کد خبر: ۱۹۴۳۶۵
زمان انتشار: ۱۰:۰۵     ۱۴ دی ۱۳۹۲
محمدحسین ناصر بخت با اشاره به تمرین نمایش "عروسی خان مظفر" که به حواشی شورش زنان چاله میدان در اعتراض به کمبود نان در دوران ناصرالدین شاه می‌پردازد از تلاش برای انتشار دومین مجموعه کتاب‌های تعزیه بر اساس قصه‌های کهن ایرانی خبر داد.

محمد حسین ناصربخت پژوهشگر و کارگردان تئاتر درباره فعالیت‌هایش به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر مشغول تمرین نمایش "عروسی خان مظفر" هستیم که قرار است بعد از جشنواره تئاتر فجر در تماشاخانه سنگلج به صحنه برود. کارگردانی این اثر نمایشی را من به همراه پیمان شریعتی بر عهده دارم.

وی افزود: "عروسی خان مظفر" تلفیقی از نمایش خیمه شب بازی و روحوضی است و بخش دوم از یک چهارگانه به حساب می آید که بخش اول آن با عنوان " ارباب پاک روا و نوکرش مبارک خوش سیما" سال 84 به صحنه رفته است. دو بخش دیگر این چهارگانه نیز با عنوان های "کابوس‌های مرد مشکوک" و "از دروازه دولت تا چاله میدان راهی نیست" قرار است در آینده روی صحنه بروند.

این پژوهشگر عرصه تعزیه ادامه داد: این چهار نمایشنامه بر اساس یک اتفاق تاریخی نوشته شده‌اند؛ اتفاقی که برای اولین بار در ایران رخ داده و در آن زنان چاله میدان در اعتراض به کمبود نان جلو کالسکه ناصرالدین شاه را می گیرند و در واقع دست به شورش می زنند. این چهار داستان حول محور این واقعه روی می‌دهد و نمایش "عروسی خان مظفر" به بعد از این حادثه اشاره دارد که در آن شاه بابا قصد دارد برای پسرش خان مظفر عروسی بگیرد اما با آمدن طیاره خانم مشکلاتی به وجود می آید...

ناصربخت متذکر شد: نمایشنامه "کابوس های مرد مشکوک" به وقایع بعد از این شورش می پردازد و درباره سرکوب این حادثه است. نمایشنامه "از دروازه دولت تا چاله میدان راهی نیست" به وقایعی که در حین شورش رخ داده اشاره دارد و نمایش اولی که قبلا اجرا شد به اتفاقاتی که همزمان با تهران در شهری دورافتاده رخ داده اشاره می کند.

ناصربخت درباره جمع آوری نسخ تعزیه و انتشار آنها در قالب کتاب عنوان کرد: طبق روال همیشه در کانون نمایش‌های آیینی سنتی مراحل جمع آوری و پژوهش در مورد نسخ تعزیه در حال انجام است. یک مجموعه از این نسخ در دوره گذشته جشنواره آیینی سنتی به چاپ رسید. مجموعه دیگری بر اساس قصه‌های کهن در حال آماده شدن است که امیدوارم بتوانیم قبل از برگزاری دوره بعدی جشنواره آن را منتشر کنیم چون در برنامه‌های کانون چاپ دو مجموعه در مورد تعزیه در طول یک سال قرار دادرد که امیدوارم بتوانیم به این امر دست یابیم.

قائم مقام کانون نمایش‌های آیینی سنتی در پایان درباره دیگر فعالیتهایش گفت: پژوهشی درباره تاریخ تحلیلی جدید ایران در دست دارم که به بررسی تئاتر ایران و ورود نمایش از اروپا به کشور ما از آغاز تا سه دهه بعد از انقلاب اسلامی اشاره می کند. در واقع این پژوهش که به همت دانشکده هنر انجام می گیرد یک مجموعه منسجم است و یک تاریخ تحلیلی درباره تئاتر ارائه می‌دهد.

در نمایش "عروسی خان مظفر" علی صالحی،‌ مسعود رحیم‌پور، وحید شاهینی، محمد مختاری، داود معینی‌کیا، مریم عاشوری و مهدی صفاری به ایفای نقش می پردازند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها