به گزارش سرویس حوزه و مراجع 598 به نقل از فارس، مراسم قدردانی برترین برنامههای غیر نمایشی تلویزیون در ماه رمضان شب گذشته با حضور آیتالله سیداحمد خاتمی امامجمعه موقت تهران، آیت الله حسینی بوشهری عضو مجلس خبرگان، علی دارابی معاون سیما و مدیران شبکههای مختلف جمعی از برنامهسازان تلویزیون و نمایندگان رسانههای جمعی در تالار رضوان صدا و سیما برگزار شد.
بنابر این گزارش، در این مراسم که اجرای آن بر عهده سلطانی بود ، ضمن قدردانی از آیتالله سید احمد خاتمی و حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی با اهداء لوح تقدیر، حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در سخنانی خطاب به برنامهسازان تلویزیون گفت: سعی کنیم سخنرانیها را کوتاه کنیم، بیشتر سخنرانیهای امام علی(ع) جملات قصار بوده است، ضمن این که به زمان پخش نیز حساس باشید، زمان پخش حساس است و باید مسئولان توجه زیادی در این باره داشته باشند.
وی ادامه داد: هنوز بعد از 32 سال مردم لغتهای اسلامی نظیر شجاعت، زهد، صبر، عفاف و ... را بلد نیستند و در معانی آنها گیر هستیم. تبلیغ دین یعنی چه؟ مثلا ما این همه نمازهای جماعت در جاهای پرجاذبه و آدمهای رنگارنگ داریم آن وقت مدام از اماکن مذهبی نماز پخش میکنیم خوب معلوم است که در اماکن مذهبی همیشه نماز خوانده میشود.
این مفسر قرآن عنوان داشت: لغتها باید برای مردم معنا شود و یکی از کارهای پیامبران همین بوده است. ضمن این که ما ضامن وقت معلوم هستیم و باید پاسخگو باشیم، در بعضی مواقع نیز مسائلی که جزو دین نیست را به دین میآوریم. خطبه را هم باید مختصر بخوانیم.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در ادامه به بیان خاطراتی در حضورش به تلویزیون پرداخت و اظهار داشت: مردم ما باهوش هستند و باید از آنها استفاده کنیم. آنها به دنبال خنده حلال هستند و باید شرایط را برای خنداندن مردم مهیا کنیم. همچنین فیلمها کم خرج و ساده باشد. الان مشکل ما ازدواج است و برویم در خط باز کردن گرههای کور ازدواج.
وی تصریح کرد: در صدا و سیما باید یکسری اسلامشناس حضور داشته باشند و جایشان در این سازمان خالی است. این مسئله کار مهمی است و انجام آن بسیار راهگشاست. ضمن این که مسائلی نظیر اسراف در مملکت غوغا میکند و مردم به اطلاعات در موضوعات مختلف نظیر ازدواج،آئین همسرداری و ... نیاز دارند و صدا و سیما باید آنها را به مردم برساند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مدیران صدا و سیما به مذاح گفت: صدا و سیما سرمان کلاه گذاشت! در اجلاسیه ستاد اقامه نماز میگفت مثلا ما 14 هزار و 500 دقیقه برنامه معارفی تولید کردیم ما هم برایشان دست میزدیم بعدا متوجه شدیم که این عزیزان زمان پخش اذان و قرآن و نیایشهای هر روزه را هم جزو آن حساب کردهاند!
وی در پایان سخنان خود گفت: یکی از مواردی که تلویزیون خوابش برده، توجه به نعمتها است که هم شیرین است و هم پرجاذبه و بیان آن باعث میشود تا مردم نسبت به خداوند خاشع شوند.