به گزارش خبرگزاری فارس، در پی برگزاری مجموع عمومی کانون فیلمنامهنویسان خانه سینما، شورای مرکزی کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران که در عضویت خانه سینمای ایرانیان قرار دارد با انشار بیانیهای به برخی سوالات پاسخ داد.
دوستان و همکاران فیلمنامه نویس، به دنبال مراجعات مکرر و پرسشهایى که از سمت اعضاى شریف کانون در مورد جلسه برپا شده در تاریخ سوم دیماه ١٣٩٢ در خانه سینما طرح شده است، لازم دیدیم به چند سوال مهم همکارانمان، پاسخ دهیم.
از ما پرسیدهاند:
١- چرا در جلسه فوق الذکر شرکت کردید؟
جواب: ماهها بود که از طرق مختلف از ما درخواست همکارى و شرکت در جلسه اى واحد براى گفتگو و تبادل نظر جهت رسیدن به نتایج مشترک و مفید براى سرنوشت و آینده کانون مى شد و ما علیرغم داشتن پروانه تاسیس کانون قانونى ، براى از بین بردن هر شبهه اى دعوت دوستان را لبیک گفته و از همکارانى که با ما در تماس بودند تقاضا کردیم که براى استماع نظرات هر دو گروه در جلسه فوق حضور یابند. این جلسه مى توانست آینده روشنى را براى کانون رقم بزند.
٢- در جلسه سوم دیماه چه گذشت؟
جواب : در جلسه سوم دیماه دوستانى که اکثریت قریب به اتفاق آنها را از بدو پیوستن کانون فیلمنامه نویسان به خانه سینما در بیست سال پیش در هیچ اجتماع مربوط به فیلمنامه نویسان ندیده بودیم ، شرکت کرده بودند . خوشحال شدیم که سرنوشت کانون برایشان اهمیت پیدا کرده و امیدوار شدیم که جمع آورى حق عضویت هاى معوقه این بزرگواران به لحاظ مالى ، کمک بسزایى به کانون غارت شده فیلمنامه نویسان خواهد کرد. اما خوشحالى و امیدمان دیرى نپایید چون در جلسه گفتگو، کارگردانهایى که اداره جلسه فیلمنامه نویسان را بر عهده گرفتند ، اجازه حرف زدن در هیچ چارچوبى اعم از گزارش، احوالپرسى،دفاع، حمله، درد دل و ... به ما ندادند و عملا جلسه را با اعمال غیر قانونى از وجاهت قانونى دور ساختند.
٣- حالا چه خواهد شد؟
جواب : در واقع بعلت وجود شواهد بسیارى که در دست داشتیم و با پیش بینى وضعیتى شبیه به آنچه رویت شد اما نه تا این حد اسفبار ، اقدام به نوعى "راست آزمایى" کردیم که متاسفانه دوستانى که در وجودشان غش بود، روسفید نشدند.
ما براى حفظ حقوق همکاران شریف خود ، بدون چاپ فراخوان رسمى در نشریات کثیرالانتشار به دعوت از همکاران پرداختیم تا این جلسه شکل کاملا قانونى نداشته باشد . واضح است که اگر دسائس و توطئه هایى که آشکارا توهین به شعور اعضاى حاضر بیطرف در جلسه بود، صورت نمى گرفت ما نیز این مورد را به نفع وحدت اعضا ، مسکوت مى گذاشتیم و به روال دو سال گذشته دم بر نمى آوردیم . اما آنچه واقع شد و در شان اهالى فرهنگ و اصحاب هنر هیچ قبیله اى نبود ما را از اتخاذ چنین تدبیرى خشنود کرد.در نتیجه جلسه فوق هرگز از نظر ما شکل قانونى پیدا نکرد !
٤- بالاخره کدام اساسنامه بعنوان اساسنامه مرجع مى تواند مورد استفاده قرار گیرد؟
جواب: خوشبختانه این سوال جواب روشنى دارد که درک و دریافت آن بسیار ساده است. وقتى کانونى بر مبناى یک اساسنامه ، پروانه و مجوز فعالیت قانونى گرفته ، چگونه ممکن است انتخاباتش منطبق با مفاد اساسنامه دیگرى برگزار شود؟
کانون فیلم نامه نویسان سینماى ایران در تاریخ بیستم خردادماه ١٣٩٢ بشماره ٣١٨٧٩ و شناسه ملى ١٠٣٢٠٨٧٨٠٩٣ ثبت گردیده و مطابق قانون فعالیت هر نوع اجتماع صنفى، تحت هر عنوانى با شرح وظایف یکسان با کانون فیلمنامه نویسان خلاف قانون است.