ساماندهی مزار شهدای تبریز حواشی بسیاری را با خود به همراه داشت که موجب نارضایتی و ناراحتی بسیاری از خانواده های شهدای آن استان نیز گردید.
به گزارش
پایگاه 598، حال با اتمام فعالیت به سازی و ساماندهی مزار شهدای تبریز با نگاهی بر نوع یکسان سازی این قبور مطهر، از دست دادن گنجینه ی عظیمی از میراث فرهنگی که نوشته ها و تصاویر شهدا با خود به همراه داشتند بسیار مشهود است.
از بین بردن فضای معنوی و روحانی مزار شهدا و ایجاد فضاهای نو نیاز به تحقیقات فراوانی بوده که متاسفانه به دلیل عدم چنین نگاهی هم اکنون ظاهر مزار شهدای تبریز دیگر شور و طراوت قبلی خود را نداشته که تصاویر خود گویا می باشند.
(مزار شهدای تبریز قبل از بازسازی)
یکی از پژوهشگران دفاع مقدس تبریز(حاج بهزاد پروین) در خصوص این به سازی بر این عقیده است که : ما بر روی سنگ مزار شهدا، گنجینه های فرهنگی بسیاری داشتیم که گوشه ای از تاریخ ما بود. شعر، تصویر، وصیت نامه، شعارهای خاص و ... اما با اجرای این طرح، همه این ها قلع و قمع شدند. خطاطی های ضعیف، اسم ها و تصاویر اشتباهی، سنگ های معیوب و ... به عینه مشهود است.
گلزار شهدا باید نماد عزت و پیروزی باشد نه اینکه به گورستانی از سنگ ها ایجاد شود.
حتی عکس شهدا را قلع و قمع کردند. بسیاری از این عکس ها بر اساس وصیت نامه خود شهدا بالای مزارشان قرار داده شده بود. تاسف بارتر این که این عکسها بار فرهنگی بزرگی داشتند که از بین رفت. همیشه دیده بودیم که وقتی کودکانمان بر سر این مزارها می رفتند، اولین کاری که می کردند دنبال عکس شهدا بودند و...