به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار موسی امیری صبح امروز در افتتاح مرکز تعویض پلاک القدیر با بیان اینکه شمارهگذاری در ایران سابقه 90 ساله دارد گفت: پس از شمارهگذاری دورشکهها، در سال 1318 تدوین اولین آییننامه شمارهگذاری تصویب شد.
وی با بیان اینکه از اواخر سال 82 پروژه شمارهگذاری پلاک ملی کلید خورد، گفت: یکی از ویژگیهای بارز پروژه پلاک ملی، فرد محور بودن این پلاک بود و از آن زمان تاکنون بیش از 16 میلیون خودرو شمارهگذاری و حدود 10 میلیون موتور سیکلت نیز شمارهگذاری شده است.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه پلیس اطلاعات جامع 26 میلیون مالک وسایل نقلیه را در لوای سامانه پلاک ملی در اختیار دارد، گفت: از سال 1383 پلیس تلاش کرده است که با برون سپاری بخشی از وظایف خدماتی خود به بخش خصوصی، علاوه بر جلب رضایت مردم، وظایف خود را به سیاستگذاریهای کلان و کنترل و نظارت متمرکز کند.
امیری با بیان اینکه در تهران هفت مرکز تعویض پلاک مشغول به فعالیت است، گفت: در کشور 260 مرکز تعویض پلاک و نقل و انتقال فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه روزانه به صورت میانگین 6500 خودرو از خدمات این مراکز تعویض پلاک بهرهمند میشوند، افزود: روزانه به صورت میانگین 25 هزار نفر در سراسر کشور از خدمات مراکز تعویض پلاک و نقل و انتقال بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه هر ساله در اسفند ماه فعالیت مراکز تعویض پلاک در زمینه نوشماره و نقل و انتقال افزایش مییابد، تصریح کرد: در اسفند ماه به صورت پلکانی اقدام به افزایش ساعات کار مراکز شمارهگذاری میکنیم به گونهای که در دهه اول اسفند ماه مراکز شمارهگذاری از ساعت هفت صبح تا 17، در دهه دوم اسفند ماه مراکز از ساعت هفت صبح تا 19 و در دهه سوم از هفت صبح تا ساعت 22 شب اقدام به فعالیت میکنند؛ این مراکز آمادگی دارند در صورت افزایش مراجعات ساعات کار خود را نیز افزایش دهند.
وی با بیان اینکه هفته آینده مرکز تعویض پلاک چیتگر نیز آغاز به فعالیت میکند، اعلام کرد: در طول 11 ماه اخیر امسال به دو میلیون و 850 هزار خودرو در بحث نقل و انتقال خودروها خدمات ارائه شده است.
به گفته جانشین رئیس پلیس راهور ناجا، میزان ارائه خدمات در بحث نقل و انتقال خودروهای دسته دوم شش درصد رشد را شاهد هستیم که این مساله نشان میدهد که استقبال مردم از خودروهای دسته دوم افزایش یافت.
وی با بیان اینکه در 11 ماه اخیر 656 هزار خودروی نو شمارهگذاری شدهاند، گفت: شمارهگذاری این خودروها نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد کاهش را نشان میدهد که این مساله بیانگر آن است که مردم بنا به دلایلی همچون افزایش بیرویه قیمتها رغبتی به خرید خودروهای داخلی نشان نمیدهند.
امیری با بیان اینکه در 11 ماه امسال 55 هزار خودروی خارجی توسط پلیس پلاک شده است، گفت: در زمینه شمارهگذاری خودروهای خارجی شاهد افزایش 38 درصدی هستیم که این مساله نشان میدهد اقبال مردم از خرید خودروهای خارجی افزایش داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالبات مردم از پلیس در امر تعویض پلاک گفت: مردم از پلیس و غرفهداران حسن رفتار و خوش اخلاقی را خواهان است.
وی با بیان اینکه کارشناسان این مرکز باید از کندی سیستم در ارائه خدمات جلوگیری کنند، اظهار کرد:توزیع مناسب مراکز تعویض پلاک در کلان شهرها یکی دیگر از مطالبات مردم است و ما در راستای پاسخگویی به این مطالبه به دنبال آن هستیم که در شمال شرق و شرق تهران نیز مراکز جدید افتتاح کنیم.
امیری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن هشدار به مردم برای پرهیز از خرید و فروش وکالتی خودروها گفت: خرید و فروش خودروها و عقب انداختن شمارهگذاری تنها به ضرر فروشنده است چرا که هر اتفاقی برای خریدار جدید با پلاک قدیمی اتفاق بیفتد عواقب آن متوجه فروشنده است.
امیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه افراد باید در هنگام مراجعه به مراکز تعویض پلاک همه مدارک خود را به همراه داشته باشند، گفت: 15 تا 20 درصد از مشکلات عدم تعویض پلاک مربوط به عدم همراهی مدارک احراز سکونت است.
وی همچنین با بیان اینکه برابر ماده شش آییننامه پلیس راهور اشخاص حقیقی و حقوقی باید ظرف 10 روز تغییر آدرس را به پلیس اعلام کنند، گفت: با توجه به اهمیت این اعلام در صدد آن هستیم در سایت راهوار 120 این امکان درج تغییر آدرس را اعمال کنیم.
وی همچنین به نمایندگیهای فروش خودرو که خودروها را به صورت امانی و بدون پلاک در اختیار افراد قرار میدهند، گفت: باید نمایندگیهای فروش شرایط درج پلاک را فراهم کنند چرا که تردد اینگونه وسایل بدون پلاک خلاف قانون است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش نظارتهای پلیس در اسفند ماه ادامه داد: نظارتهای پلیس آغاز شده است و از هفته آینده نیز به صورت عملیاتی در سراسر کشور تشدید میشود.
وی با بیان اینکه در سراسر کشور کارشناسان پلیس در مبادی خروجی و ترمینالها مستقر هستند و مسائل فنی اتوبوسها را کنترل میکنند، گفت: همچنین عوامل به صورت نامحسوس و در سفرهای برون شهری به عنوان مسافر در اتوبوسها مستقر میشوند و با تخلفات رانندگان برخورد میکنند.
وی همچنین با بیان اینکه شمارهگذاری اسکانیا متوقف شده است، گفت: با این حال پلیس نسبت به اتوبوسهای اسکانیایی که شمارهگذاری شده و در سطح کشور در حال تردد هستند حساسیت بیشتری دارد و آنها را کنترل میکند.