خبرگزاری فارس- بالاخره سازمان سینمایی سکوت خود را شکست و در مطلبی کوتاه عنوان کرد که خبر کمک صد میلیونی این سازمان برای انتقال پیکر دو جوان ایرانی فعال در عرصه موسیقی (سروش و آرش فرازمند) به تهران را قویاً تکذیب میکند.
این مطلب در حالی از سوی سازمان سینمایی عنوان شده است که خبرگزاری فارس طی 2 روز گذشته تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط با حجتالله ایوبی معاونت سازمان سینمایی و کشف حقیقت ماجرا انجام داد،اما متاسفانه هر بار به بهانههای مختلف این اتفاق نیفتاد و ما موفق به پرسش از ایشان جهت تنویر افکار عمومی نشدیم.
ضمن اینکه پیش از آن مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد در گفتوگو با فارس اعلام کرد: «اینکه چرا معاونت سینمایی این هزینه را انجام داده است باید از آقای ایوبی بپرسید.»
وی همچنین درباره خاکسپاری این دو جوان در قطعه هنرمندان هم گفته بود: «خوب وقتی خود معاونت سینمایی پیکر آنها را آورده است... معاونت سینمایی نامه به ما میدهد که کار دفن آنها را پیگیری کن. خود آقای سریر به من تلفن زد. مرتب با من صحبت میکرد. من که خبر نداشتم. بعد شنیدم که فرزندان آقای فرازمند بودهاند و اتفاقاتی که برایشان افتاده بود. من هم به آقای سریر گفتم من کاری ندارم. تائید کنند، من انجام میدهم. ایشان هم گفت که تائید میکنند. اصلا خودشان دارند زحمت انجام این کار را میکشند. بعد هم آقای نوربخش نامه فرستاد و من پیگیری کردم.»
این اظهارنظرها به همینجا ختم نشد و گنجهای، قائم مقام خانه موسیقی نیز در گفتوگو با یک سایت خبری عنوان داشت: هزینه انتقال و خاکسپاری اجساد گروه موسیقی «سگهای زرد» را رئیس سازمان سینمایی پرداخت کرد. خانه موسیقی بی پولتر از این حرفهاست که بتواند چنین مبالغی را پرداخت کند.
فرهاد توحیدی نیز درباره مشارکت خانه سینما در این امر اظهارداشته بود که «خانواده فرازمند در زمینه انتقال اجساد نیازمند کمک ما و هیچ دستگاه دیگری نبود و انتقال اجساد با تقبل یک سازمان مردم نهاد آمریکایی که در جهت منع خشونت کار میکند، اتفاق افتاد و آن سازمان هزینه این انتقال را تقبل کرده است.»
همه این اظهارنظرها تا پیش از تکذیبیه سازمان سینمایی صورت گرفت و البته این تکذیبیه همچنان موارد غیر واضحی را در بر دارد.
یک اینکه اگر بحث انتقال اجساد با همه هزینهها از سوی سازمان مردم نهاد آمریکایی صحت داشته باشد، آیا سازمان سینمایی نباید درباره این موضوع تحقیق بیشتری میکردند؟ چگونه مسئولان سازمان سینمایی و معاونت هنری بدون کوچکترین شک و شبههای از اینکه این نهاد آمریکایی هزینه 100 میلیونی را تقبل کرده، به سرعت و با اصرار جواز دفن در قطعه هنرمندان را صادر کردند؟
همچنین در تکذیبیه سازمان سینمایی تنها به یکی از موارد آن هم بدون توضیح و در حد رفع تکلیف اشاره شده و آن هم موضوع هزینه 100 میلیونی بیت المال است. اما در این جوابیه هیچ اشارهای به چرایی تدفین برادران فرازمند در قطعه هنرمندان نشده است؟ مگر نه اینکه محمد سریر به عنوان یکی از اصرارکنندگان این اقدام در گفتوگو با فارس تاکید کرده که این دو جوان هنرمند بودند هر چند سنی هم نداشتند تا بخواهند که در حد حرفهای کار کنند!
دفن این دو برادر در قطعه هنرمندان در حالی که در زمان حضور در ایران مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نداشتند و بنا به خواسته خود و با میل خود امریکا را برای زندگی انتخاب کرده بودند، از سوی مقامات مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سوال بیپاسخ دیگری است.
باز هم جای شکرش باقی است که بالاخره به واسطه گزارشهای ارائه شده از سوی خبرگزاری فارس، سازمان سینمایی مجبور به واکنش شد.
هرچند که این صدمیلیون همچنان بلاتکلیف است، اما خوب است که سازمان سینمایی این سازمان مردم نهاد امریکایی را به دیگران هم معرفی کند تا خانوادههای ایرانی دیگری که احیانا در آن سوی آبها به هر دلیلی عزیز از دست دادهاند، با صرف هزینههای کمتر، پیکر متوفی خود را به ایران بیاورند.