کد خبر: ۲۰۲۷۴۰
زمان انتشار: ۱۰:۱۳     ۱۶ بهمن ۱۳۹۲
در چند ماه گذشته حذف ارز ۱۲۲۶ تومانی سبب افزایش قیمت برخی كالاهای اساسی شد و نگرانی‌هایی را در میان مصرف‌كنندگان به وجود آورد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد پرس، مدیرعامل اتحادیه مركزی تعاونی‌های كشاورزی دامداران ایران در این رابطه در گفت‌وگو با اقتصادپرس اظهار داشت: ‌در صورت تامین نهاده‌ها با ارز ارزان ،‌به حتم شاهد ثبات قیمت گوشت قرمز در كشور خواهیم بود.

سعید سلطانی‌سروستانی گفت:‌ هم‌اكنون میانگین قیمت گوسفند زنده ۱۰هزار تومان و گوساله ۹۸۰۰ تومان است و دامداری‌ها در این حوزه حدود ۱۰درصد سود می‌كنند، اما بیشتر سود به گوشت لاشه اختصاص دارد كه شامل حال دامدار نمی‌شود؛ به طوری كه میانگین كشوری گوشت لاشه گوسفند و گوساله اكنون حدود كیلویی ۲۱ هزار تومان است. البته در برخی شهرها و استان‌ها این قیمت ممكن است متفاوت باشد.

قاچاق دام کم شده است

سلطانی در پاسخ به این سوال خبرنگار اقتصادپرس که پرسید" به دلیل نوسان قیمت ارز و بالا رفتن ارزش دلار در چند ماه گذشته شاهد قاچاق دام‌های سبك و سنگین از مرزهای كشور بودیم،‌ آیا اكنون نیز این مساله وجود دارد؟ ‌" توضیح داد: ‌خوشبختانه در چند ماه گذشته قاچاق دام كمتر شده، اما به طور صددرصد از بین نرفته است، زیرا كیفیت دام ایران معمولا ۱.۵ تا ۲ برابر كیفیت دام سایر كشورهاست و كشورهای عربی از نظر كیفیت و مزه دام‌های ایرانی را بیشتر می‌پسندند. این در حالی است كه دلالان معمولا با بالا رفتن نرخ دلار برای به‌دست آوردن سود بیشتر اقدام به فروش غیر قانونی دام ایران می‌كنند و باید گفت رابطه مستقیمی بین قیمت دلار و میزان قاچاق دام وجود دارد و اگر قیمت دلار كاهش یابد، به‌طور قطع شاهد پایین آمدن میزان قاچاق دام از كشور خواهیم بود.

وی تاكید كرد:‌ هنوز قاچاق دام از مرزهای غربی و جنوبی وجود دارد؛ هر چند خوشبختانه در ۲ ماه گذشته نیروهای مرزی و امنیتی توانسته‌اند به میزان زیادی مانع خروج و قاچاق دام از كشور شوند.

چرا مواد پروتئینی گران شد؟

مدیر عامل اتحادیه مركزی تعاونی‌های كشورزی دامداران ایران در پاسخ به این سوال كه معمولا در آستانه برخی ماه‌ها و بعضی مناسبت‌ها شاهد افزایش تقاضا و در نتیجه بالا رفتن قیمت‌ها هستیم،‌ اكنون كه در آستانه سال نو و در نتیجه افزایش میهمانی‌ها و در بالا رفتن میزان مصرف گوشت و سایر مواد غذایی هستیم، آیا این مساله زمینه‌ساز افزایش قیمت و كمبود این کالای مهم پروتئینی در كشور نخواهد شد؟ ‌اظهار داشت: ‌معمولا در آستانه برخی مناسبت‌ها برخی افراد سودجو برای جذب منافع بیشتر، ‌بستر افزایش قیمت و گران شدن مواد غذایی را فراهم می‌كنند، اما با برنامه‌ریزی‌های صحیح نباید اجازه چنین كاری را به آنها دهیم، برای نمونه در ماه‌های رمضان، ‌محرم، ‌اعیاد مذهبی و به ویژه عید قربان شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵درصدی قیمت گوشت هستیم و باید تاكید كنم دامداران هیچ نقشی در این مساله ندارند و می‌توان به راحتی ردپای دلالان را مشاهده كرد.

سلطانی تاکید کرد: ‌چنین مواردی در شرایط اقتصادی ناسالم قابل مشاهد است، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت فرصت طلبان بستر چنین سوءاستفاده‌هایی را فراهم می‌كنند.

وی خاطرنشان كرد:‌خوشبختانه تولید گوشت در كشور استمرار دارد و دامداران با برنامه ریزی‌های مناسب اجازه كمبود گوشت قرمز در بازار را نمی‌دهند.

میزان تولید گوشت قرمز در کشور

سلطانی در مورد میزان تولید گوشت قرمز در كشور نیز توضیح داد:‌ معمولا سالانه حدود ۹۸۸ هزار تن گوشت قرمز در كشور تولید می‌شود و سرانه مصرف نیز برابر با ۱۳ كیلوگرم بوده كه این میزان در برخی مناطق بیشتر و در بعضی استان‌ها و شهرها كمتر است.

مدیر عامل اتحادیه مركزی تعاونی‌های كشاورزی دامداران ایران بیان کرد:‌‌ با مدیریت صحیح می‌توان برای بهبود روند تولید برنامه‌ریزی كرد و به تولید مورد نیاز كشور با هدف‌بی نیازی از واردات دست یافت و این كار تنها در سایه یك مدیریت واحد و با برنامه‌ریزی دقیق امكان پذیر است و دولت می‌تواند با حمایت از دامدار و تولید كننده به روند تولید كمك فراوانی كند و در مقابل دامدار با اطمینان از امنیت روند تولید می‌تواند با پروار بندی مناسب وزن لاشه‌ها را به استاندارد برساند و بدین ترتیب در سایه اقتصادی پایدار به حتم در آینده نزدیك شاهد رونق این بازار خواهیم بود.

سلطانی ادامه داد: بر اساس استانداردهای جهانی ‌متوسط وزن لاشه‌های سبك حدود ۲۱ كیلوگرم است كه بر اساس گزارش‌های مركز آمار كه از سطح كشتارگاه‌ها جمع‌آوری می‌شود متوسط وزن لاشه‌ها ۱۷ كیلوگرم و بر اساس آمارهای سازمان دامپزشكی از دام‌های خارج از كشتارگاه‌ها متوسط وزن لاشه ‌ها حدود ۱۵.۵ كیلوگرم است كه با استانداردهای جهانی فاصله معنا داری را مشاهده می‌كنیم به عبارت دیگر وزن لاشه دام‌های ایرانی حدود ۲۰درصد كمتر از استانداردهای جهانی است.

مدیر عامل اتحادیه مركزی تعاونی‌های كشورزی دامداران ایران درباره علت این موضوع توضیح داد:‌ متاسفانه به سبب بالا بودن قیمت نهاده‌ها و سایر هزینه‌های تولید،‌مدت زمان پرواربندی دام‌ها كاهش یافته و بر اساس نیاز بازار پرواربندها ترجیح می‌دهند دام‌ها را زوتر و با وزن كمتری به فروش برسانند.

وی گفت: ‌متوسط زمان استاندارد برای پروار بندی و رساندن دام به وزن مطلوب ۴ ماه است كه در ایران به دلیل امنیت شغلی و مشخص و ثابت نبودن قیمت‌ها معمولا با ۳ ماه پرواربندی دام‌ها برای ذبح فرستاده می‌شوند؛‌هر چند با قراردادی كه با پرواربندها و دامداران منعقد شده و پول علوفه ۶ ماه بعد از آنان دریافت می‌شود خوشبختانه شاهدافزایش مدت زمان پرواربندی و رسیدن دام‌ها به وزن مطلوب تر و رسیدن به استانداردهای جهانی هستیم.

سلطانی تاكید كرد:‌ معمولا یكی از مهمترین دغدغه‌های دامپروران ،‌تامین علوفه و نهاده‌هاست و اگر نتوانند آنها را تامین كنند به حتم شاهد افزایش هزینه‌ها و در نتیجه كاهش مدت زمان پرواربندی دام‌ها خواهیم بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها