به گزارش پایگاه 598، دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری شهدای ایران در خصوص اجرا نشدن قوانین مصوب ایثارگری اظهار داشت؛ از زمان مشروطه که در ایران پارلمان شکل گرفت بیش از 17 هزار قانون در مجلس تصویب شد. هم قبل و هم بعد از انقلاب. اگر این 17 هزار قانون را نگاه و بررسی کنیم، می بینیم نزدیک به 4 هزار قانون اجرایی شده و فقط مربوط به بخش ایثارگران نیست و مربوط به تمام بخش هاست.
دکتر آصفری ادامه داد: من اعتقاد دارم که دو دلیل عمده هست که این قوانین اجرایی نمی شود. یکی این است که ما متاسفانه در حجم تولید قوانین خیلی فعال هستیم یعنی قوانین زیاد تصویب می شود اما نمی آییم قبل از تصویب قوانین مسیر اجرایی شدن آن را درست ترسیم کنیم.
مقام معظم رهبری فرمودند مجلس وظیفه ریل گذاری دارد اما باید این ریل ها طوری گذاشته شود که به آن وضعیت کشور هم توجه شود، ببینیم این قوانین می تواند در کشور اجرا شود یا نه. این دلیل عمده و کلی است.
این نماینده مجلس گفت: اما در بخش ایثارگران یک موضوع جدی که وجود دارد این است که متاسفانه مسئولین ما فرمایش حضرت امام (ره) را که فرمود نگذارید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی به فراموش سپرده شوند، فراموش کردند.
این متاسفانه جور در نمی آید. در زمان رسوالله (ص) هم برای فردی که در جهاد شرکت کرده بود با آن کسی که حضور نداشت تفاوت قائل بودند. بعضی از ایثارگران ما رزمنده بودند اما جانباز نشدند این دلیل بر این نمی شود که به آنها توجهی نکنیم؛ لذا زمانی که در کشور ما رویکرد مدیران ما رویکرد ایثارگری، فدارکاری و توجه به ایثارگران نباشد ما با این مشکلات مواجه هستیم.
دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: قانون هم اگر تصویب شود و درست هم ریل گذاری شود اما وقتی دست من مسئولی که اعتقادی به ایثارگری و شهادت طلبی و از خودگذشتگی نداشته باشیم قرار بگیرد؛ یک ضابطه و آئین نامه ای در نظر می گیرم و از آن می گذرم.
این نماینده مجلس اظهار داشت؛ چرا باید قانون ایثارگران ده سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام بماند. این درد نیست؟ اخیرا به مجلس برگشته به عنوان قانون جامع ایثارگران اما متاسفانه توجهی به آن نمی شود. آن قانون اگر ده سال پیش تصویب می شد بنا به نیاز روز ده سال قبل بود امروز نیاز جانباز و ایثارگر ما یک چیز دیگری است لذا قانون نیاز به اصلاح دارد.
اگر قوانین بخواهد تصویب شود و دوباره مورد تایید قرار نگرفته و در همین بروکراسی اداری بماند مطمئنا عمر جانباز ما تمام می شود و هیچ چیزی در اختیارش قرار نمی گیرد. لذا متاسفانه ما بجای اینکه قوانین درستی را برای ایثارگران تصویب کنیم شعار زیاد داریم. جامعه ما دچار شعارزدگی شده است و از همین روست که امروز جانبازان ما برای هزینه های درمان شان مشکل دارند.
وی ادامه داد: خیلی از جانبازان برای تامین هزینه های درمان به نمایندگان مجلس مراجعه می کنند. خانواده شهید می آید؛ فرزند شهید با مدارک عالی مشکل اشتغال دارد ولی متاسفانه در بیرون از جامعه هر چه صحبت می شود همه فکر می کنند ایثارگران در شرایط عالی رفاهی هستند در صورتیکه واقعا قانون اینگونه نیست. یعنی آن نگاهی که باید به ایثارگران بشود، نمی شود. امروز یک فوریتی گذاشتیم و گفتیم جانبازان 25% به بالا. آیا زیر 25% جانباز نیست؟ من جانبازی سراغ دارم که تیرو ترکش خورده ولی 25% نیست.
دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: خبر داریم افرادی که از جنگ جهانی دوم در کشورهای اروپایی باقی مانده اند مدال ها و کارت هایی دارند و با این کارت می توانند از خدماتی چون مترو و اتوبوس استفاده کنند اما امروز روحیه ایثارگری در جامعه ما مرده است. امروز جامعه فکر می کند همه امکاناتش را برای ایثارگران گذاشته است اما خبر ندارد که حتی برخی از رزمندگان ما بدلیل مشکلات اقتصادی و بیماری از بین رفتند بخاطر اینکه دفترچه خدمات درمانی هم نداشتند.