کد خبر: ۱۸۵۰۳۶
زمان انتشار: ۱۱:۳۶     ۰۶ آذر ۱۳۹۲
حجت‌الاسلام حسینیان در صحن مجلس:
نماینده تهران در مجلس گفت: پاراگراف‌های پایانی توافقنامه ژنو عملا تمام حقوق غنی‌سازی ایران را پایمال می‌کند و انتهای آن چیزی برای جمهوری اسلامی نمی‌گذارد.
به گزارش 598 به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) پس از سخنرانی وزیر امور خارجه کشورمان در صحن علنی ضمن قدردانی از تلاش دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تیم مذاکره‌کننده اظهار داشت: نقد اینجانب هرگز به معنای نادیده انگاشتن زحمات آنها نیست، بلکه برای اصلاح نواقص و خدمت بهتر به مردم بزرگوار ایران است.

وی افزود: ما هرگز با مذاکره مخالف نیستیم و انعطاف را نیز یکی از اصول پیشروی و دستیابی به اهداف می‌دانیم، چنانچه پیامبر اسلام (ص) در معاهده حدیبیه نشان دادند، اما استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران که هرگز نباید فراموش شود، این است که چنانچه حضرت امام (ره) توصیه کردند، به اهتزاز درآوردن پرچم توحید در سراسر جهان و به زیر کشیدن همه طواغیت و گاه عقب‌نشینی را نیز لازمه این استراتژی می‌شماریم، اما معتقدیم که باید با مردم صادقانه سخن بگویم.

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس خاطرنشان کرد: به مردم بگویید چه چیزی را از دست داده‌اید و چه چیزی را گرفته‌ایم و چرا؟ همانگونه که حضرت امام (ره) در پذیرفتن قطعنامه با مردم در میان گذاشتند، چراکه اعتماد مردم، بزرگترین سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران است.

حسینیان تصریح کرد: ما توافقنامه ژنو را نه جام‌زهری می‌دانیم نه شادی‌آفرین، بلکه آن را انعطافی ضروری برای تقویت درون‌سازی انقلاب اسلامی می‌شماریم.

وی ادامه داد: ما از پیامدهای تفاهمنامه نگرانیم و نگرانی خود را با دولت در میان می‌گذاریم که راهی دقیق‌تر و عاقبت اندیشانه‌تر را چاره‌سازی کنیم.

نماینده مردم تهران گفت: ما در مقابل حجت خدا، صاحب این کشور و رسول خدا، صاحب شریعت این مردم و شهیدان که در طول تاریخ جانشان را برای سربلندی و حفظ استقلال و اسلامیت این سرزمین فدا کرده‌اند، باید پاسخ داشته‌ باشیم، اما نگرانی‌های ما  با اینکه مسئولان، رئیس دولت و وزیر امور خارجه بر آن اصرار دارند که کشورهای 1+5 در این تفاهمنامه به حق غنی‌سازی جمهوری اسلامی اذعان کرده‌اند، چنین صراحتی را نمی‌یابیم.

وی افزود: عبارات تفاهمنامه، حق غنی‌سازی اورانیوم را با عباراتی دوپهلو یا مقید آورده است که درونش جز محدودسازی حق غنی‌سازی هیچ مفهوم دیگری ندارد.

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس بیان داشت: در مقدمه تفاهمنامه به جای حق غنی‌سازی اورانیوم چنین آمده است که بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای و این عبارت مفهوم عامی‌تر قابل تفسیر است و اوباما نیز در نطق خود در سازمان ملل از همین عبارت استفاده کرده و کاخ سفید تصریح کرده که اوباما هرگز در نطق خود به غنی‌سازی اشاره نکرده است، بلکه از استفاده از انرژی هسته‌ای سخن به میان آورده است.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: همین چند روز پیش یک مجموعه مذاکراتی را کمیسیون امنیت ملی کنگره منتشر کرد که سناتور کورکر با شرمن بیان کرده که ما امروز خیلی درباره موضوع هسته‌ای و موضوعات مهم دیگر صحبت کرده‌ایم، اما اگر مذاکره برنامه هسته‌ای آنها را پایان دهیم یا عقب‌گرد مهمی در آنها ایجاد کنیم، هنوز با کشوری که دشمن است، مواجه هستیم، آنها متولی تروریسم هستند و پرونده وحشتناکی در سازمان حقوق بشر دارند، حقیقت این است، راهی که قانون به آنها نشان می‌دهد، این است که آنها نه فقط باید تأسیسات هسته‌ای خود را برچنند، بلکه باید رسما تروریسم را محکوم کنند.

حسینیان تصریح کرد: در سایر جاهایی که تفاهمنامه از حق غنی‌سازی به میان آورده است، چنان با قیدهای آن را مقید می‌کند، که جز با محدودسازی حق غنی‌سازی قابل توصیف نیست.

وی ادامه داد: در همان مقدمه آمده است، یک برنامه‌های غنی‌سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی، حال آنکه واژه غنی‌سازی اورانیوم واژه عملی آن هم در فرهنگنامه‌ها، هم در قوانین بین‌المللی و هم در فیزیک آمده است، پس چه نیازی به تعریف مشترک بین ایران و 6 کشور زورگو با قیدهای محدودیت عملی وجود دارد.

حسینیان افزود: از همه خطرناک‌تر اینکه در یکی از پاراگراف‌های گام نهایی آمده است که عملا تمام حقوق غنی‌سازی ایران را پایمال می‌کند، 8 قید زده برای حق غنی‌سازی ایران که انتهای آن چیزی برای جمهوری اسلامی نمی‌گذارد.

وی گفت: درست است که برای ما حق غنی‌سازی قائل شده‌اند، اما با 8 قید و شرط که عملا دستاوردی برای جمهوری اسلامی نخواهد داشت به قول اصولیون با این حساب استثنای مستهجن پیش می‌آید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها