کد خبر: ۱۸۵۲۶۶
زمان انتشار: ۱۲:۵۵     ۰۷ آذر ۱۳۹۲
به گزارش خبرنگار فردونیوز، مسابقه كاربرد انرژي كه براي نخستين بار در كشور، روز ششم آبان ماه سال جاری در دانشگاه صنعتي قم برگزار شد،امروزه يكي از پر  طرفدارترين اخبار در اينترنت و ساير رسانه ها در مورد دانشگاه صنعتی قم بوده است.

دراين مسابقه كه به همت دكتر انوشه لطيفي سرپرست دانشكده علوم پايه صنعتي قم برگزار شد،50 دانشجو در قالب 23 گروه با كمترين هزينه و زمان ،پنج ليتر آب را گرم كردند.

به همين مناسبت گفتگويي با دكتر انوشه لطيفي انجام داده ايم كه مطالعه آن به افزايش اطلاعات شما در مورد فعاليتهاواعضاي هيات علمي دانشگاه صنعتي قم كمك شاياني خواهد كرد.

سلام. خداقوت. لطفاً خودتان را براي خوانندگان ما معرفي كنيد.

سلام. انوشه لطيفي هستم. متولد سال 1339 . قبل از انقلاب به علت جو حاكم بر ايران همراه با خانواده به فرانسه رفتيم و به محض اطلاع از پيروزي جمهوري اسلامي،به  ايران بازگشتيم. بعد از مدتي با وقوع انقلاب فرهنگي با اصرار خانواده به فرانسه برگشتم و تحصيلاتم را تا دكتري رشته فيزيك رياضي ادامه دادم- بعد از اتمام دكتري 2 سال در آمريكا تحقيقاتم را با افراد به نام   در زمينه هم كنش ليزر و پلاسما انجام دادم و به نتايج مهمي رسيدم. در اين هنگام بود كه براي اولين بار دچار شك و ترديد شدم كه آيا بودن من در يك كشور بيگانه كار درستي هست يا نه ؟

سر در گم به فرانسه بازگشتم و با قبولي در  آزمون  و مصاحبه انستيتو  سلوه در بروكسل مشغول به كار شدم. 3 سال دستيار پروفسور پري گژين (برنده ي جايزه نوبل) بودم .هر روز شك و ترديدم نسبت به حضور و فعاليت در كشور هاي بيگانه بيشتر و بيشتر مي شد .سپس به ويتنام رفتم و در دانشگاه پلي تكنيك سايگون مشغول به تحقيق و تدريس شدم .باز هم شك و ترديدد به سراغم آمد.

دوباره به فرانسه برگشتم و از آنجا به نيجريه رفتم. از لحاظ روحي واقعاً سر در گم بودم، تا اينكه با دانشگاه تربيت مدرس و امور نخبگان ايران تماس گرفتم .واقعاً از بازگشت من  به ايران استقبال كردند . به ايران آمدم و باعث تعجب خيلي ها شدم و الان حدود 3 سال است كه با انگيزه خدمت به وطنم  در ايران هستم.

خانوادتون از زندگي در ايران راضي  هستند؟

فرزندانم راضي بودند. دخترم نوشين 12 سال و پسرم شاهين 16 سال دارد،زندگي در ايران براي آنها هم يك فصل نويي است.البته فارسي را بلد نيستند و در تهران  به مدرسه تطبيقي مي  روند،تا فارسي را ياد بگيرند.

با توجه به اينكه ساكن تهران هستيد،چرا دانشگاه صنعتي قم  را براي خدمت انتخاب كرديد؟

خدمت به ايران و كاربردي كردن دانسته هايم در خاكي كه متعلق به من و اجدادم بوده هدف من است. فرقي نمي كند كه در دانشگاهي به كوچكي و فعالي صنعتي قم باشم يا صنعتي شريف. هدف من مشخص است. البته بستر تحقيق و پژوهش در اين دانشگاه از هر لحاظ براي من باز است وجا دارد، همين جا از دكتر مشكوة السادات رياست محترم دانشگاه  به خاطر حمايت هاي همه جانبه اش از من و تحقيقاتم تشكر كنم .

چه فعاليت هاي كاربردي مد نظرتان است؟

هدفم اين است كه با همكاري 4 يا 5 نفر ديگر از اساتيدي كه دكترا رشته فيزيك رياضي را دارند، بتوانم در ايران مجوز و امكانات لازم جهت پذيرش دانشجوي دكترا در اين رشته را اخذ كنيم و سپس غعاليت هاي علمي ام را در زمينه هاي سا ليتون ها، كيهان شناسي ،هم كنش ليزر و پلاسما، اپتيك غير خطي ،سيستم هاي ديناميكي و ... را آغاز كنم .

به عنوان مثال در حال حاضر ارتباط تنگاتنگ با رصد خانه ملي در كاشان ،ارتباط با  دانشگاه شهيد بهشتي در زمينه پلاسما و انجام مقدماتي پروژه توليد و ذخيره برق از انرژي خورشيدي كه براي اولين بار در كشور مطرح كردم.

با توجه به اينكه 4/3 كشورمان پوشش خورشيدي بسيار مناسبي دارد لذا تصميم به ساخت دستگاهي دارم كه با هزينه بسيار كم  بتوان از انرژي خورشيدي هم براي گرم كردن محيط، هم توليد برق وهم ذخيره برق استفاده  كرد.به اين صورت كه در منازل و اماكن دو كنتور نصب مي شود اولي نشان دهنده ي برق مصرفي و ديگري نشان دهنده ي برق توليدي باشد. با اجراي اين طرح حتي در روستاها ي دور افتاده، هر خانواده مي تواند با استفاده از انرژي خورشيدي  منزلش را گرم كند ، برق مصرفي اش را خودش توليد كند و حتي براي دولت هم برق توليد كند.

انشاء الله كه همیشه موفق باشيد؛ اين طور كه توضيح داديداین برنامه پروژه اي بسيار سود آور براي كشورمان است. قبل از اينكه براي مصاحبه خدمتتان بيايم در گوگل كه اسم و فاميل شما را جستجو كردم مقالات زيادي كه راجع به پايان نامه تان بود ،را ديدم. لطفا در اين مورد هم توضيح بدهيد.

بله.عنوان پايان نامه من معادلات ديفرانسيل غير خطي جفت شده است،كه روش هاي جديد ي براي حل مجموعه معادلات فيزيك ابداع كردم و در پژوهش هاي جديد به مقالاتم در اين رابطه چند صد بارمراجعه شده است.

براي من خيلي جالب است كه فارسي را چه طور اين قدر روان صحبت مي كنيد.

دو سال قبل از اينكه به ايران برگردم فيلم هاي زيادي به زبان فارسي ديدم تا با زبان فارسي و اداب و رسوم ايران بيشتر آشنا شوم،كه البته بسيار هم مفيد بود .با اينكه وقت خالي  زيادي ندارم ولي هر قرآن و حافظ هميشه روي ميز مطالعه ام است.

فرصتي براي تفريح هم داريد؟

قبلا چرا.تفريحم ورزش هاي رزمي بود كه حتي در اين زمينه  مقام هم  كسب كرده ام و مدرك مربيگري و داوري هم دارم. ،ولي چون در طول شبانه روز سه تا چهار ساعت بيشتر نمي خوابم،تقريبا به مطالعه ،آشپزي و ساير برنامه هايم مي رسم.

آشپزي هم مي كنيد.

بله . قيمه،قورمه سبزي حتي فسنجان هم مي پزم.

واقعا از صحبت كردن با شما ،انرژي گرفتم . در انتها آينده دانشگاه صنعتي قم را چه طور پيش بيني مي كنيد؟

جايي كه همدلي همراه تحقيق و پژوهش باشد ،بدون شك همه تلاش ها مثمر ثمر خواهد شد.لذا با تلاش و پشتكار ،به ويژه همراهي و هم دلي مسئولين،اساتيد و دانشجويان آينده درخشاني براي دانشگاه ولايت مدار صنعتي قم رقم خواهد خورد.

چه فعاليت هايي را براي دانشكده علوم پايه انجام داديد؟

از جمله شاخص ترين فعاليت دانشكده علوم پايه سخنراني دكتر رضا منصوري طراح رصد خانه ملي كه در زمان رياست جمهوري آقاي خاتمي مشاور ايشان بوده اند.برگزاري مسابقه كاربرد انرژي كه براي اولين بار در استان و كشور انجام شد.در حال حاضر نيز مشغول تدوين DVD  دروس فيزيك پايه هستم كه به صورت رايگان در اختيار دانشجويان قرار گيرد.

چه برنامه هاي خاصي براي توسعه دانشكده  علوم پايه داريد؟

از جمله برنامه هاي آتي دانشكده علوم پايه جذب نيروهاي جديد و كارآمد،‌اخذ رشته هاي پلاسما،رياضي كاربردي،فيزيك نظري و نجوم و شيمي آلي در مقطع كارشناسي ارشد. همچنين ارائه چهار طرح پژوهشي  در رشته رياضي و شيمي،همكاري تنگاتنگ با دانشگاه كاشان و شهيد بهشتي و همكاري با) APM  دانشكده علوم بنيادي) و رصد خانه ملي مي باشد.

از همكاري جنابعالی با  فردونیوز بسيار ممنونم
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها