کارشناسان آموزش در تحلیل تازهای روی آخرین گزارش منتشر شده از سوی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) دریافتند که از سال 2000 میلادی رشد تعداد فارغالتحصیلان دانشگاهی در میان کشورهای توسعهیافته روند بسیار کندی داشته است.
در همین دوره زمانی آمریکا در میان سایر کشورهای توسعهیافته پایینترین رتبه را در زمینه مهارتهای خواندن و علوم ریاضی داشته و طبق آمار نشان بین سالهای 2010 و 2011 میلادی تعداد دارندگان مدرک دانشگاهی در آمریکا بدون تغییر و در حد 42 درصد ثابت مانده است.
بر اساس این گزارش تحصیلکردهترین جوامع جهان را مردم کشورهای فنلاند، استرالیا، انگلیس، نروژ، کره جنوبی، نیوزیلند، ایالات متحده، ژاپن و کانادا تشکیل میدهند.
طبق آخرین گزارش منتشر شده از سوی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در سال 2011 میلادی، حدود 53.5 درصد بزرگسالان در روسیه مدرک دانشگاهی دارند که برابر با مدرک کالج در آمریکاست. همچنین طبق این گزارش روسیه در میان کشورهای توسعهیافته بالاترین آمار دارندگان مدرک دانشگاهی را دارد.
سایت آماری «والاستریت247» به بررسی کشورهایی پرداخته که بیشترین آمار فارغالتحصیلان دانشگاهی را دارند.
در این تحلیل آماری آمده است: تحصیلکردهترین مردم جهان در کشورهایی سکونت دارند که صرف هزینه در تمامی سطوح آموزشی در آنها در بالاترین سطح است.
همچنین کشورهایی که تحصیلکردهترین مردم جهان را دارند آنهایی هستند که هم از نظر تولید ناخالص داخلی و هم از نظر میزان سرانه بیش از میانگین تعیین شده از سوی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی برای آموزش هزینه صرف میکنند.
در بسیاری از کشورها که سطح بالای تحصیلات دانشگاهی را دارند، بودجه خصوصی سهم بزرگتری از مجموع هزینهها را شامل میشود. در 9 کشوری که بالاترین سطح تحصیلات دانشگاهی را دارند بخش قابل توجهی از هزینه آموزش از منابع خصوصی تامین میشود.
همچنین بسیاری از بهترین جوامع تحصیلکرده جهان به سمت سطوح بالاتر مهارتهای توسعهیافته تمایل دارند. ژاپن، کانادا و فنلاند کشورهایی با جمعیت قابل توجهی از افراد تحصیلکرده، کشورهایی با بالاترین سطح عملکرد در آزمونهای ادبیات و ریاضی هستند.
به گفته «گارا روجاس گونزالز»، تحلیلگر سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، تحصیلات دانشگاهی نه تنها برای موفقیت فردی ضروری است بلکه برای کشورهایی با وضعیت اقتصادی ضعیف یک نیاز به حساب میآید.
وی تاکید کرد: پس از تاثیر شدید بحران اقتصادی، نرخ بیکاری در میان تمام قشرهای تحصیلکرده افزایش یافت اما افزایش آن در میان افرادی که مدرک تحصیلی بالاتری داشتند به مراتب کمتر بوده است.
ایسنا