به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کشمیر، «هریسه» یکی از محبوبترین غذاهای منطقه کشمیر است که از گوشت تهیه و به عنوان یک صبحانه زمستانی مصرف میشود.
گفته میشود که هریسه در سال 1540 میلادی توسط یک فرمانده نظامی به نام «میرزا حیدر دگلت» که از اهالی تاشکند بود به کشمیر آورده شده است، البته برخی مورخین این غذا را متعلق به منطقه آسیای مرکزی و برخی نیز آن را مربوط به دوره حکومت مغولها میدانند.
با این حال این غذار در دوران حکومت افغانی به طور رسمی وارد کشمیر شد.
مردم خوردن این غذا را در روزهای زمستانی بسیار دوست دارند و برای خوردن آن به آشپزخانههای سنتی هجوم میبرند.
آمادهسازی هریسه کار دشوار و زمانبری است.
آشپزها ابتدا گوشت را از استخوان جدا کرده سپس با برنج و ادویه مخلوط می کنند. سپس مقداری روغن به آن اضافه کرده و آن را روی اجاقهای چوبی سنتی میگذارند.
این غذا باید به مدت چند ساعت با کفگیرهای بزرگ هم زده شود تا اینکه برنج و گوشت بهخوبی با هم مخلوط شده و کاملا نرم شود.
این غذای سنتی خواص درمانی زیادی دارد و گفته میشود که خوردن آن از بروز سرماخوردگی در فصل زمستان نیز جلوگیری میکند.