کد خبر: ۱۹۱۸۰۹
زمان انتشار: ۱۳:۰۱     ۰۳ دی ۱۳۹۲
رئیس اتحادیه کشوری بنکداران مواد غذایی دلایل گرانی چای و شکر را تشریح کرد و از اوزان غیرمتعارف و کم‌فروشی برخی محصولات مواد غذایی انتقاد کرد.

به گزارش پایگاه 598 قاسمعلی حسنی در گفت‌وگو با فارس در خصوص دلایل گرانی چای اظهار داشت: قیمت‌هایی که در حال حاضر روی بسته‌بندی‌های چای خورده است بر اساس دلار 3600 تومانی بوده اما امروز که چای با دلار 2500 تومانی وارد کشور می‌شود، باید قیمت مصرف‌کننده نیز پایین بیاید اما این اتفاق نمی‌افتد و به همین دلیل سود‌های ده‌ها میلیارد تومانی از گرانفروشی چای نصیب عده‌ خاصی می‌شود.

وی افزود: هر بسته نیم‌کیلویی چای باید به قیمت 11 هزار و 500 تا 13 هزار تومان باشد اما قیمت‌ها بین 14 هزار و 500 تا 16 هزار تومان بر روی بسته‌های نیم‌کیلویی چای حک شده است در حالی که انتظار می‌رود هر بسته نیم‌کیلویی چای بین 2 هزار و تا 2 هزار و 500 تومان ارزان‌تر فروخته شود.

رئیس اتحادیه کشوری بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: در حال حاضر سازمان چای برای واردات هر یک کیلوگرم چای 1200 تومان دریافت می‌کند در حالی که پیش از این این رقم 500 تومان بوده است و مشخص نیست به چه دلیلی در هر کیلوگرم 700 تومان افزایش قیمت داده‌اند.

* حاضریم چای شمال را صادر کنیم

وی افزود: اتحادیه بنکداران مواد غذایی این آمادگی را دارند تا چای سنواتی را به هر میزان که باشد خریداری کرده و به کشورهای عراق، سوریه و ترکیه صادر کند اما متاسفانه افرادی هستند که این محموله‌ها را نگه داشته، نمی‌فروشند و در ازای آن سفته‌بازی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه این اتحادیه آمادگی دارد تا هر بسته نیم‌کیلویی چای را به قیمت 8 هزار و 500 تومان عرضه کند اظهار داشت: سقف قیمت چای در گمرکات کشور به ازای هر یک کیلوگرم 5/4 دلار بوده است اما اخیرا گمرک ارزش‌گذاری هر یک کیلوگرم چای را به 5/6 دلار رسانیده است و مشخص نیست دلیل این قیمت‌گذاری غیرمتعارف و غیرمنطقی چیست، چرا که با 4 تا 5/4 دلار می‌توان یک کیلوگرم چای مرغوب از هندوستان خریداری کرد.

* مسئول وقت تنظیم بازار شکر را گران کرد

رئیس اتحادیه کشوری بنکداران مواد غذایی در خصوص افزایش قیمت شکر گفت: تا 23 مرداد ماه قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم شکر 1300 تومان بوده است و کارخانجات نیز علاقمند بوده و تمایل داشته‌اند تا قیمت هر کیلوگرم شکر تا 1600 تومان افزایش پیدا کند ولی مسئول وقت تنظیم بازار قیمت عمده‌فروشی شکر را تا 1900 تومان افزایش داد.

به گزارش فارس هر بسته 900 گرمی شکر به قیمت 2 هزار و 200 تومان در بازار عرضه می‌شود در حالی که پیش از این به قیمت 1600 تا 1700 تومان عرضه می‌شد.

* اوزان غیر متعارف کم فروشی است

حسنی در خصوص برخی کم‌فروشی‌ها و کاهش وزن مواد غذایی اظهار داشت: برخی اوزان غیرمتعارف مثل روغن مایع 810 گرمی، روغن جامد 670 کیلوگرمی یا رب 800 گرمی مصداق بارز کم‌فروشی است چرا که این اوزان اصلا اوزان منطقی به نظر نمی‌رسند و غیرمتعارف هستند.

وی افزود: وقتی یک خانه‌دار یک قوطی رب خریداری می‌کند انتظار دارد که یک کیلوگرم رب داشته باشد اما با تغییر اوزان فقط 800 کیلوگرم رب در داخل آن است که همه اینها مصداق کم‌فروشی در مواد غذایی بسته‌بندی شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها