رئیس ائتلاف اصلاحطلبان جوان گفت:ما دیدیم چه پولهایی به امثال سازمان مجاهدین و حزب مشارکت تزریق میشود و این پولها تبدیل به کارخانجات، برجها و کلنیکهای پزشکی شخصی و... شد.
پس از افشاگری های حجت الاسلام زارع فومنی، رئیس ائتلاف اصلاحطلبان جوان، فردی که خود از اوایل شکلگیری این جریان در میان فعالیتهای اصلاحطلبان حضور فعال داشته و به عنوان مشاور کروبی و نویسنده در مطبوعات اصلاح طلب و فعال در مراکز تصمیم ساز اصلاحطلبان جایگاهی مشخص دارد، شاهد واکنشهای مختلف در احزاب اصلاحطلب از جمله حزب منحله مشارکت و سازمان منحله مجاهدین بودیم.
بر این اساس حجت الاسلام فومنی اقدام به واکاوی بخش دیگری از اقدامات ساختارشکنانه افراد موسوم به اصلاحطلبان کرد.
به گزارش 598 آنچه در ذیل میخوانید متن گفتو گوی فارس با رئیس ائتلاف اصلاح طلبان جوان کشور است:
* سابقه شما در جریان اصلاحطلبی به چه زمانی برمیگردد؟
زارع فومنی: ما از اصلاحطلبان فعال سابق و اولیه هستیم، یعنی یکسال قبل از اینکه خاتمی کاندید ریاست جمهوری شود و حتی هنوز برای کاندیدا شدن هم مطرح نبود بنده در بدنه جریان اصلاحات فعال بودم. البته در آن زمان اول قرار بود به سراغ میرحسین موسوی بروند که قبول نکرد و بعد از آن بنده به همراه آقای ابایی خراسانی از قم عدهای از روحانیون قم را بوسیله دو دستگاه اتوبوس به دیدار خاتمی آوردیم و وی را راضی کردیم به صحنه انتخابات وارد شود.
مهمترین بحثما در آن زمان مبارزه با سیاستهای ناعادلانه و تفکر اقتصادی سرمایهداری هاشمی رفسنجانی بود که توسط وی در کشور اجرا میشد و سیاستهای او سبب بروز اختلافات طبقاتی، آشوبهای اجتماعی در شهرستانها و له شدن طبقه ضعیف جامعه شده بود. ما به عنوان نیروی خط امام و چپ سنتی در آن زمان در مقابل راست سنتی قرار گرفته بودیم. ما با طرز فکر هاشمی رفسنجانی مخالف بودیم و اصلا خواسته جدی ما از خاتمی مخالفت و مبارزه با روش هاشمی رفسنجانی بود.
حتی در آن زمان طیف هاشمی زمزمههایی را برای ارتباط با آمریکا مطرح کردند که طیف چپ آن زمان با آن مخالفت کرد؛ آن زمان ماجرای مک فارلین هم پیش آمد. لذا من در متن بحثهای آن زمان بودم. بنابراین در آن شرایط، جریان چپ به این فکر افتاد که با مطرح کردن فردی که بتوانند از طریق نفوذ و تأثیرگذاری بر او، وی را به عنوان کاندید ریاست جمهوری در مقابل طیف هاشمی و ناطق نوری قرار دهد.
با توجه به پیشینه و شناختی که از خاتمی داشتند، وی را دارای شرایط دلخواه یافتند تا بتوانند مطالبات خود را به پیش ببرند، لذا ایشان را به عنوان کاندید ریاست جمهوری مطرح کردند. البته چپیها آن زمان به ناچار به خاتمی تن دادند و در مقطعی بحث کروبی هم پیش آمد که در نهایت جمعبندیها متوجه خاتمی شد.
* آقای فومنی! شما چه مقدار در کانونهای تصمیمساز و تصمیمگیر جریان اصلاحطلب حضور داشتید؟
زارع فومنی: من در ابتدا به عنوان اجراکننده برنامههای گروههای چپ در شهر قم و تهران فعالیت میکردم. زیرا شهرقم حساسیت ویژهای برای گروههای چپی داشت، بنابراین من را آنجا گذاشته بودند تا کارها را پیگیری جدی کنم و بسیاری از مراسمات اصلاح طلبان توسط بنده در قم اجرا میشد و در اصل مسئول ستاد اجرایی خاتمی در قم بودم و حتی بعداً در مقطعی رئیس ستاد اصلاحطلبان هاشمی رفسنجانی در قم هم من را انتخاب کردند.
من در مجمع روحانیون به همراه آقای کروبی نیز فعالیت میکردم.
* با کروبی چه ارتباطی داشتید؟
زارع فومنی: با آقای کروبی به عنوان دبیرکل مجمع روحانیون مبارز بیشتر به عنوان مشاور، همکاری داشتم. چون هم در دفتر خانم آقای کروبی فعالیت میکردم و هم در دفتر خود آقای کروبی فعال بودم. حتی مسئول صدور بسیاری از بیانیهها در قم بنده بودم و بسیاری از سازماندهیها در قم توسط بنده و برخی دیگر از دوستان انجام میشد. از آنجا که در جنگ روانی کمی متحیر بودم طراحیهایی که از تهران انجام میشد برای اجرای مطلوب به من محول میشد. در ضمن من فعال سیاسی بودم و در مطبوعات مینوشتم و امروز به عنوان شورای سیاستگذاری و قائم مقام یکی از نشریات اصلاحطلب هستم.
بعد از آن به سمت حزب مشارکت رفتیم، و حتی دفاتر تبلیغاتی آقای خاتمی را تبدیل به ستادهای حزب منحله مشارکت کردیم و عضو شاخه جوانان و شورای مرکزی آن شدم. و بعد هم مسئول حزب همبستگی قم شدم و بعد هم به عضویت شورای مرکزی حزب همبستگی در آمدم.
* آیا مشارکتیها به ارتباط شما با طیف کروبی حساسیت نداشتند؟
زارع فومنی: چرا؛ بحثهایی اتفاقا مطرح بود ولی از این طرف آقای کروبی از ما میخواستند که ما برخی تندرویهای مشارکتیها را کنترل کنیم.
* گفتید طرحهایی از تهران برای اجرا به شما محول می شد، آن طرحها چه بود؟
زارع فومنی: طرحهای زیادی بود. مثلاً از ما میخواستند برای جریان اصلاحطلب مظلومنمایی کنیم و یا از طرف مرکز پژوهشهای مجلس که توسط محمدرضا خاتمی اداره میشد، از ما خواسته میشد طوری برنامه کنیم که مثلا بحث سنگسار، چادر و حجاب زنان در حوزه مسائلی را پیگیری کنیم.
* این خواستهها چه بود و چگونه به شما ابلاغ میشد؟
زارع فومنی: در جلساتی که برگزار میشد از ما میخواستند که ما این مسائل را پیاده و پیگیری کنیم و به عبارتی قرار بود با ارتباطگیری با دفاتر برخی مراجع تاثیرگذار کارها را پیش بگیریم.
* چرا عدهای از این اصلاحطلبان میگویند شما از حزب مشارکت اخراج شدید؟
زارع فومنی: خیر، بنده اخراج نشدم، من به دلیل اینکه مقابل برخی تندرویها و ساختارشکنیهای آنها میایستادم، مثلا جلوی حمله به ولایت فقیه توسط آنها را میگرفتم، سعی کردند با گفتن اینکه من اخراج شدهام به نوعی من را خراب کنند. امروز تندروهای اصلاحطلب مدام من را تهدید میکنند، من از طریق این تهدیدات امروز امنیت جانی ندارم. در اصل به دلیل اینکه من با دیدن ساختارشکنی اینها سعی کردم از آنها فاصله بگیرم. چراکه ما یک خط قرمزهایی را معتقد بودیم و حتی کروبی در آن زمان از دست کارهای این آقایان مشارکتی معترض بود و به همین دلیل مشارکتیها به دنبال این بودند که مانع رئیس مجلس شدن او شوند.
* آقای فومنی بعد از اظهارات شما که ساختارشکنی برخی از اصلاح طلبان را افشا کردید، برخی اصلاحطلبان تندرو مدعیاند شما چنین سوابقی در اصلاحات ندارید؟ پاسخ شما چیست؟
زارع فومنی: ببینید اینها فقط ادعای آنهاست، سوابق کاری من، فعالیتهای سیاسی من کاملا مشخص است، سخنرانیهای من در کنگرههای حزب مشارکت موجود است، اسناد و احکام مسئولیتهای من در اختیار است و در صورت لزوم آنها را در اختیار شما قرار میدهم تا منتشر کنید. عجیب این است که برخی از این آقایان مدعی خودشان اصلاحطلب نشسنند و در اصل آنها خود را به اصلاحطلبان حقیقی چسباندهاند.
* به عنوان مثال چه مسئولیتهایی داشتید؟
زارع فومنی: من به عنوان نماینده و بازرس ویژه وزیر کشور وقت آقای موسوی لاری در انتخابات بودم و حکمهای آن توسط خود وزیر امضا شده است. در زمان عبدالله نوری روزنامه خرداد را داشت مشاوره به او میدادم. اجرا کننده اکثر برنامه حزب مشارکت در قم بنده بودم و اسناد، فیلمهای آن هست.
ارتباط من با بیت آقای منتظری و پسران وی مشخص است، با فرزندان او ارتباط زیادی داشتم، چندین بار با منتظری دیدار داشتم که فیلم و عکسهای همه اینها وجوددارد و قابل ارائه است. مسئولیتهای من در حزب همبستگی و حزب مشارکت مشخص بوده و قابل انکار نیست؛ من مشاور آقای کروبی بودم. متن مقالات و سخنرانیهای من در بولتنهای و روزنامههای اصلاحطلب آن زمان هم موجود است.
حتی بنده دو مرتبه در دادگاه ویژه روحانیت به دلیل همراهی و فعالیت شدید در برنامههای اصلاحطلبان و به اتهام برهم زدن امنیت ملی محاکمه شدهام.
* پس چرا حزب منحله مشارکتیها و اپوزیسیون شما را نفی میکنند؟
زارع فومنی: اینها آنقدر حرام خوردهاند و شکمهایشان از مال حرام پر است که حرف حق را نمیپذیرند، بنده چون همواره از ولایت فقیه دفاع میکردم و خطوط قرمز نظام را رعایت میکردم مبغوض آقایان هستم.
* آیا شما از همان ابتدا متوجه انحراف آنها نبودید؟ این افراد چه کسانی بودند؟
زارع فومنی: ما از ابتدا متوجه نبودیم. بعدها که گذشت متوجه عمق کارهای این آقایان شدم؛ کارها بیشترتوسط افرادی مثل بهزاد نبوی، تاجزاده و ... انجام و طراحی میشد.
من در ابتدا که وارد مجموعه و جریان این اقایان مدعی شدم هنوز خیلی متوجه انحراف آنها نبودم، اما بعد که ساختارشکنی و ارتباط آنها را دیدم سعی کردم به نوعی فاصله بگیرم. بعد من متوجه شدم که در برخی از جاها به دلیل همراهی با اینها اشتباه کردم و تصمیم گرفتم به خط امام(ره) برگردم و در چارچوب نظام حرکت کنم.
بیشتر بحث این بود که بتوانند در حوزه علمیه برای خود جایگاه قابل اتکایی درست کنند و به همین دلیل"مجمع محققین و مدرسین" را در حوزه علمیه قم ایجاد کردند و سعی کردند افرادی که به نوعی در سابقه خود ارتباطی با امام(ره) دارند در مجموعه جمع کنند ولی به تدریج با نفوذ عدهای از دفاتر یکی از مراجع که توسط امام(ره) طرد شده بود، این مجموعه را تحت تاثیر خود قرار دادند و این مجموعه در چنگ این افراد قرار گرفت.
این آقایان حتی در برگههایی که توسط آنها تهیه شده بود توسط ما مطالبی به طلاب و روحانیون اصلاحطلب میدادند که در منابر تبلیغ شود؛ مثلا آنها باید از برخی مراجع حمایت ضمنی میکردند، به نوعی مرجعسازی میکردند، برخی مباحث عامهپسند و روشنفکرمآبانه را مانند موسیقی میگفتند. همچنین پولهایی را که از برخی منابع تهیه میشد و از طریق ما به این روحانیون چپی برای تبلیغ هرچه بیشتر میدادیم، واقعیت این بود که ما پول زیادی میان روحانیون اصلاح طلب پخش میکردیم.
