکه
مصرف همزمان لبنیات و چای موجب کاهش اثرات درمانی آن بخصوص چای سبز
میشود، از نوشیدن و مصرف پشت سر هم این مایع خودداری شود و علاوه بر آن در
هنگام دم کردن چای از ظروف آلومینیومی به دلیل واکنش گیاه پرهیز کنید.
وی در پایان گفت: برای حفظ عطر و طعم چای، آن را در ظروف روشن و مجاور نور نگهداری نکنید.