به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، غلامحسین شافعی در نخستین جلسهای که به عنوان رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران در شورای گفتوگو حضور داشت در مورد خلاصه مذاکراتی که در این جلسه مطرح شد اظهار داشت: در جلسات گذشته شورا براساس مصوبه 35 مادهای دولت برای اقتصاد به دبیرخانه شورای گفتوگو ماموریت داده شد که در مورد نحوه اجرای این مصوبه بررسی لازم صورت گیرد و همچنین مشکلات پیش روی اجرای آن را مورد بررسی و به شورا منعکس کنند.
وی ادامه داد: دبیرخانه شورا این وظیفه را انجام داد و از همه استانها در مورد نحوه اجرای آن بررسیهای لازم را انجام داد و در نهایت مشکلات پیش روی را تدوین کرد که البته در جلسه امروز شورا این مشکلات ارائه شد. یکی از این موارد مهم مربوط به گشایش اعتبار 30 درصد بود که اشکالات مختلفی در مورد اجرای آن وجود داشت که دبیرخانه این مشکلات را به شورا ارائه کرد و پس از بحثهای فراوان این موضوع منجر به صدور مصوبهای در جلسه شورا شد.
رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران در مورد متن این مصوبه گفت: براساس ماده 9 دستورالعمل شورا، کمیتهای به ریاست شورا و عضویت مدیرکل سیاستهای ارزی و نمایندگان وزارت صنعت؛ اتاق ایران، اتاق اصناف و اتاق تعاون موظف به پیگیری موارد بانکی در تصویبنامه 11820 و 11832 دولت شد.
شافعی با بیان اینکه این کمیته گزارش خود را به رئیس کل بانک مرکزی تقدیم خواهد کرد و رونوشت آن نیز به شورا ارائه میشود، گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که در جلسه امروز شورا مطرح شد استفاده از فضای مناسب دیپلماسی کشور در بالا بردن تعاملات اقتصادی با سایر کشورها بود که بخش خصوصی و اتاق برای افزایش مبادلات با سایر کشورها از اولویت ویژه برخوردار میشوند.
وی با بیان اینکه از این طریق مبادلات افزایش و از دیپلماسی کشور پشتیبانی خواهد شد تصریح کرد: مجلس همیشه در جلسات شورا حضور پررنگی داشته ولی در جلسه امروز بیشتر وزرا معاونین خود را به این جلسه فرستاده بودند ولی براساس قانون سالی 3 بار وزرا میتوانند به جای خود در جلسات شورا جانشین بفرستند.
رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه براساس سیاستهای جدید دولت در رابطه با روابط بینالمللی اولویت اصلی اتاق افزایش حجم مبادلات با کشورهای اسلامی و همسایه است، افزود: در فضای جدید قطعا حضور کشورهای توسعه یافته در مبادلات ایران جایگاه ویژهای نیز خواهد داشت.
شافعی در مورد تشکیل اتاق مشترک ایران و آمریکا تاکید کرد: این موضوع در گذشته مطرح شد و اصولا بخش خصوصی به جز مواردی که از نظر نظام خط قرمز است در ایجاد تعاملات اقتصادی با سایر کشورها تاکید دارد؛ البته در مورد این موضوع مسائلی مطرح شد ولی تصمیمگیری در مورد آن در هیئت رئیسه اتاق مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و حتما در ارتباط با آن قوای حاکمیتی نظراتی خواهند داشت که باید مورد توجه قرار گیرد و پس از آن آنچه به مصلحت است توسط بخش خصوصی انجام میشود.
وی در مورد اینکه آیا رایزنی با وزارتخارجه برای تشکیل این اتاق مشترک انجام شده گفت: در اتاق ایران تاکنون چنین مذاکرات رسمی با وزارتخارجه انجام نشده است.
رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران در پایان در مورد شاخص کسب و کار خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات موثر مجلس تصویب قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار بود که اجرای آن در واقع انجام نشد ولی تصور میکنم در دولت جدید با توجه به تاکیدی که به اجرای این قانون دارند این قانون مجلس اجرایی شود که در این صورت تحول سازندهای در کشور بوجود خواهد آمد و رتبه ایران نیز در سطح جهانی بهبود مییابد.