کد خبر: ۱۹۵۵۸۲
زمان انتشار: ۲۰:۰۳     ۱۷ دی ۱۳۹۲
برخورد شدید دولت با سه رسانه منتقد تنها ۶ ماه پس از روی کار آمدن دولت جدید/
در حال حاضر نزدیک به 20 روزنامه و نشریه مکتوب از جمله ایران، اعتماد، شرق، جمهوری اسلامی، آفتاب یزد، ابتکار، مردم سالاری، قانون، فرهیختگان، اسرار، خورشید، شهروند، ستاره صبح، آرمان، مهرنامه، آسمان، تجربه و ... به همراه تعداد قابل توجهی از سایت های اینترنتی مشغول حمایت از دولت جدید هستند اما در مقابل منتقدان دولت که با تعداد بسیار کمی از نشریات مکتوب، رویکرد منتقدانه ای نسبت به عملکرد دولت دارند، تحت فشارهای مختلف قرار گرفته اند.
«انتقاد به نفع ما است، بگذاریم جامعه باز و آزاد باشد» این جمله ای است که دکتر حسن روحانی امروز در جمع استانداران سراسر کشور بیان کرد و از لزوم توجه بیشتر به آزادی بیان و انتقاد مردم به مسئولان سخن گفت.

به گزارش رجانیوز، این البته اولین باری نیست که رییس جمهور از لزوم نقد دولت و مسئولان صحبت می کند، چرا که پیش از این نیز به کرات این مساله توسط آقای روحانی مطرح شده بود، از جمله در ارائه گزارش صد روزه تلوزیونی که بر لزوم نقد رسانه ها و مردم از دولت تاکید کرده بود اما بلافاصله گفت البته رفتار رسانه ملی با دولت جدید مانند رفتارش با روزهای آخر دولت قبلی است! 

با همه این اوصاف و علیرغم تاکیدات و شعارهای دولت جدید مبنی بر لزوم حفظ آزادی بیان،امروز جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات (زیر نظر وزارت ارشاد) برگزار شد و در نهایت تعدادی از نشریات منتقد دولت یازدهم مورد برخورد قرار گرفتند.

بر اساس تصمیم این هیئت، هفته نامه یالثارات الحسین علیه السلام توقیف و  روزنامه وطن امروز و هفته نامه 9 دی نیز ضمن دریافت تذکر، پرونده شان به مراجع قضایی ارسال گردید.

این در حالی است که طی ماه های گذشته نیز بسیاری از انتقادات منطقی به دولت یازدهم، توسط رسانه های پرشمار حامی دولت شنیده نشده و با برچسب افراط گرایی و دوری از اعتدال! به حاشیه رانده شده است.

این روند تا آنجایی پیش رفت که چندی قبل حجه الاسلام خاتمی امام جمعه موقت تهران نیز به انتقاد از این مساله پرداخت و با «خفقان رسانه ای» نامیدن اقدامات حامیان دولت در این باره، گفت:  «منتقدان باید منصف باشند و مسئولان محترم نیز آغوش را باید باز کنند و به رسانه‌های مربوط به خودشان بگویند خفقان رسانه‌ای به وجود نیاورند و اگر کسانی انتقادی کردند، به آنها افراطی نگویند. این افراطی گفتن به معنای ایجاد خفقان رسانه‌ای است و القای اینکه معتدل کسانی هستند که دائم به‌به می‌گویند. دولت محترم که آغوش خود را برای پذیرش نقد‌های منصفانه باز کرده است به گونه‌ای رسانه‌های علاقمند خود را ساماندهی کند که نقد به درستی انجام شود و شخصیت منتقد نباید هتک شود.»

گفتنی است در حال حاضر نزدیک به 20 روزنامه و نشریه مکتوب از جمله ایران، اعتماد، شرق، جمهوری اسلامی، آفتاب یزد، ابتکار، مردم سالاری، قانون، فرهیختگان، اسرار، خورشید، شهروند، ستاره صبح، آرمان، مهرنامه، آسمان، تجربه و ... به همراه تعداد قابل توجهی از سایت های اینترنتی مشغول حمایت از دولت جدید هستند اما در مقابل منتقدان دولت که با تعداد بسیار کمی از نشریات مکتوب، رویکرد منتقدانه ای نسبت به عملکرد دولت دارند، تحت فشارهای مختلف بوده که توقیف هفته نامه یالثارات و تذکر و ارجاع پرونده های وطن امروز و 9 دی به مراجع قضایی را باید از همین منظر تفسیر کرد.

هرچند اعلام این احکام ساعتی پس از دریافت کارت زرد مجلس توسط وزیر ارشاد آنهم بدلیل بی تفاوتی در قبال ترویج اباحی گری حاوی پیامهای قابل تاملی است، اما این اقدام به عنوان یک نقطه سیاه در کارنامه حسین انتطامی، که با ادعای نمایندگی جامعه مطبوعاتی کشور سکان معاونت مطبوعاتی را به دست گرفت ثبت خواهد شد تا روشن شود که معاون جدید، همچون مشی رسانه ایش، در رویکرد مدیریتی خود نیز برخورد با جریانات و رسانه های انقلابی و منتقد را در دستور و اولویت کاری خود دارد

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
جواذ
UNITED STATES
۲۰:۳۲ - ۱۷ دی ۱۳۹۲
۰
۰
به این میگن تدبیروامید؟؟؟؟
پاسخ
دیده بان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۱۰ - ۱۷ دی ۱۳۹۲
۰
۰
این اولین باری نیست که ایشون با کلمات بازی میکند! در عمل جور دیگری برخورد میکند!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها