به
گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، عیسی امامی نماینده مردم گرگان و آققلا نیز روز گذشته در راهپیمایی یومالله 22 بهمن شرکت کرد و پس از این راهپیمایی خبرنگار خبرگزاری فارس از گرگان با وی به گفتوگویی تفصیلی پرداخت که متن مصاحبه را در ذیل میخوانید.
فارس: روز گذشته در کنار مردم در راهپیمایی 22 بهمن شرکت کردید؛ این راهپیمایی چه پیامی را میتواند برای گزینههای روی میز استکبار جهانی داشته باشد؟
امامی: تجربه نشان داده است که مردم وظیفه خودشان را به موقع انجام دادهاند و با بصیرت عمل کردهاند و به نظر من اگر آمریکاییها تمام گزینهها را روی میز گذاشتهاند ما یک گزینه بیشتر نگذاشتهایم و این گزینه مردم است که همیشه توطئههای دشمنان را خنثی کرده و در برابر این اراده ملی به نظر من آمریکا باید تصمیم خودش را بگیرد که در برابر ملت بزرگ ایران اسلامی میخواهد چه کند.
ما یک حق و حقوقی داشتیم که نظام حقوق بینالملل آن را محترم شمرده و ما این حق را تا آخر پیگیری خواهیم کرد و پای آن هم میایستیم.
امروز هم روز نشان دادن مقاومت، پایداری و بصیرت است و مردم 35 سال این مقاومت و پایداری را در عرصههای مختلف نشان دادند و امروز هم این قدرت سیاسی خودشان را نشان دادند و این یک برتری تمام عیار در برابر تمام گزینههای آمریکاست که بر روی میز گذاشته شده.
فارس: در خصوص تهدیدهای اخیر آمریکا و بیادبیهای «جان کری» و «شرمن» نظر شما چیست و به نظر شما واکنش دستگاههای دیپلماسی ما باید چگونه باشد؟
امامی: مقام معظم رهبری یک تعبیر خوبی را نسبت به آمریکا دارند و پیشتر هم امام خمینی(ره) وضعیت آمریکا را برای مردم ما کامل بیان کردند؛ آمریکا یک خصلت درندگی دارد و مواضعش همیشه زورگویانه و قدرتمعابانه است و تلاش می کند که یک سیطره جهانی را ایجاد کند.
انقلاب اسلامی ایران شرایطی را فراهم کرده که تمام برنامهریزیهای آمریکا را به هم ریخته است و یک سناریویی که دهها سال بر روی آن سرمایهگذاری صورت گرفته به یکباره با موج حرکت انقلابی ایران در عرصه بینالمللی با بیداری که در بین مردم ملل جهان شکل گرفته است همه سرمایهگذاری آمریکا را بر هم ریخته است.
ما به آمریکا اعتماد نداریم و در هر حال اگر شرایطی هم ایجاب شود در نظام حقوق بینالملل ما به اعتبار همان سازمانهای بینالمللی پای میز مذاکره برویم و بحثها و موضوعات بینالمللی را با همدیگر مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم و یا انشایی هم همانند معاهده ژنو انجام دهیم ولی از درب سوءظن و بیاعتمادی جلو خواهیم رفت.
تجربه هم این موضوع را نشان داد که نمیشود به آمریکا اعتماد کرد؛ در اوایل پیروزی انقلاب شکوهمند ایران اسلامی ما تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را توسط دانشجویان پیرو خط امام را داشتیم که در آن قضایا خیلی از خصلتها و خوی درندگی آمریکا نشان داده شد که این خصلت هم در برخورد با کشورهای مختلف بهویژه در ایران بوده که کودتای 28 مرداد و مسائل از این دست نمونه آنهاست؛ بنابراین از هر زاویهای برای ما روشن است که آمریکا خصلت انسانی را ندارد و رعایت هم نمیکند.
بنا بر این کسی که چون خودش حقوق دیگران را دعایت نمیکند دلیل برای اینکه ما در برابر آن کرنشی نشان دهیم و به تعبیری بخواهیم واکنشی را نشان دهیم منطقی نیست.
جریان اخیر هم بخوبی نشان داد که دیوار بیاعتمادی بلندی که بین ما و آمریکاییها وجود داشته خیلی زود خودش را نشان داده است که دائم رجزخوانی میکنند که گزینههای مختلف از جمله گزینه نظامی را بر روی میز دارند؛ ما هم بهترین گزینه را داریم و آن گزینه مردمی است و این حضور مردم همیشه تمام توطئههای دشمنان را نقش بر آب کرده و این توطئه را هم نقش بر آب خواهد کرد.
امروز اقتدار ملی در دستان مردم ایران است و مردم با اراده ملی در کنار یکدیگر با تمام ظرفیتها یک پیام خیلی روشن و شفافی را به دنیا بهویژه آمریکا میدهند و از طرفی بصیرت و هوشیاری که مردم دارند لازم است که مسئولان هم داشته باشند و حواسشان جمع باشد که در برخورد با آمریکاییها تکلیفی که بر روی دوششان گذاشته شده منویات مقام معظم رهبری و رهنمودهای ماندگار حضرت امام را دقت کار خود داشته باشند و همه اینها نشان میدهد که ما در برخورد با آمریکاییها باید هوشمندانه عمل کنیم و از طرفی با بیاعتمادی پای میز مذاکره و بحثهای مربوط به مسائل بینالمللی بپردازیم.
فارس: آینده انرژی هستهای را با توجه به اتفاقات و بداخلاقیهایی که رخ داده است چگونه ارزیابی میکنید؟
امامی: من اعتقادم بر این است که مردم تصمیم خودشان را گرفتهاند و تسلیم شدن را نمیپذیرند و از طرفی انرژی هستهای نه تنها حق مسلم ما بلکه حق مسلم تمام جهانیان است زیرا حقوق بینالملل این موضوع را محترم شمرده است؛ آنچه که در موضوع قوانین بینالملل و بهویژه «ام پی تی» مطرح است موضوع استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است.
ما هم این مسیر را آغاز کردهایم و قرار نیست نقطه پایانی برایش داشته باشیم و مصمم هستیم که این راه را ادامه دهیم و در حال حاضر نیز نظام با تمام جدیت این را کارسازی میکند و فرزندان ایرانی و دانشمندان و دانشگاهیان دارند از این سرمایه بدست آمده حراست و حفاظت میکنند و پیام روشن امروز مردم ما هم یک نه بزرگ دیگر به آمریکا بود و از طرفی به مسئولان این اطمینان را دادند که آنچه که به عنوان حق مسلم مردم ایران در نظام حقوق بینالملل محفوظ و محترم شمرده شده است میخواهند حداکثر استفاده را داشته باشند.
فارس: آقای روحانی در دانشگاه تهران منتقدان به موضوع هستهای ایران را بیسواد خواند؛ به نظر شما اینگونه اظهارنظر با مواضع اعتدالگرانه وی که دائم بر آن تاکید دارد همخوانی دارد؟
امامی: به نظر من در این حوزه بیاحتیاطی صورت گرفته و در چنین مواقعی باید با سعه صدر برخورد کرد و منطق اعتدال هم حکم میکند که آقای روحانی در این مسائل در فضای افراط و تفریط قرار نگیرد و با توجه به اینکه وی موضع رسمی اعتدال را مطرح کردند در چنین مسائلی باید خیلی محتاطانه و منطقی برخورد کند؛ به نظر من اگر تشکیک مساعی صورت بگیرد، تمام دلسوزان نظام با پایبندی به مبانی امام که به عنوان یک منشور و یک نکته روشنی برای همه ظرفیتهای نظام مسائل را روشن کرده میتوانیم از این مسائل دفاع و پاسداری کنیم.
امروز سکاندار نظام و ولیفقیه زمان ما الان تشخیصهای بیان شده را دارد و اگر ما اطاعتپذیری داشته باشیم و به درستی از منویات و رهنمودها و هشدارهای مقام معظم رهبری استفاده کنیم میتوانیم مسیر صحیحی را انتخاب کنیم و همچنان در مسیر صحیح باقی بمانیم.
این فرصتهایی که در اختیار ما قرار گرفته است امانت مردم است و ما باید به خوبی از آن پاسداری و استفاده کنیم.
فارس: شب گذشته نشستی را با آقای روحانی داشتید؛ لطفا توضیح دهید در چه خصوص بود و آیا مصوبه یا تصمیم خاصی هم در این نشست گرفته شد یا خیر؟
امامی: این نشستها بیشتر در فضای همدلی و تعامل و هماندیش است و ما هم سعی کردیم که وضعیت استان خودمان را گزارش کنیم و بگوییم که در چه وضعیتی هستیم.
در 34 سال گذشته تبادل منطقهای اتفاق نیفتاده و آنچه اصل 48 قانون اساسی به آن اشاره کرده و گفته که باید عدالت رعایت شود و توزیع عادلانه صورت بگیرد و همه استعدادها و منابعی که در استانها است برای رشد و توسعه به حرکت در بیاید متاسفانه اتفاق آنچنانی با توجه به تمام کارهایی که صورت گرفته رخ نداده است.
ما معتقد بر این هستیم که این توازن باید حفظ شود؛ ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه هم آمده که این حق و حقوق مردم را عملیاتی کند و پیام روشن ما در این دیدار این بود که علیرغم تمام کارهای خوبی که در این سالها صورت گرفته است اما میانگین درآمد استان گلستان از میانگین کشوری پایینتر است و درآمد مردم استان ما را باید بالا ببریم.
ما تقریبا یک بیستم درآمد اصفهان و یک شانزدهم درآمد تهران را داریم که تکلیف اینها باید روشن شود.
فارس: مدتی است که اصلاحطلبان میگویند که میخواهند آقای «ناطقنوری» و «باهنر» را به لیست خود بیاورند؛ به نظر شما اینگونه یارگیریها به بدنه اصولگرایان لطمه نمیزند؟ به نظر شما هدف از این کار چیست؟
امامی: به نظر میرسد اگر این بحث برای انتخابات آینده است خیلی زود دارند تصمیم میگیرند و این جریان هنوز در مسیر خود باید ارزیابی شود و در حال حاضر فضایی که آقای روحانی در حال پیگیری است فضای اعتدال است ولی آنچه که مهمتر است همدلی است.
که این همدلی به معنی اراده قوی و مصمم برای پاسداری از ارزشها، حفظ حقوق مردم و حفظ حقوق نظام در مرزها و خط قرمزها در کنار هم بایستند و دفاع کنند.
اینکه فردی از لیستی به لیست دیگر اضافه شود اتفاق خاصی نمیافتد و مسائلی است که در جریانهای سیاسی هر چند وقت یک بار ایجاد میشود اما گرمی و صمیمیتی که مردم انتظار دارند اینها نیست و خواسته مردم همدلی و فضای مصممی است که مسئولان میتوانند در پاسداری از حقوق ارزشها تلاش کنند.
فارس: با توجه به اینکه موضوع بررسی بودجه سال آینده به اتمام رسیده، سهم استان گلستان از این بودجه به چه صورت است و آیا میتوان امیدی به توسعه اقتصادی استان گلستان در آینده داشت؟
امامی: ما محدودیت منابع داریم و این محدودیت منابع هم باید عادلانه توزیع میشد؛ ما خوب دیده نشدیم و این موضوع از زمانی که استان گلستان مستقل هم شده بودجه برای استان گلستان خوب دیده نشده است.
در دو سال اخیر تلاش کردیم تا بودجه استان گلستان را تغییر دهیم و خوشبختانه این اتفاق در حال رخ دادن است، اما آنچه که مهم است آمادگی مسئولان است که آن آمادگی لازم را که انتظار داشتم بیشتر برای ایجاد یک فضا و برای رسیدن به این حق مسلم استان است که برای امر توسعه میشد از آن استفاده کنیم آن را متاسفانه ندیدم.
انشاالله این تجارب کمک کند تا در سال آینده در کنار همدیگر و با کمک تمام مسئولان و پای کار آمدن مسئولان و ظرفیتها مختلف استان حداقل از چند ماه زودتر با توجه به هدفگذاری و برنامه توسعهای که داریم از چند ماه زودتر در دولت موضوعات را طرح کنیم و پرقدرت ظاهر شویم و از این حقوق استفاده کنیم.
اما آنچه که مهم است خدا توفیق داد و بخشی از منابعی که نیاز بود اعمال شود، بویژه بحث ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه که دو درصد عمومی که در این 34 سال که به این رقمی که الان مورد توجه قرار گرفته اتفاق نیفتاده خوشبختانه توانستیم حدود چهار هزار میلیارد منابع را برای رفع محرومیت زدایی استان بیاوریم.
فارس: به عنوان سوال آخر توزیع سبد کالا را چگونه ارزیابی میکنید و آیا به نظر شما توزیع آن، آنگونه که باید انجام میشد صورت گرفت؟
امامی: به نظر من یک مقدار عجولانه تصمیمگیری شد؛ نه در موقعیت مناسبی این کار صورت گرفت و جامعه هدفش هم خوب شناسایی نشد.
اما قصد دولت قصد خیری است و باید از این قصد خیر به نحو مطلوب و مناسب استفاده میشد.
===============
مصاحبه از: سالار احمدی