کد خبر: ۲۰۸۲۱۴
زمان انتشار: ۰۹:۲۹     ۱۰ اسفند ۱۳۹۲
جان کری: قبل از جنگ مذاکره می‌کنیم
این را دیگر همه می‌دانند که آمریکایی‌ها در مشی دیپلماتیک خود در قبال مذاکرات هسته‌ای از تهدید نظامی به عنوان یک اهرم ویژه استفاده می‌کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از وطن امروز، حالا دیگر هفته‌ای نیست که ما شاهد تهدید آمریکایی‌ها به حمله نظامی علیه ایران نباشیم. این موضوع البته تبدیل به یک رویه شده است به گونه‌ای که در کنار باراک اوباما و جان کری، معاونان وزیر خارجه و حتی سخنگویان کاخ سفید و وزارت خارجه هم از تهدید ایران می‌گویند.

آمریکایی‌ها از تهدید به عنوان اهرم فشاری برای اعمال تفاسیر خود از توافقنامه ژنو استفاده می‌کنند. در تازه‌ترین تهدید، این‌ بار باز هم جان کری است که بر طبل جنگ با ایران کوبیده است.

برخلاف محمدجواد ظریف که با اظهارات نا امید‌کننده خود درباره قدرت دفاعی ایران، نقش قدرت‌نظامی و دفاعی را در معادلات دیپلماتیک نادیده گرفته اما جان کری نشان داده است همه امید آنها به اعمال تفاسیرشان از توافق ژنو به پشتوانه قدرت نظامی است.

جان کری اگرچه همانند ظریف دیپلمات است اما طی این ماه‌ها نشان داده از نگاه او زمانی یک دیپلمات می‌تواند با قدرت سخن بگوید که در حوزه سخت متکی به یک قدرت نظامی باشد. او در تازه‌ترین اظهارنظر خود باز هم ایران را تهدید به حمله نظامی کرد. کری اینبار ادبیاتی متفاوت اتخاذ کرد. او با تثبیت گزینه نظامی علیه ایران، گفت البته این گزینه را پس از مذاکره مطرح خواهند کرد.

رویترز در این‌باره گزارش داده: «جان کری» روز چهارشنبه، به گروهی از خبرنگاران گفت آمریکا تعهد دارد قبل از آنکه موضوع جنگ با ایران را بررسی کند، مذاکرات هسته‌ای با ایران را دنبال کند. وی تصریح کرد: ما ابتکار عمل را به دست گرفتیم و این تلاش را پیش بردیم تا به این مساله پی‌ببریم که آیا قبل از آنکه بخواهیم به جنگ (با ایران) برویم، راه‌حل سیاسی وجود دارد یا خیر.کری ادامه داد: من معتقدم و از جنگ ویتنام فهمیدم که قبل از آنکه جوانان را به جنگ بفرستید، باید جایگزین‌های بهتر را پیدا کنید. این تعهدی است که ما به‌عنوان رهبران، همه راه‌حل‌های موجود را قبل از آنکه از افراد بخواهیم جان خود را از دست بدهند، بررسی کنیم و این چیزی است که ما در قبال ایران انجام می‌دهیم. این اظهارات جان کری به خوبی حکایت از تثبیت گزینه نظامی در راهبرد دیپلماتیک آمریکا علیه ایران دارد.

وزیر خارجه آمریکا که پیش‌تر از گزینه نظامی به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح درباره ایران سخن می‌گفت، اکنون گزینه نظامی را یک گزینه اصلی و در واقع مهم‌ترین گزینه در راهبرد آمریکا دانسته که اکنون کاخ سفید قبل از اعمال آن یک شانس مذاکره داده است. به اعتقاد کارشناسان، این اظهارات و تهدیدهای پیاپی تنها برای فشار بر ایران جهت پذیرش و اجرای تفسیر آمریکایی‌ها از توافق ژنو است. با این حال متاسفانه در ایران و در دستگاه دیپلماسی کسی تاکنون پاسخ درخور و شایسته‌ای به این تهدید‌ها نداده است. 

رضایت کری از اقدامات ظریف
جان کری در ادامه اظهارات خود درباره اجرای تعهدات ایران هم گفت. وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ایران تاکنون به تعهداتش در قبال توافق اولیه 24 نوامبر 2013 با 1+5 پایبند بوده است که در میان برخی موارد دیگر، کاهش ذخایر اورانیوم با درصد غنای 20درصد، عدم غنی‌سازی بالای 5 درصد و عدم نصب سانتریفیوژ‌های بیشتر بوده است. وی به خبرنگاران گفت: به طور کلی، فکر می‌کنم، آنها همه آنچه را که لازم بوده درباره کاهش‌ها انجام دهند، صورت داده‌اند. هیچ چالش سانتریفیوژ نداشته‌اند. آنها هیچ چیز اضافه نکرده‌اند. آنها اورانیوم 5 درصد را کاهش داده‌اند. آنها اورانیوم 20 درصد را کاهش داده‌اند. آنها در میانه انجام همه آن چیزهایی هستند که باید انجام دهند. اینکه کری از اجرای تعهدات دولت ایران کاملا راضی است البته محل بحث است.

بر اساس اظهارات وزیرخارجه آمریکا ایران به همه تعهدات خود در قبال توافق ژنو عمل کرده و می‌کند. اما آیا این سؤال را هم جواب می‌دهد که آمریکایی‌ها در قبال تعهدات خود چه کرده‌اند؟ تحریم‌های چندی پیش آمریکا علیه برخی افراد و شرکت‌های طرف قراردادهای تجاری با ایران در واقع نقض صریح توافق ژنو بود. این موضوع را وزارت خارجه روسیه نیز صراحتا اعلام کرد. آمریکایی‌ها با تقویت و انسجام تحریم‌های هسته‌ای در واقع نسبت به اصل موضوع مذاکرات حسن‌نیت نشان ندادند.

با این حال دولت ایران به همه تعهدات خود در قبال توافقنامه عمل کرده است حتی بر اساس اطلاعات و اخبار «وطن امروز»، دولت ایران حتی فراتر از توافق ژنو نیز عمل کرده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها