به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری انبیسی اظهار داشت که اگر روسیه برای بازگرداندن دولتی که خود تمایل دارد، به اوکراین نیرو ارسال کند، اشتباهی محض مرتکب خواهد شد.
وی ادامه داد: جدایی و چند دستگی اوکراین به نفع هیچ یک از روسیه، آمریکا یا اروپا و خود اوکراینیها نیست. هیچ کس از بازگشت خشونت به اوکراین نفع نمیبرد.
رایس تصریح کرد که باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در تعامل با همتای روسش ولادیمیر پوتین بسیار قدرتمند و صریح عمل کرده است اما به نفع واشنگتن نیست که در قرن بیست و یکم دوباره به جنگ سرد بازگردد.
جنگ سرد اصطلاحی است که به دورهای از تنشها، کشمکشها و رقابتها در روابط ایالات متحده، شوروی و همپیمانان آنها در طول دهههای ۱۹۴۰ تا ۱۹۹۰ اطلاق میشود. در طول این دوره رقابت میان این دو ابرقدرت در عرصههای گوناگون مانند اتحاد نظامی، ایدئولوژی، روانشناسی، جاسوسی، ورزش، تجهیزات نظامی، صنعت و توسعه فناوری ادامه داشت. این رقابتها پیامدهایی مانند مسابقات فضایی، پرداخت هزینههای گزاف دفاعی، مسابقات جنگافزار هستهای و تعدادی جنگهای غیرمستقیم به دنبال داشت.
گرچه در طول جنگ سرد هرگز درگیری نظامی مستقیمی میان نیروهای ایالات متحده و شوروی به وجود نیامد اما گسترش قدرت نظامی، کشمکشهای سیاسی و درگیریهای مهم بین کشورهای پیرو و همپیمانان این ابرقدرتها از پیامدهای آن به شمار میروند. هر چند ایالات متحده و شوروی در طول جنگ جهانی دوم و در مقابل آلمان نازی متحد بودند، اما حتی پیش از پایان جنگ نیز بر سر چگونگی دوبارهسازی جهان پس از جنگ با هم اختلاف داشتند.
رایس در ادامه گفت که آمریکا میخواهد مردم اوکراین تحت رهبری یک دولت وحدت ائتلافی قرار بگیرند و اینکه آمریکا آماده است تا در کنار صندوق بینالمللی پول در فراهم آوردن کمک مالی برای اقتصاد اوکراین که "بسیار شکننده" است، به این کشور یاری رساند.
وی گفت که اوکراینی که تاریخ دیرینهای از مناسبات فرهنگی با روسیه دارد، با اوکراین مدرنی که میخواهد در اتحادیه اروپا ادغام شود، تناقضی ندارد.
ویکتور یانوکوویچ، رئیسجمهوری برکنار شده اوکراین در مکانی نامشخص پنهان است در حالی که دستور دستگیری او نیز صادر شده است.
رایس همچنین در خصوص سیاست اوباما در قبال سویه گفت: من در زمینه خواستههای آمریکا روشن عمل کردهام. به نفع ما نیست که به سوریه برویم. توافقهای زیادی هم در این زمینه وجود دارند.
وی تاکید کرد: واشنگتن به حل بحران سوریه بدون دخالت نظامی پایبند است. ما به شدت به حل بحران سوریه مایل هستیم اما به شکلی که این بحران به یک جنجال و پرونده خونین در خاورمیانه تبدیل نشود و در حال حاضر رایزنی آمریکا با برخی کشورهای منطقه برای دستیابی به راهکاری در حل بحران سوریه ادامه دارد.
این مسئول آمریکایی در ادامه گفت: آمریکا به شکلی فعال به مخالفان میانهرو سوریه از طریق ارائه حمایتهای مالی و سیاسی کمک میکند و تاکید میکنم که این حمایتها در آینده افزایش خواهد یافت.
وی همچنین گفت که از اظهارات اولیه خود درباره حمله 11 سپتامبر 2012 در بنغازی لیبی که آن را "واکنشی خود جوش" به یک ویدئویی ضد اسلامی خوانده بود، پشیمان است.
پس از این که این حمله، یک اقدام تروریستی شناخته شد، سوزان رایس مورد انتقاد شدید قرار گرفت.