کد خبر: ۱۸۲۲۱۹
زمان انتشار: ۰۹:۴۵     ۲۶ آبان ۱۳۹۲
با آغاز فصل شکار در پاکستان شمار زیادی از شیوخ عرب برای صید پرندگان نایاب وارد این کشور می‌شوند و به صورت غیرقانونی مبادرت به انجام این کار می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کراچی، فصل شکار در پاکستان آغاز شده است و بیشتر فئودال‌ها و خان‌‌های ایالت‌های «پنجاب»، «سند» و «بلوچستان» به این سرگرمی روی آورده‌اند.

این در حالی است که شیوخ عرب از کشورهای مختلف از جمله عربستان، امارات، قطر و بحرین نیز در این فصل برای شکار به پاکستان سفر می‌کنند.

در بیش از 46 منطقه ایالت سند پرندگان کمیاب که بخشی از آنان پرندگان مهاجر هستند شکار می‌شوند.

مرغ شاخدار، قوش، عقاب، شاهین، قرقاول و پرندگان صحرایی از جمله پرندگان کمیابی هستند که در مناطق مختلف پاکستان شکار می‌شوند.

َ

البته علاوه بر پرندگان، شکار انواع آهو، بز کوهی و قوچ نیز در پاکستان رواج دارد.

به طور معمول، شکارچیان حرفه‌ای به ویژه اعراب، علاقه زیادی به شکار پرندگان کمیابی دارند که از سیبری به پاکستان مهاجرت می‌کنند و به همین منظور کمپ‌های خود را در مسیر مهاجرت این پرندگان برپا می‌کنند.

برای شکار از شیوه‌های مختلفی از جمله شکار با کمک پرندگان شکاری چون شاهین و عقاب و نیز استفاده از سگ برای تعقیب شکار استفاده می‌شود. استفاده از تیر و کمان، انواع تفنگ شکاری، تور و تله گذاشتن برای حیوانات نیز از دیگر شیوه‌های شکار است.

در برخی مناطق نیز از روستاییان خواسته می‌شود با دریافت مبلغی حیواناتی را که قرار است شکار شوند به طرف محلی که شکارچیان مستقر شده‌اند کوچ دهند.

طبق قانون شکار در پاکستان، هر شکارچی می‌تواند 15 پرنده شکار کند و گروه‌هایی که اقدام به برپایی کمپ می‌کنند فقط اجازه دارند 60 پرنده شکار کنند اما معمولا به این قانون عمل نمی‌شود و اعراب با پرداخت رشوه بیش از حد مجاز شکار می‌کنند.

شکارچیان محلی اجازه دارند پرندگانی از تیره مرغابی و اردک را شکار کنند و این پرندگان را در بازار به فروش برسانند. شکارچیان محلی در فصل شکار درآمد خوبی کسب می‌کنند و شهر کراچی به بازار بزرگ فروش انواع پرندگان تبدیل می‌شود.

مهاجرت پرندگان به پاکستان در فصل سرما آغاز می‌شود و این پرندگان به مدت 4 ماه در مناطق مختلف این کشور زندگی می‌کنند. بیش از 223 گونه پرنده به پاکستان مهاجرت می‌کنند و بیشتر گذرگاه‌های آبی و اطراف رودخانه‌ها را برای زندگی انتخاب می‌کنند.

یکی از پرندگانی که به وفور در پاکستان یافت می‌شود انواع باز دریایی و باز صحرایی است که شکارچیان علاقه زیادی به شکار این پرنده دارند. بیش از 300 تا 400 ماهی‌گیر و شکارچی محلی به شکار باز روی می‌آورند زیرا این پرنده به قیمت بسیار بالا به ابوظبی و آلمان قاچاق می‌شود و شیوخ عرب نیز علاقه زیادی به نگهداری و شکار با کمک این پرنده دارند.

نزدیک ساحل کراچی و منطقه «تهته» محل خوبی برای شکار باز است و در ایام فصل سرما بیش از 200 جزیره کوچک و بزرگ این منطقه مملو از کمپ‌های شکار است که تعداد این کمپ‌ها گاهی اوقات به بیش از 700 کمپ می‌رسد.

برای شکار باز، از کبوتر و یا تکه‌های گوشت استفاده می‌شود که البته کبوتر جذابیت بیشتری برای بازها دارد. هنگامی که باز به سرعت به کبوتری که داخل یک گودال پر از برگ است حمله می‌کند نمی‌تواند از این گودال بیرون بیاید و بین برگ‌های مخصوص به دام می‌افتد. البته باز خشکی با تور شکار می‌شود.

باز «پیریگرین» و «سیکر» نیز دو گونه نایاب باز هستند که در پاکستان شکار می‌شوند.

البته باز ماده نسبت به باز نر جثه بزرگتری دارد و از نظر تربیت‌پذیری بهتر است به همین علت قیمت باز ماده از باز نر گران‌تر می‌باشد.

برای فروش انواع باز در فصل شکار بازارهای بزرگی در مناطق مختلف کراچی آغاز به کار می‌کنند و این پرندگان با قیمت‌های سرسام‌آوری فروخته می‌شوند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها