به نوشته روزنامه تودی زمان، ارسال این نامه از سوی فتح الله گولن، نخبه اسلامی ترکیه به عبدالله گل، رئیس جمهوری این کشور پس از ضیافت ناهار رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه با نمایندگان نهادهای غیردولتی، ستون نویس ها و خبرنگاران که اکثرا به دولت وابسته و نزدیک هستند، فاش شد.
اردوغان در این نشست به وجود این نامه که از سوی برخی از خبرنگاران به عنوان "نامه صلح" معروف شده، اشاره کرد و گفت که گولن به وی نامه نوشته است.
با این حال، بنیاد نویسندگان و خبرنگاران متاثر از گولن در بیانیه ای با رد ادعاهایی مبنی بر اینکه این نخبه اسلامی به دنبال مذاکره و کنار آمدن با اردوغان است، اعلام کرد: این نامه نخست وزیر ترکیه را خطاب قرار نداده و هیچ حرفی از معامله یا کنار آمدن در آن زده نشده است.
این انجمن افزود: نامه ای از سوی گولن به اردوغان ارسال نشده است و تمام حرف هایی که به گولن نسبت داده می شود، خلاف واقعیت است. این نامه، نه نامه ی صلح بود و نه آشتی و حتی خطاب به اردوغان نیز نوشته نشده بود. این نامه خطاب به یک مقام دولتی دیگر بود و در آن حرفی از مذاکره زده نشده بود.
فتح الله گولن که در پنسیلوانیای آمریکاست، ادعاها مبنی بر تاثیر گذاشتن بر فعالیت های داخل ترکیه را رد کرده است. در شرایطی که انجام تحقیقاتی درباره فساد مالی در ترکیه جنجال آفرین شده است، فتح الله گولن، واعظ، نویسنده و مدرس علوم اخلاقی و الهیات اهل ترکیه که در تبعیدی خودخواسته در آمریکا به سر می برد، به شدت اظهارات نخست وزیر ترکیه را در خصوص دست داشتن در این ناآرامی ها رد می کند.
وی در نامه خود که در پاسخ به درخواست رئیس جمهوری ترکیه نوشته شده، تاکید کرد: آنچه که برای اعضای جنبش من اتفاق افتاده است، برای جوامع دیگر نیز اتفاق می افتد.