به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، بالاخره موج سرما از کشور خارج شد به طوری که به نظر می رسد با خروج این موج دیگر روند افزایشی مصرف گاز طبیعی ادامه پیدا نکند و مسئولان شرکت ملی گاز ایران بتوانند با کنترل بیشتری گاز را به مشترکین خود در سراسر کشور برسانند.
اکنون که شرایط مصرف رو به بهبود است و انتظار می رود این رویه ادامه دار باشد، بهتر است نگاهی به عملکرد شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت از آغاز فصل سرما تا کنون بیندازیم و در آخر قضاوت در مورد چگونه گی عملکرد را به مشترکین این شرکت واگذار کنیم.
در ابتدای این گزارش لازم به ذکر است هم اکنون با احتساب میزان واردات گاز از کشور ترکمنستان روزانه حدود 570 میلیون متر مکعب گاز تولید می شود که این میزان در شرایط عادی به صنایعی از قبیل صنایع بزرگ و پتروشیمی ها ،نیروگاه ها، جایگاه های سی ان جی، مصارف خانگی و بخشی نیز برای تزریق به میادین نفتی و مقداری نیز به صادرات به کشور ترکیه اختصاص می یابد.
اما در شرایط پیک مصرف گاز که در فصل زمستان ایجاد می شود فراخور دما و سردی هوا از بخش های دیگر کاسته و به بخش خانگی افزوده می شود.
در سال های گذشته و به خصوص در سال های اخیر شرکت ملی گاز ایران باسرد شدن هوا توانست با پایداری هرچه تمام تر گاز را به بخشهای مختلف کشور ارسال کند.
به طوری که اگرچه حجم مشترکین در سالهای گذشته کمتر از سال جاری بود اما نکته قابل توجه در میزان تولید گاز است زیرا حجم تولید گاز نیز کمتر از این میزان یعنی 570 میلیون متر مکعب بوده است، زیرا اگر در سال جاری مقداری گاز (که به دلایل امنیتی از اعلام رقم آن معذوریم) از کشور ترکمنستان وارد می شود، اما در زمستان سال گذشته و حتی سال قبل از آن یعنی در سال 90 رقم واردات گاز از ترکمنستان نزدیک به صفر و حتی در برخی از ماه های سرد سال صفر بود.
اما با آن شرایط سخت مسئولان سابق شرکت ملی گاز ایران توانستند گاز را به تمام نقاط کشور برسانند و به همین دلیل در چند سال متوالی، مسئولان سابق شرکت ملی گاز ایران لوح های تقدیری را از نمایندگان مجلس به همین منظور دریافت کردند.
امسال با تغییراتی که در دولت انجام شد و همچنین با بازگشت ژنرال های نفتی، مسئولان جدید صنعت نفت از مدت ها قبل از آغاز فصل سرما به دنبال افزایش تولید گاز از پارس جنوبی بودند و حتی یک ترین (ردیف) از فاز 15 را اگر چه حجم تولید آن اندک است به مدار تولید متصل کرده و چندین بار به ترکمنستان سفرکردند تا بتوانند واردات گاز از این کشور را نیز در موقع نیار، انجام دهند و ترکمنستان مانند گذشته اقدام به قطع گاز خود نکند.
با تمام این شرایط اگر چه به نظر می رسید اوضاع تامین گاز در فصل سرما بسیار بهتر از سال گذشته باشد اما از ابتدای آغاز فصل سرما با رها گاز جایگاه های سی ان جی قطع و از طرفی نیز گازرسانی به مناطق سردسیر با مشکل مواجه شد.
به طوری که در همین یک هفته گذشته در عین قطع گاز تمام جایگاه های سی ان جی و عدم گازرسانی به نیروگاه هاو صنایع عمده و پتروشیمی ها و حتی عدم تزریق گاز به میادین نفتی باز هم گاز به برخی از شهرهای شمالی، غربی و شمال غرب کشور نرسید.
به طوری که برخی از استانهای کشور مانند گیلان و مازندران، اردبیل، کردستان، ایلام و چند استان دیگر در حالی که دمای هوا تا منفی 10 درجه را تجربه می کردند ولی فاقد گاز طبیعی بودند.
اگرچه وظیفه مشترکین در چنین شرایطی کاهش و صرفه جویی در مصرف گاز بوده و هست و اگر مشترکین پرمصرف اقدام به صرفه جویی در مصرف نکنند بنابه اعلام قبلی مسئولان شرکت ملی گاز اقدام به قطع گازشان خواهد شد اما این سوال مطرح می شود که چرا ژنرال های صنعت نفت نتوانستند به وظیفه خود که همان گازرسانی با پایداری هرچه تمام تر به تمام نقاط کشور است عمل کنند؟
آیا تنها دلیل عدم ارسال گاز با پایداری بیشتر به سراسر کشور افزایش مشترکین جدید گاز است و یا اینکه عامل دیگری سبب افت و در برخی از اوقات قطع گاز در شهرهای کشور شد؟
از طرفی دیگر نیز این سوال مطرح می شود که چرا مخزن ذخیره سازی گازطبیعی در شوریجه استان خراسان رضوی هنوز مورد بهره برداری قرار نگرفته، زیرا براساس گفته مسئولان شرکت ملی گاز ایران قرار بود از این مخزن در فصل زمستان سال جاری استفاده شود که اگر از این مخزن بهره برداری می شد شاهد چنین مشکلاتی در کشور نبودیم
درپایان باید تاکید کرد مردم از مسئولان دولتی تنها خدمت رسانی بهتر را توقع دارند و برابشان تفاوتی نمی کند که این مسئول به گمان خود ژنرال است و یا یک سرباز بی نام و نشان، به همین دلیل از مشترکین می خواهیم که عملکرد ژنرال های نفت را مورد ارزیابی قرار دهند.