من این مشارکتیها را که بعداً سوار قطار اصلاحات شدند را اصلاً اصلاحطلب نمیدانم، اصلاحطلبی که بخواهد به کشورش خیانت کند و اسناد و اسرار کشورش را بفروشد خائن است نه اصلاحطلب. برخی از افراد از جبهه مشارکت در اطراف کروبی به صورت هدایت شده جمع شدند و در ستاد کروبی نفوذ کردند و آنها قدم به قدم کروبی را به این روز انداختند.
* آقای فومنی: آیا کروبی از اقدامات این آقایان با خبر بود؟
برخی از کسانی اطراف کروبی جمع شده بودند، به نوعی در ارتباط با اپوزیسیون و خارجیها بودند، و مبالغی را به ستاد موسوی و خود کروبی تزریق میشد.
* کروبی از این مسائل مطلع نبود؟
زارع فومنی: مگر میشود که از اینها اطلاع نداشته باشد!
* چرا کروبی در مقابل آنها واکنش نشان نداد؟
زارع فومنی: خب، بالاخره کروبی دوست داشت رأی بیاورد. مسیر آقای کروبی دچار انحراف شد و اطرافیان فکر او را عوض کردند و او را دچار انحطای فکری کردند و بعید میدانم که کروبی از راه غلطش برگردد.
اصلاحطلب واقعی، امام حسین علیه السلام است؛ اصلاح یعنی اصلاح جامعه، نه افساد آن، اگر کسی بخواهددرختی را اصلاح کند علفهای هرز و شاخههای زائد را هرس میکند نه اینکه ریشه را بزند. اینها داشتند ریشه انقلاب را که حاصل مجاهدت و خون هزاران هزار شهید و مجاهد بود میزدند. اصلاح جامعه با دینزدایی، عادیسازی روابط نامشروع دختر و پسر حمله به مقدسات دینی، قرآن، ائمه و.... نیست بلکه افساد و به فساد کشاندن جامعه است.
این آقایان قبل از اینکه ادعای اصلاح جامعه را داشته باشند در ابتدا بروند خود را اصلاح کنند با داشتن خانههای چند هزار متری، تصرف اماکن، توقیف غیر قانونی اموال مردم، و مفاسد اداری امکان اصلاح وجود ندارد، با دستمال کثیف و دستهای آلوده نمیتوان اصلاحطلب بود و کثیفی را پاک کرد.
دستهایی که بیتالمال ملت را تاراج کرده باشد و به نحوههای گوناگون در فساد دست دارد چگونه میتواند خود را اصلاحطلب معرفی کند.اصلاحطلب واقعی پیرو خط امام و رهبری، ولایت فقیه و تابع قانون اساسی است. اصلاحطلبی به نابودی کشاندن انقلاب و کشور نیست، اصلاحطلبی ارتباط با بیگانگان نیست، اصلاحطلبی برباد دادن دستاوردهای عظیم کشور نیست.
* شما گفتید اصلاحات آمد تا جلوی سیاستهای هاشمی را بگیرد، ولی چه شد همین اصلاحطلبان در فتنه 88 به دامن هاشمی رفتند؟
زارع فومنی: به نظر من یک خیانت دیگر اصلاحطلبان همین بود، هاشمی از اول ربطی به اصلاحطلبان نداشت، اگر داشت چرا همین مدعیان اصلاحات در روزنامهها و سخنرانیهایشان او را "عالیجناب سرخپوش" خطاب میکردند و امروز باید به ملت جواب بدهند که چرا زمانی اینگونه بودند و امروز به سمت او رفتند و سنگ او را به سینه میزنند و این تناقض آشکار برای چیست؟
من همه این برنامهها را طراحی شده از 15- 16 سال میبینیم، اینها سالها کار کردند و برنامه چیدند که چگونه بتوانند به اهداف خود برسند و سرانجام پروژه خود را در فتنه 88 و در انتخابات دهم ریاست جمهوری عملی کردند.
ما دیدیم که همین آقایان در اعترفات خود گفتند که چگونه مورد حمایت مالی و رسانهای دشمن بودند. حتی اینها در طراحیهایشان به دنبال این بودند، با توجه به ظرفیتهای هاشمی، چگونه او را به سمت خود بکشانند.
* شما گفتید این آقایان پول حرام خوردهاند؟
زارع فومنی: بله، ما دیدیم چه پولهایی و بودجههایی به امثال سازمان منحله مجاهدین و حزب منحله مشارکت تزریق میشود و این پولها تبدیل به کارخانجات، برجها، کلنیکهای پزشکی شخصی و... شد خب اینها از کجا آمد؟ امروز به من بگویید اکثر وزرا، معاونین و مدیران کلهای دولت اصلاحات که در مشارکت سازمان مجاهدین بودند امروز کجا هستند و چه میکنند؟ اکثرشان کارخانه دارند، شرکتهای آنچنانی در داخل و خارج دارند. امروز هنوز برخی مراکز در دست آنهاست. ما دیدیم اختلاف طبقاتی همچنان در دولت خاتمی ادامه داشت.
* یعنی به نظر شما چمدانهای دلاری که برخی بزرگان چندی پیش مطرح کردند درست بود؟
زارع فومنی: بله. واقعی و درست بود.
* اصلاحطلبان بعد از این چه میکنند؟
ازارع فومنی: اصلاحطلبی ارث هیچکس نیست، اصلاحطلبی متعلق به مردم است اصلاحطلبی از نام امام حسین (ع) آمده است،دین ما اسلام دین اصلاحطلبی است، ولی این مشارکتیها و سازمان مجاهدینیها خود را به اصلاحطلبی و اصلاحات چسباندند. جبهه مشارکت جامعه را به سمت جامعه سکولار هدایت میکرد و تمام اقدامات آنها در این جهت بود.
اینها که خود را اصلاحطلب معرفی میکنند اگر راست میگویند بیایند اموال خود را برای مردم بیان کنند، میزان کارخانجات، دفترها و شرکتهای خود را در داخل و خارج کشور به مردم بگویند. من مطلعم که برخی از اینها در چه کشورهایی کارخانه زدهاند اینها از کجا آوردهاند، مطمئناً ارث پدرشان نبود. بلکه مال مردم بوده است.
این آقایانی که امروز در برج مینشینند اینها باید بگویند از کجا آوردهاند و از همه ادعایشان بیشتر است اگر ثروتهای میلیاردی از کجا آمده است، اول اینها را شفاف کنند بعد ادعای اصلاحطلبی کنند.
این موضوع البته ربطی به اصلاحطلبان و اصولگرایی ندارد هر کسی که دچار فساد شود، منابع مشروع نظام را به خطر بیاندازد و خود را در مقابل دشمن بفروشد، عامل دشمن است.
* نظرتان راجع به اصلاحطلبان مجلس چیست؟
زارع فومنی: اخیراً یکی از آقایان مجلس مدعی شده که اصلاحطلبان مجلس را مدیریت کردهاند، من میگویم آن آقا اشتباه میکند، این اصلاحطلبان مجلس هستند که امثال او را اداره میکنند.
* شما به سخنان آقای باهنر اشاره میکنید؟
زارع فومنی: من اسم شخصی را در این زمینه نمیبرم، امروز تأثیری که اصلاحطلبان مجلس بر روی برخی از این آقایان گذاشتهاند روشن است. اگر دعواهایی که این روزها علیه دولت میشود ناشی از تأثیرگذاری اصلاحطلبان اقلیت مجلس است. برخی از این آقایان که تحت عنوان اصولگرا در مجلس هستند، فریب برخی اصلاحطلبان تندرو را خوردهاند. اما پشتسر همه اینها یک عالیجناب است که من قبلاً نیز به آن اشاره کردهام و صحنهگردانی میکند.
امروز برخی از اصولگرایان در صحنه آنها بازی میکنند و مدام علیه دولت اقدام میکنند و اتهامهای گوناگون را متوجه دولتی میکنند که پشتوانه رأی 22 میلیونی دارد و مورد حمایت رهبری است.امثال آقای مطهری و سایرین با نام اصولگرایی وارد مجلس شدند،حال امروز سخنگوی اصلاحطلبان شدهاند اصلاحطلبان از کروبی و موسوی حمایت نمیکنند ولی امثالهم امروز این آقایان سخنگوی اصلاحات شدهاند.
نمونه بارز تأثیرپذیری این مدعیان اصولگرایان این است که وقتی رئیس جمهور کشور وارد مجلس میشود آنگونه با "دودو" گفتن به او بیاحترامی میکنند اینها از جاهای دیگر نشأت میگیرد. اینها همه طراحی شده و زمینهسازی شده است و برخی از این اصولگرایان فریب این صحنه گردانی را خوردهاند.
* آیا به نظر شما مطرح کردن جریان انحرافی هم بخشی از این بازی است؟
زارع فومنی: من واقعیت اینکه موضوع جریان انحرافی را طنز میدانم کار به هیچ شخصی ندارم، مگر در دولتهای قبلی انحراف نبود؟ انحرافهای بسیار بزرگتر و شدیدتر از این بود، من قصد دفاع از دولت یا کسی را ندارم و حال اگر در بدنه دولت چند نفر آدم خراب هم بودند ربطی به کل سیستم ندارد.ممکن است میان اصلاحطلبان بخشی هم خوب باشند لذا نباید همه اصلاحطلبان را فاسد و منحرف خطاب کرد. لذا من این اتهامزنیها را یک بازی سیاسی میدانم و این در حالی است که کسی نیست که به صراحت و شفاف به مردم توضیح دهد که چه انحرافی، اگر مسئولی تخلف کرده، مگر نباید قوه قضاییه رسیدگی کند؟ این باید برای مردم روشن شود، تا کی فقط باید یکسری ادعاها مطرح شود؟ البته من منکر برخی تخلفات نیستم، اما اینکه به این بهانه کل مجموعه دولت و خدمات آن را زیر سؤال ببریم، صحیح و خدا پسندانه نیست.
اینکه به تعبیر رهبر انقلاب دولت را متهم به اتهامات بیشرمانه رمالی و جنگیری میکنند بر اساس کدام منطق است؟امروز برعکس ادعای آن آقا این اقلیت مجلس است که امثال وی را مدیریت میکند.اینکه چهار نفر آدم احمق بروند یک CD را درست کنند نمیشود که این ادعاهای سنگین را به همه نسبت داد.
* آیا نگران نیستید که نادیده انگاری شما از جریان انحرافی را ناشی از تکفرات و همسویی شما با مشارکتیها بدانند؟
زارع فومنی: من که دفاع از جریان انحرافی نمیکنم؛ من میگویم شفاف و صریح اعلام کنند انحراف از چه چیزی؟ و اگر انحراف وجود دارد باید دستگاههای مسئول برخورد کنند نه اینکه به بهانه آن کل سیستم را انحرافی و فاسد معرفی کنیم. اینکه ادعا میشود این گروه انحرافی معتقد به ولایت فقیه نیست کجا و در کدام سخنرانی علنی گفتهاند ما معتقد به ولایت فقیه نیستم؟ چرا برای مردم روشن نمیکنند؟ اینکه در فلان جلسه مطلبی با این مضمون گفته شده است نمیتوان تعمیم به همه افراد کرد.
لذا برای اینکه این مباحث تمام شود و جامعه و کشور متضرر نشود و دشمن از این حرفها سوءاستفاده نکند، دو طرف باید بنشیند و شفاف مدافع خود را بیان کنند و مردم قضاوت کنند. به نظر من مطرح کردن این حرفها ضربه زدن به جایگاه ولایت است که همان تندروهای اصلاح طلب نیز به دنبال آن بودند.
* اتفاقا میگویند جریان انحرافی و اصلاح طلب با هم پیوند دارند.
زارع فومنی: نه اصلاح طلبان واقعی هیچ پیوندی با جریان انحرافی ندارند اینکه چند نفر خلاف کنند نباید به پای همه نوشت. من دفاع از دولت احمدینژاد نمیکنم و با جریان فکری او اختلاف فکری دارم ولی انصاف نیست اینگونه رفتار شود. مگر میشود اینقدر دولت رسمی کشور در طی سالها از جانب طیفهای مختلف صبح تا به شب مورد تخریب مورد حمله قرار گیرد؟
اینکه خاتمی میگفت هر 9 روز بحران داریم دولت احمدینژاد هر روز بحران دارد. لذا من به صراحت میگویم پشت اکثر این طراحیها یک انتقامگیری قرار دارد من تأکید میکنم همه باید فقط به رهنمودهای رهبر انقلاب توجه کنیم وگرنه برنده این مسائل دشمنان اصلی کشور اسلامی خواهند بود. ما انتخابات مهمی را در پیش رو داریم و نهادهای قانونی کشور مانند شورای محترم نگهبان و وزارت کشور انتخابات را خوب برگزار خواهد کرد.
* نظرتان راجع به شرطگذاری برخی اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات چیست؟
زارع فومنی: هیچکسی حق ندارد برای کشور و نظام شرط بگذارد. هرکس اینکار را میکند معلوم است از جای دیگری دستور میگیرد. این یک واقعیت است. هرکسی واقعا خط امامی باشد نمیتواند برای نظام شرط بگذارد.
* اصلاحطلبان میگویند نمیگذارند ما کار کنیم؟
زارع فومنی:چه کسی نمیگذارد؟ آنها اگر مواضع خود را شفاف کنند با دشمنان این ملت مرزبندی روشن داشته باشند و منافع کشور مردم را به خطر نیندازند چه کسی مانع آنها است؟ اصلاح طلبانی که میخواهند وارد عرصه انتخاباتی شود باید نسبت به فتنه گران در سال 88 اعلام برائت کنند و موضع روشنی در آن باره بگیرند.
* شما به عنوان یک اصلاحطلب چه توصیهای به هم طیفهای خود دارید؟
زارع فومنی: اطلاحطلبان در قدم اول باید تندروها و ساختارشکنان را از خود دور کنند یک آسیب شناسی جدی را نسبت به عملکرد خود انجام دهند و یک دکترین جدیدی برای اصلاحات که در قالب قانون اساسی کشور اندیشههای امام (ره) و ولایت فقیه باشد تعریف کنند.
* امروز رهبر اصلاحات را چه کسی می دانید؟
زارع فومنی: اصلاحات هیچ رهبری ندارد؛ اصلاحات هیچگاه سر نداشته است که بتواند تصمیمات درست را بگیرد، اگر سری هم داشت عقل خالص در سرش نبود.
ما امروز برای اصلاحات لیدری نداریم. امروز ما شاهد اختلاف میان اصولگرایان هستیم و اصلاحطلبان باید از این شکاف استفاده کنند برخی اصلاحطلبان بهترین زمان برای استفاده را همین الان میدانند. اصلاحات در دوره جدید رویکرد به سمت چهرههای جدید و نیروهای جوان دارد. به نظر من اصلاح طلبان معتدل با دادن نسبتهای مشترک شانس پیروزی زیادی دارند.
* انتخابات مجلس نهم را چگونه میبینید؟
زارع فومنی: طبق شواهد و قرائن دشمن برای این انتخابات نیز طرحهای زیادی ریخته است. اختلاف افکنی از جمله اختلافات قومی و مذهبی در کشور در دستور کار دشمن است. بنابراین همه باید هوشیار باشند. اخیرا هم رهبر معظم انقلاب در روز عیدفطر نسبت به انتخابات و ایجاد مشکلات امنیتی برای کشور هشدار دادند که متأسفانه یک عدهای از افراد برخلاف هشدارهای رهبری اقدام به تزریق پولهای آنچنانی از جاهایی میکنند و میبینیم مجالس بسیار پرخرج، شامهای آنچنانی و پرهزینه ترتیب میدهند تا رأی جمع کنند. اینها از کجاست؟
همه باید بدانند تصمیمگیرنده نهایی در انتخابات مردم هستند، لذا مردم با هوشیاری رفتار نامزدها و گروهها را زیرنظر دارند و این رفتارها باعث دوری مردم از آنها خواهد شد. ما نیز به عنوان ائتلاف اصلاح طلبان جوان در انتخابات مجلس نهم حاضر خواهیم شد بنابراین اگر مردم به ما رأی دادند که خدمت خواهیم کرد وگرنه باز هم سرباز نظام هستیم.