کد خبر: ۲۰۹۱۰
زمان انتشار: ۱۸:۱۴     ۳۰ شهريور ۱۳۹۰
تعدادی از کشاورزان با تهیه نامه ای  خطاب به نهادهای نظارتی خواستار ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی  شدند تا محصولات تولیدی آن ها به جای امحا شدن راهی بازار شود!

به گزارش "ندای انقلاب" برنج،سیر،انگور، چای ، زیتون  هم اکنون با قیمت بیار پایین تر از قیمت محصولات داخلی از سوی دلالان و مافیای واردات به کشور قاچاق می شوند که همین امر بسیاری از کشاورزان  به شدت متضرر کرده است.

 سیر

بر اساس این گزارش سيرهاي چيني از مسير پاكستان و دوبي با شگرد جديد در زير كارتن‌هاي سيب و پرتقال( چراكه تعرفه واردات سيب و پرتقال اخيرا صفر شده است) مخفي و از طريق گمرك از بندر شهيد رجايي وارد كشور مي‌شود كه هيچ كنترلي در اين زمينه صورت نمي‌گيرد. براي واردات قانوني هر كيلوگرم سير به كشور هزار و 800 تومان تعرفه اخذ مي‌شود و هم اكنون هر كيلو سير وارداتي در بازار مصرف حدود شش هزار تومان عرضه مي‌شود كه با وجود پايين بودن كيفيت، قيمت آن بسيار بالاتر از سيرهاي توليدي داخلي است.

در حالي كه واردات سير به كشور ممنوع است اما روزانه ۳ الي ۴ هزار تن به صورت غيررسمي و قاچاق سير وارد كشور شده و در بسته‌هاي جديد حتي در ميادين شهرداري عرضه مي‌شود. روزانه ۳ الي ۴ هزار تن سير قاچاق وارد كشور شد و ۵۰ الي ۱۰۰ تن در غرفه‌هاي شهرداري‌ها و در بسته‌هاي جديد عرضه مي‌شود.

از سوی دیگر  سیر چینی از کشورهای امارات، عراق و بعضأ ترکیه کیلویی  ۷۰۰ تومان خریداری می‌شود و در شهرهای شیراز و اصفهان به فروش می‌رسد.قیمت سیر چینی در کشور کیلویی دو هزار تومان است که  در بسته‌بندی جدید در میدان‌های میوه و تره‌بار به فروش می‌رسد.

 

 

انگور شیلیایی

آخرین اخبار از بازار میوه حکایت از ورود انگورهای شیلیایی دارد که به طور انبوهی  وارد بازار شده است . این در حالی است که واردات انگور در فصل برداشت آن در تاکستان‌های کشور، آن هم از کشوری مانند شیلی که هزاران کیلومتر با ما فاصله دارد، موضوع عجیبی است که باید به‌صورت جداگانه از سایر موارد واردات بعنوان نمونه‌ای عجیب بررسی و مشخص شود .

هم‌اکنون بسیاری از میوه‌فروشی‌های شهر تهران و برخی شهرهای دیگر کشور این محصول وارداتی را در ویترین خود به معرض فروش گذاشته‌اند.

این در شرایطی است که بر اساس قانون، افزایش بهره‌وری کشاورزی هر گونه واردات میوه‌های لوکس به کشور ممنوع است؛ با این وجود فروش برخی میوه‌های گران‌قیمت وارداتی مانند انگور شیلی که قیمت آن بین ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان در کیلو است، ادامه دارد. ‌در حالي كه اكنون فصل برداشت انگور است و انواع انگور در داخل توليد مي‌شود كه به دليل نبود تقاضاي تازه خوري به كشمش تبديل مي‌شود، انگور شيلي در بازار وجود دارد.

 

 

برنج

برنج هم از جمله اقلامی است که  باید واردات ان متوقف می شد اما تداوم ورود آن به بازار گلایه کشاورزان را به بارآورده است.

نیاز کشور به برنج در حدود ۲.۸ میلیون تن است که از این مقدار دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن در کشور تولید می‌شود و تنها به واردات سالانه ۵۰۰ هزار تن برنج نیاز داریم، اما همه به خاطر دارند که تنها در سال ۸۷ به بهانه خشکسالی حدود ۶ میلیون تن برنج به کشور وارد شد که این مقدار برای تأمین نیاز ۱۲ سال کشور به واردات است.بحران برنج در سال‌های ۸۸ و ۸۹ تداوم خسارتی بود که شالی‌کاران به علت واردات بی‌رویه برنج در سال ۸۷ متحمل شدند.

واردات برنج، نگراني براي توليدكننده‌ها به وجود آورده است و آن‌ها به شدت مخالف واردات بي‌رويه و به خصوص در فصل برداشت هستند که باعث کاهش قیمت و افزایش دلالی و سوداگری توسط واسطه ها و ارزان خریدن برنج از کشاورزان می شود و اعتقاد دارم به توليدات داخلي لطمه وارد مي‌كند.

طبق قانون قرار بود از اول سال 89 تعرفه‌ها بالا برود، ‌اما هنوز قانون اجرا نشده است. از آن جا که واردات برنج را بخش خصوصي با مجوز دولت انجام مي‌دهد مگر اينكه قاچاقي وارد شود، کارشناسان معتقدند که بازرگانان نیز با محدودیت روبه رو هستند و باید در فصل برداشت خرید کنند. زیرا اگر بعد از فصل برداشت خرید کنند، قیمت ها بالا می رود و نمی توانند هر برنجی را وارد کنند. از سوی دیگر از آن جا که سرمایه گذار و تاجر به سود خود می اندیشد، بعد از خرید برنج بلافاصله باید کالای وارداتی را بفروشد و بازاریابی کند. این موضوع باعث شده که تنظیم بازار به هم بخورد. در حالی که اگر برنج توسط دولت وارد می شد، عرضه آن در فصل پاییز و زمستان هم ممكن بود.

 

 

چای

هم چنین آخرین اطلاعت موجود در باره وادراتو قاچاق چای نشان می دهد که  هرساله  ۷۵ هزار تن چای به کشور قاچاق  می شود ؛ کل نیاز کشور به چای خشک در حدود ۱۲۰ هزار تن است که قاچاق ۷۵ هزار تن از آن یعنی این که بیشتر از نصف نیاز کشور به چای از طریق مبادی غیررسمی و بدون هیچ نظارتی بر کیفیت و سلامت آنها وارد می‌شود.

از نیاز ۱۲۰ هزار تنی کشور به چای خشک ۳۰ هزار تن از آن در کشور تولید، ۷۵ هزار تن آن از طریق مبادی قاچاق و تنها حدود ۱۵ هزار تن از طریق مبادی رسمی و زیر نظر وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد به کشور وارد می‌شود که موجب شده هزاران تن تز چای تولیدی کشور امحا شود.

چندی پیش مهرداد بائوج‌لاهوتی نماینده مردم لنگرود نیز با تأیید خبر امحای ۲۰۰ هزار تن چای سنواتی چایکاران ایرانی گفت: اگر چه امحای این مقدار چای انبار شده در راستای حمایت از چایکاران است، با این حال چای سنواتی محصول دسترنج سال‌های گذشته چایکاران ایرانی است که به کود تبدیل می‌شود.

وی، واردات و قاچاق چای خارجی به کشور را علت انباشته شدن ۲۰۰ هزار تن چای در کشور خواند و گفت: ورود بدون ضابطه انواع چای خارجی به کشور موجب انباشته شدن چای چایکاران ایرانی در انبارها شد.

در سال‌های گذشته دولت برای هر کیلو چای در حدود ۱۴۰۰ تومان یارانه پرداخت کرده است که امحای این حجم از چای انیار شده به معنی نابودی تمام یارانه پرداختی به این محصول در سال‌های گذشته است.ش

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها