کد خبر: ۱۹۴۰۹
زمان انتشار: ۱۹:۳۹     ۱۵ شهريور ۱۳۹۰
وي با بيان اين‌كه «مرحله دوم رزمايش از شنبه به مدت سه روز با انجام تمرين‌ها، پروازهاي تاكتيكي و رهاسازي مهمات مشقي انجام خواهد شد» اظهار كرد: سومين مرحله از اين رزمايش كه اصلي‌ترين مرحله آن محسوب مي‌شود از روز 22 شهريور آغاز خواهد شد. اين مرحله از رزمايش با انجام پروازهاي تاكتيكي و رهاسازي مهمات واقعي و جنگي اعم از موشك‌ها هوا به هوا، هوا به زمين اجرا مي‌شود و طي اين مرحله جنگنده‌هاي مختلف نيروي هوايي ارتش به سمت اهداف ثابت و متحرك شليك خواهند كرد.

سومين رزمايش بزرگ فداييان حريم ولايت از سوي نيروي هوايي ارتش در تبريز و در منطقه شمال غرب كشور از امروز آغاز شد و به مدت 10 روز ادامه خواهد داشت.

به گزارش 598 به نقل از ايسنا، امير سرتيپ خلبان محسن دره‌باغي جانشين فرمانده نيروي هوايي ارتش، امير سرتيپ دوم خلبان سيدمحمد علوي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش و امير سرتيپ دوم خلبان حسين چيت‌فروش سخنگوي سومين رزمايش فداييان حريم ولايت پيش از ظهر امروز در يك نشست خبري به تشريح ابعاد، جزئيات، اهداف و چگونگي برگزاري اين رزمايش پرداختند.

امير سرتيپ دره‌باغي در اين نشست خبري اظهار كرد: نيروي هوايي به عنوان يك نيروي واكنش سريع وظيفه دارد كه از نيروهاي سطحي پشتيباني كند و بر همين اساس در رزمايش‌هاي مختلفي كه در طول سال از سوي نيروهاي ديگر انجام مي‌شود به عنوان يك نيروي پشتيبان حضور فعال دارد و ماموريت‌هاي خاص خود را انجام مي‌دهد. نيروي هوايي ارتش همچنين يك رزمايش اختصاصي نيز براي خود دارد كه صرفا آفندي است و بر همين اساس سومين رزمايش بزرگ فداييان حريم ولايت از امروز شروع شده است.

جانشين فرمانده نيروي هوايي ارتش با بيان اين‌كه «اين رزمايش در چهار مرحله انجام خواهد شد» افزود: در مرحله اول گسترش نيروها از پايگاه‌هاي سراسر كشور به منطقه رزمايش را اجرا خواهيم كرد كه اين مرحله سه روز به طول خواهد انجاميد. در اين رزمايش تمام پايگاه‌هاي هوايي كشور اعم از بندرعباس، بوشهر، دزفول، شيراز، اصفهان، همدان، مهرآباد و تبريز حضور خواهند داشت.

وي با بيان اين‌كه «مرحله دوم رزمايش از شنبه به مدت سه روز با انجام تمرين‌ها، پروازهاي تاكتيكي و رهاسازي مهمات مشقي انجام خواهد شد» اظهار كرد: سومين مرحله از اين رزمايش كه اصلي‌ترين مرحله آن محسوب مي‌شود از روز 22 شهريور آغاز خواهد شد. اين مرحله از رزمايش با انجام پروازهاي تاكتيكي و رهاسازي مهمات واقعي و جنگي اعم از موشك‌ها هوا به هوا، هوا به زمين اجرا مي‌شود و طي اين مرحله جنگنده‌هاي مختلف نيروي هوايي ارتش به سمت اهداف ثابت و متحرك شليك خواهند كرد. در صورت مساعد بودن وضعيت جوي و آب و هواي منطقه، اين مرحله از رزمايش به مدت سه روز به مرحله اجرا در خواهد آمد. مرحله پاياني رزمايش نيز با بازگشت نيروها به پايگاه‌هاي مبداء همراه خواهد شد.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست خبري امير سرتيپ دوم خلبان علوي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش با اعلام اين‌كه «اين رزمايش با رمز محمد رسول الله (ص) برگزار مي‌شود» افزود: نيروي هوايي ارتش كليه پايگاه‌هاي شكاري خود در سراسر كشور را در اين رزمايش به كار گرفته است و بر اين اساس هواپيماهاي ميگ 29 و هواپيماي ترابري تاكتيكي C130 از پايگاه هوايي مهرآباد به پرواز درخواهند آمد.

وي با تاكيد بر اين‌كه «سومين رزمايش فداييان حريم ولايت در طول بيش از سه دهه پس از انقلاب بي‌نظير است» تصريح كرد: طبق سناريويي كه براي اين رزمايش طرح‌ريزي كرده‌ايم، حجم عظيمي از پرواز جنگنده‌ها و پروازهاي تاكتيكي را انجام خواهيم داد. در اين رزمايش هواپيماهاي مختلفي از جمله ميگ 29، F5، F4، F7، سوخو 24 و هواپيماي ترابري تاكتيكي C130 حضور فعال خواهند داشت و براي اولين بار هواپيماي صاعقه كه ساخت صنايع داخلي كشور است با شليك مهمات جنگي حاضر خواهد بود.

معاون عمليات نيروي هوايي ارتش با اشاره به اين‌كه «منطقه تبريز و شمال غرب كشور به دليل شرايط جغرافيايي و آب و هوايي اين فصل از سال انتخاب شده است» اضافه كرد: كليه خلبان‌هاي حاضر در اين رزمايش كساني هستند كه از صفر تا 100 آموزش‌هاي خود را در ايران گذرانده‌اند. در اين رزمايش صدها سورتي پرواز جنگي را خواهيم داشت و اين كار بزرگ در صورت مساعد بودن شرايط جوي در طول مراحل مختلف رزمايش انجام خواهد شد.

علوي با اشاره به تفاوت اين رزمايش با رزمايش‌هاي گذشته نيروي هوايي اظهار كرد: در رزمايش‌هاي قبلي صرفا مسابقه‌اي بين تيم‌ها و خلبان‌هاي مختلف انجام مي‌شد و طي آن تيم‌هاي برتر انتخاب مي‌شدند ولي در اين رزمايش قصد داريم با بخشي از امكانات نيروي هوايي ارتش، انواع و اقسام تاكتيك‌ها را به نمايش بگذاريم و مهمات مختلفي را شليك كنيم و بر اساس آن درصد خطاي مهمات‌هاي خود را اندازه‌گيري كنيم.

وي با بيان اين‌كه «نيروي هوايي ارتش موفق شده است كه خطاي مهمات‌ها را به حداقل برساند» تاكيد كرد: در سومين رزمايش فداييان حريم ولايت از سبك‌ترين تا سنگين‌ترين بمب تا تناژ دو هزار پوند را رها خواهيم كرد و مهمات هوشمند نقطه‌زن را نيز آزمايش مي‌كنيم. در اين رزمايش انواع موشك‌هاي هوا به هوا و هوا به زمين اعم از موشك‌هاي حرارتي، ليزري، راداري و تلويزيوني استفاده خواهد شد. در اين رزمايش قصد داريم سخت‌ترين شرايط ممكن را براي نيروها فراهم كنيم تا آمادگي كامل براي حضور در شرايط جنگي را داشته باشند.

معاون عمليات نيروي هوايي ارتش اضافه كرد: در رزمايش‌هاي گذشته عمليات پرواز و بمباران شبانه را اجرا كرديم، ولي در اين رزمايش اين عمليات را به صورت گسترده‌تر اجرا خواهيم كرد. كار پرواز و انجام عمليات در شب بسيار حساس و خطرناك است و ما براي آمادگي نيروهاي خود قصد داريم كه هم اهدافي را كه با منور مشخص مي‌شود و هم اهداف بدون استفاده از منور را در تاريكي مطلق توسط جنگنده‌هاي خود هدف قرار دهيم كه اين كار توسط F4 و سوخو 24 انجام خواهد شد.

علوي به اجراي عمليات تيمي توسط هواپيماهاي ميگ 29 در اين رزمايش اشاره كرد و گفت: در طول روز پنج تيم شامل هواپيماهاي ميگ 29 كه يك هواپيماي رهگير هوايي است، عمليات رهاسازي مهمات‌ هوا به زمين را به صورت تيمي انجام خواهند داد. در اين رزمايش همچنين هواپيماي جنگنده صاعقه براي اولين بار شركت مي‌كند و مهمات جنگي را به سوي اهداف مشخص شده رها خواهد كرد. اين هواپيما آمادگي پيدا كرده است كه تناژ بالاتري از مهمات را حمل و رها كند. هواپيماي ترابري تاكتيكي C130 نيز بارريزي در تناژ مختلف را هم در روز و هم در شب انجام خواهد داد. در اين رزمايش همچنين هواپيماي سوخو 24 كه به دست كاركنان نيروي هوايي ارتش توانمندي‌هاي خاصي پيدا كرده است به طور كامل استفاده خواهد شد و مهمات هوا به زمين بهينه شده را رها خواهد كرد.

وي برخورداري از مهارت جلوگيري از اصل غافلگيري را از جمله اهداف مهم سومين رزمايش فداييان حريم ولايت عنوان كرد و افزود: ماموريت اصلي نيروي هوايي ارتش، دفاع از آسمان مقدس جمهوري اسلامي ايران است و ما براي اين منظور به صورت 24 ساعته هوشيار هستيم. بر همين اساس در اين رزمايش تنها بخشي از توان رزمي خود را به كار خواهيم گرفت و در كنار برگزاري اين رزمايش، پروازهاي اصلي شناسايي و رزمي نيروي هوايي به همراه فعاليت‌ها و ماموريت‌هاي قبلي اين نيرو نيز در سراسر كشور طبق روال هميشه انجام خواهد شد.

معاون عمليات نيروي هوايي ارتش همچنين با بيان اين‌كه «در اين رزمايش پهبادها (هواپيماهاي بدون سرنشين) براي كار شناسايي به كار گرفته شده‌اند» اظهار كرد: هواپيماهاي RF4 براي كار شناسايي و عكس‌برداري به كار گرفته مي‌شود و قصد داريم ارسال آنلاين تصاوير از داخل هواپيما را در اين رزمايش انجام دهيم.

علوي همچنين از انجام عمليات كنترل و فرماندهي متحرك و غيرمتمركز در اين رزمايش خبر داد و گفت: بر اين اساس، مسوولان و فرماندهان مي‌توانند از داخل پايگاه‌ها كنترل جنگنده‌ها را بر عهده داشته باشند و تمام مراحل پروازي را به طور كامل رصد كنند.

وي در ادامه با اشاره به دفاعي بودن دكترين نظامي كشور خاطرنشان كرد: درست است كه دكترين نظامي ما دفاعي است، ولي نيروي هوايي در آن واحد مي‌تواند تمام تجهيزات خود را در خدمت دفاع بگيرد و در صورتي كه مهاجمي داشته باشيم نيز به طور همزمان كار آفندي را انجام دهد.

معاون عمليات نيروي هوايي ارتش در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران درباره چگونگي حضور هواپيماهاي سوخت‌رسان و تمرين كار سوخت‌رساني در آسمان و نيز تمرين پروازهاي طولاني در اين رزمايش گفت: هواپيماهاي سوخت‌رسان در پايگاه هوايي مهرآباد آماده هستند و در صورتي كه در تبريز و منطقه رزمايش مشكلي به وجود بيايد كار خود را انجام خواهند داد. تمرين پرواز برد بلند نيز در طول سال انجام مي‌شود و ما پرواز تا سه هزار كيلومتر را در طول سال آزمايش مي‌كنيم تا خلبان‌هاي جوان خود را ارتقا دهيم.

علوي درباره هواپيماهاي طرح پدافندي اين نيرو نيز گفت: بخش عظيمي از فضاي كشور بايد توسط جنگنده‌هاي نيروي هوايي حفاظت شود كه اين كار براي شناسايي، رهگيري و انهدام اهداف با همكاري قرارگاه پدافند هوايي خاتم‌الانبياء ارتش انجام مي‌شود.

امير دره‌باغي جانشين فرمانده نيروي هوايي ارتش نيز در همين رابطه اظهار كرد: كار پدافند هوايي از چند رينگ پدافندي تشكيل شده است كه رينگ اول مربوط به هواپيماهاي پدافندي، رينگ دوم مربوط به موشك‌هاي زمين به هوا و رينگ سوم مربوط به توپ‌هاي زمين به هوا است و بدين ترتيب درگيري به صورت مرحله به مرحله انجام مي‌شود. هواپيماها اين قابليت را دارند كه در تمام رينگ‌هاي پدافندي حضور داشته باشند و وظيفه خود را انجام دهند در حالي كه توپ‌ها و موشك‌ها در رينگ‌هاي مخصوص خود مي‌توانند پوشش لازم را داشته باشند. هواپيماهاي طرح پدافندي به عنوان اولين اسلحه در كار پدافند هوايي به كار گرفته خواهند شد.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست خبري، اين پرسش مطرح شد كه آيا سومين رزمايش فداييان حريم ولايت يك رزمايش بين‌المللي است و آيا از كشورهاي ديگر در اين رزمايش حضور خواهند داشت يا خير؟ كه امير علوي معاون عمليات نيروي هوايي ارتش پاسخ داد: در اين رابطه پيشنهادي ارائه شده بود كه با آن موافقت نشد و بدين ترتيب اين رزمايش مختص نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران است و هيچ كشوري در اين رزمايش شركت نخواهد كرد.

معاون عمليات نيروي هوايي ارتش در ادامه با اشاره به پيام اين رزمايش تاكيد كرد: پيام ما براي تمام كشورهاي منطقه، پيام صلح و دوستي است و در ضمن تاكيد مي‌كنيم كه اگر كسي تهاجم كند چندين برابر آن را پاسخ خواهيم داد. نيروي هوايي ارتش هميشه آماده است ولي ما هيچ تعرضي به هيچ كشوري نخواهيم داشت.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست خبري، امير سرتيپ دوم خلبان حسين چيت‌فروش سخنگوي سومين رزمايش فداييان حريم ولايت در پاسخ به اين پرسش يكي از خبرنگاران كه آيا انتخاب منطقه رزمايش با مسائل سياسي و تحولات منطقه‌اي ارتباطي دارد؟ تاكيد كرد: خير؛ انتخاب منطقه رزمايش به هيچ عنوان از لحاظ سياسي و تهديدات منطقه‌اي انتخاب نشده، بلكه اين انتخاب به دليل شرايط جغرافيايي، آب و هوايي و دلايل عملياتي بوده است.

وي با اشاره به اهميت نقش نيروي هوايي در دفاع از كشور گفت: نيروي هوايي يك نيروي فوق واكنش سريع است كه بايد در برابر تهديدات احتمالي به سرعت وارد عمل شود به طوري كه در سال 82 تهديداتي در درياي خزر اتفاق افتاد كه بلافاصله پست فرماندهي نيروي هوايي تدارك ديده شد و بدين ترتيب سفراي كشورهاي غربي تسليم اين آمادگي شدند.

سخنگوي رزمايش فداييان حريم ولايت با بيان اين‌كه «براي دفاع در برابر هر تهديد عليه اين كشور و نظام، يك اقتدار هوايي نياز است» افزود: ما كشوري هستيم كه مدام در معرض تهديدات مختلف قرار داريم و بر اين اساس بايد توانمندي خود را روز به روز بالاتر ببريم و نيازهاي خود را در داخل كشور برطرف كنيم و بر همين اساس در اين رزمايش انواع و اقسام موشك‌ها و مهمات توليد يا بهينه‌سازي شده در داخل كشور آزمايش خواهند شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها