کد خبر: ۱۸۷۱۳۲
زمان انتشار: ۱۲:۴۷     ۱۶ آذر ۱۳۹۲
برخی نمایندگان سنای آمریکا در چارچوب بازی پلیس خوب و پلیش بد قصد دارند طی هفته جاری طرح جدیدی را برای تشدید تحریم ها علیه ایران به رای بگذارند.
به گزارش 598، تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی گلوبال پست، قانونگذاران آمریکا برای رای گیری احتمالی در مورد وضع تحریم های جدید علیه ایران آماده می شوند؛ اقدامی که باراک اوباما و دیگر شرکایش در 1+5 نگران اند منجر به تخریب توافق هسته ای ژنو شود.
مقامات دولت اوباما در هفته های اخیر به کنگره نسبت به دور زدن مذاکرات حساس هسته ای با ایران هشدار داده اند.
اکنون که مذاکرات به مثمر ثمر واقع شده و توافقی موقت در مورد برنامه هسته ای تهران به دست آمده است، مقامات کاخ سفید مجددا نمایندگان آمریکایی را به در پیش گرفتن صبر و بردباری تشویق می کنند تا مذاکرات بتواند به توافقی نهایی برسد.
اما لابی گری های علنی و خصوصی نتوانسته است بسیاری از آنهایی را که مصمم به تشدید تحریم ها علیه ایران بودند، را از این اقدام باز دارد.
آنها می گویند، تحریم ها موجب شدند که ایران پای میز مذاکره بنشیند و بنابراین تشدید مجازات ها تنها مکانیسم موثر برای وادار کردن تهران برای تن دادن به یک توافق جامع است.
ایران و گروه 1+5 روز 24 نوامبر در ژنو، به توافقی شش ماهه در مورد برنامه هسته ای ایران دست یافتند.
اما با وجود اینکه این توافق دربردارنده تعلیق بخشی از تحریم های فعلی است، گروهی از سناتورهای آمریکایی متشکل از اعضای هر دو حزب مطرح آمریکا به رهبری سناتور رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا و سناتور مارک کیرک قصد دارند یک طرح تحریمی جدید را ارائه کنند.
یکی از دستیاران سنا که در بحث های مطرح در مورد تحریم ها حضور دارد در این باره گفت، «اگر حکومت ایران در زمینه توافق موقت فریبکاری کند یا تلاش نماید مذاکرات را از مسیر رسیدن به توافق نهایی خارج سازد،» این متن به عنوان یک چماق عمل خواهد کرد.
وی افزود: «سناتورها همچنان امیدوارند که این توافق بتواند در هفته جاری به موقع به دست بیاید تا بتوانیم قبل از کریسمس چیزی را روی میز رئیس جمهور بگذاریم.»
زمان بندی و نحوه تصویب این طرح بستگی به تصمیم هری رید، رهبر اکثریت سنا دارد که ماه گذشته از وضع تحریم های جدید علیه ایران حمایت کرد، اما اعلام نکرد که اجازه رای گیری در این زمینه در هفته آینده را خواهد داد یا خیر.
یکی دیگر از مشاوران سنا گفت، در پایان زمان توافق موقت، بر اساس یک بند از این طرح، اوباما می تواند به سادگی اجرای تحریم های بیشتر را به تعویق بیندازد، به شرطی که ثابت شود، دستیابی به توافق نهایی نزدیک است.
منندز در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت: «من فکر می کنم ایجاد رژیم تحریم ها که تضمین کننده (دستیابی به توافق) است و اهرمی برای ما (در مذاکرات) ایجاد می کند، بسیار مهم است.»
این تحریم ها در صورت اجرا، میزان صادرات نفت ایران را بیش از گذشته کاهش خواهد داد.
کنگره آمریکا در تلاش های دیپلماتیک دولت اوباما همواره نقش پلیس بد را ایفا کرده است.
مجلس نمایندگان آمریکا برای نشان دادن اشتیاق خود به اقدام شدیدتر علیه ایران، در ماه جولای با 400 رای موافق در مقابل 20 رای مخالف طرح تشدید تحریم ها علیه ایران را به تصویب رساند. در سنا نیز از سال 2010 تاکنون 3 طرح تحریمی علیه ایران به صورت اجماعی به تصویب رسیده است.
اوباما می تواند هر مصوبه ای را وتو کند، اما اگر تحریم های جدید آنگونه که برخی پیش بینی می کنند، این ماه در قالب طرح هزینه های دفاعی آمریکا ارائه شود، وتوی این طرح منجر به درگیری سیاسی بین دو طرف خواهد شد.
به عقیده جمهوری خواهان ایران قصد دارد تا جایی که می تواند تمام بازیگران را پای میز مذاکره نگاه دارد تا بتواند از کاهش تحریم ها استفاده کند.
مارک دوبوویتز، تحلیلگر موسسه دفاع از دموکراسی ها و از حامیان تشدید تحریم ها علیه ایران گفت: «هر چقدر که آنها مدت بیشتری 1+5 را پای میز مذاکره نگاه دارند، پول بیشتری به دست خواهند آورد و هر چه پول بیشتری به دست بیاورند، 1+5 اهرم فشار کمتری در مذاکرات در اختیار خواهد داشت.»
کشورهای عضو 1+5 نیز مانند کاخ سفید از نزدیک اقدامات کنگره در قبال ایران را دنبال می کنند.
یک مقام ارشد غربی گفت: «برای ما این یکی از پارامترهای موثر در این مسیر است. ما تاثیر بسیار کمی بر آن (کنگره آمریکا) داریم.»
سناتورها روز چهارشنبه از تعطیلات جشن شکرگزاری باز خواهد گشت و هفته ای تعیین کننده را پیش رو خواهند داشت.
اگر رهبری دموکرات ها مخالف رای گیری زودهنگام در مورد تحریم های بیشتر باشد، حامیان تحریم ها ممکن است تلاش کنند، خودشان اقدامی را مثلا از طریق مجلس نمایندگان صورت بدهند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها