کد خبر: ۱۸۵۶۲۲
زمان انتشار: ۱۸:۰۵     ۰۹ آذر ۱۳۹۲
به گزارش 598 به نقل از آفتاب ری؛ سفیر آمریکا در اوکراین خشونت پلیس علیه تظاهرکنندگان که اعتراضات مسالمت آمیزی داشتند را به شدت محکوم کرد. در این تظاهرات که با دخالت پلیس به پایان رسید چند نفر زخمی شدند.

خبرنگار رادیو بین المللی فرانسه در کیف گفت: پلیس با خشونت معترضان میدان استقلال کیف را متفرق کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، سباستین گوبر خبرنگار رادیو فرانسه گزارش داد: میدان استقلال در حال حاضر در کنترل کامل نیروهای ضد شورش قرار دارد. پاکسازی این میدان نیز آغاز شده و تدارک ایجاد بازار کریسمس در میدان نیز مشاهده می شود. از امشب معترضان اوکراینی دیگر نمی توانند در این میدان تحصن کنند. معترضان اوکراینی طرفدار نزدیکی به اتحادیه اروپا از ده روز پیش این میدان را اشغال کرده بودند.

براساس این گزارش؛ در درگیری های نیروهای پلیس با معترضان، چندین نفر زخمی و ده نفر بازداشت شدند. اقدام دولت در تخلیه این میدان بسیاری را شگفت زده کرده است، زیرا تصور می شد به علت سرمای شدید، به تدریج از شدت اعتراض ها کاسته شود. به علاوه هیچ راهپیمایی دیگری تا روز یکشنبه پیش بینی نشده بود.

 غرب که از رفتار ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور اوکراین خشمگین شده، در خصوص هرگونه خشونت با معترضان میدان استقلال هشدار داده است. این مداخله خشونت آمیز خطر بزرگی است که رژیم یانوکوویچ در پیش گرفته است.

سباستین گوبر ادامه داد: در حال حاضر اکثر اوکراینی ها به دنبال نزدیکی به اتحادیه اروپا هستند اما آنهایی که میدان استقلال را اشغال کرده بودند می گویند کشور باید هم اکنون پیمان همکاری اقتصادی را با اروپا امضا کند؛ اما بخشی دیگر از اوکراینی ها که در کنار حزب مناطق (حزب وابسته به یانوکوویچ) تظاهرات کرده اند می گویند کشور و اقتصاد اوکراین آماده چنین پیمانی نیست.

از سوی دیگر مسئله نزدیکی به اروپا، نوعی وحدت هم در کشور ایجاد کرده بود، چرا که در بسیاری از شهرهای اوکراین تجمعاتی به طرفداری از اروپا شکل گرفته بود و حتی اوکراینی های ساکن خارج نیز به طور گسترده طرفدار آن بودند. کارشناسان می گویند برای مشاهده آثار شکاف در جامعه اوکراین به زمان طولانی نیاز خواهد بود.

انقلاب نارنجی سال ۲۰۰۴ اوکراین
با پایان یافتن دوران ریاست جمهوری «کوچما» در سال ۲۰۰۴، رقابت برای تصدی کرسی ریاست جمهوری میان گروه‌های سیاسی اوکراین آغاز شد.

کوچما که دیگر فرصتی برای شرکت مجدد در عرصه رقابت‌های انتخاباتی نداشت، «ویکتور یانوکوویچ» نخست‌وزیر وقت اوکراین که تفکراتی موافق با دولت، شخص کوچما و در تضاد با غرب داشت، را به عنوان کاندیدای مورد حمایت خود در انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی کرد.

در جناح مقابل نیز کاندیدای اصلی اپوزیسیون مخالف دولت و مورد حمایت غرب یعنی «ویکتور یوشچنکو» که سابقه ریاست بانک مرکزی اوکراین را در سوابق کاری خود داشت، وارد عرصه شد.

دور اول انتخابات، ۳۱ اکتبر ۲۰۰۴ برگزار شد و در حالی که رسانه های حامی یوشچنکو قبل از پایان شمارش آراء مدعی شدند براساس آمارهایی که ناظران داده‌اند وی پیروز انتخابات است، اما کمیته برگزاری انتخابات پس پایان شمارش آراء، ضمن گزارش نتیجه قطعی، به دور دوم کشیده شدن انتخابات را اعلام کرد.

در همین حال، دور دوم انتخابات روز ۲۱ نوامبر ۲۰۰۴ در فضایی ملتهب و پرتنش برگزار شد. در این دور نیز رسانه‌های حامی یوشچنکو قبل از پایان شمارش آراء، وی را با ۴۹ درصد در مقابل ۴۵ درصد آرای یانوکوویچ، پیروز اعلام کردند، اما یک روز بعد، ویکتور یانوکوویچ از سوی ستاد مرکزی انتخابات، به عنوان نامزد برنده معرفی شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها