کد خبر: ۱۸۶۲۸
زمان انتشار: ۱۰:۵۶     ۰۷ شهريور ۱۳۹۰
به گزارش 598 به نقل از مهر، زکات فطره مقدار معینی از مال است که برای هر نفر سه کیلو قوت غالب در نظر گرفته شده و پس از پایان ماه مبارک رمضان با هدف فقرزدایی از جامعه و کمک به رفع نیاز مستمندان پرداخت می‌شود.

شک نیست اگر فطریه نظام‌مند پرداخت و بواسطه مدیریت دقیق و صحیح، منظم و شایسته توزیع شود نقش بسیار مؤثری در رفع نیازهای نیازمندان و زدودن فقر از جامعه دارد.

فطریه باید شب عید فطر از مال جدا شده و کنار گذاشته شود، سپس روز عید، قبل از نماز پرداخت شود. این مال برای رفع احتیاج نیازمندان صرف می شود.

فطریه به نیازمندان و کسانی که محتاج هستند پرداخت می شود، فطریه سادات به سادات و همینطور غیرسادات می رسد اما فطریه غیرسادات، به سادات نمی رسد.

کفاره روزه

براساس آنچه در رساله امام خمینی(ره) آمده به تفکیک شماره مسئله: ١٦٦٠ کسى که کفاره روزه رمضان بر او واجب است، باید یک بنده آزاد کند یا به دستورى که در مسئله بعد گفته مى‏شود، دو ماه روزه بگیرد یا شصت فقیر را سیر کند یا به هر کدام، یک مد که تقریبا ده سیر است، طعام یعنى گندم یا جو و مانند اینها بدهد، و چنانچه اینها برایش ممکن نباشد، هر چند مد که مى‏تواند به فقرا طعام بدهد و اگر نتواند طعام بدهد باید استغفار کند، اگر چه مثلا یک مرتبه بگوید: "استغفرالله"، و احتیاط واجب در فرض اخیر آن است که هر وقت بتواند، کفاره را بدهد.

١٦٦١ کسى که مى‏خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، باید سى و یک روز آن را پى در پى بگیرد، و اگر بقیه آن پى در پى نباشد، اشکال ندارد.

١٦٦٢ کسى که مى‏خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، نباید موقعى شروع کند که در بین سى و یک روز، روزى باشد که مانند عید قربان روزه آن حرام است.

١٦٨٤ انسان نباید در بجا آوردن کفاره کوتاهى کند، ولى لازم نیست فورا آن را انجام دهد.

احکام کفاره روزه به تفصیل در رساله مراجع تقلید آمده است .
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها