کد خبر: ۱۸۲۱۴۲
زمان انتشار: ۱۹:۲۲     ۲۵ آبان ۱۳۹۲
آیا دولت اوباما واقعا به دنبال تصویب نشدن تحریم‌های جدید در کنگره است؟
این تحریم ها تحریم های جدید نیست بلکه تحریم‎هایی است که ماه ژوئن سال گذشته توسط دولت و کنگره تصویب شده است و تعدادی از شرکت‎های اقتصادی وابسته به ایران را که به دولت ایران برای دور زدن تحریم‎ها کمک می‎کرده‎اند شامل می‎شود.
در حالیکه فضاسازی‎های رسانه‎ای غرب اینگونه القاء می‎کند که اوباما و جان کری به شدت مشغول بررسی راههایی جهت اقناع کنگره به تصویب نکردن تحریمهای جدید علیه ایران هستند، گزارشها از داخل وزارت خزانهداری امریکا نشان می دهد این وزارتخانه با برپایی اتاقی به نام اتاق جنگ علیه برنامه هسته ای ایران به شدت به دنبال اجرای تحریم ها و اطمینان حاصل کردن از تحریم شدن تمام شرکتهای خصوصی و عمومی مرتبط با ایران هستند.

به گزارش 598 به نقل از رجانیوز، این تحریم ها تحریم های جدید نیست بلکه تحریمهایی است که ماه ژوئن سال گذشته توسط دولت و کنگره تصویب شده است و تعدادی از شرکتهای اقتصادی وابسته به ایران را که به دولت ایران برای دور زدن تحریمها کمک میکردهاند شامل میشود. اما وقتی وزارت خزانهداری شرکتی را تحریم میکند ، به دنبال تمام زیر شاخهها و شرکتهای فرعی دیگر رفته و به سبب تحریم یک شرکت ، ناگهان مجموعه از شرکتهای بزرگ اقتصادی را در سر تا سر دنیا مورد تحریم قرار میدهد . نشریه فارین پالیسی در گزارشی به نحوه چگونگی رفتار وزارت خزانه داری دولت اوباما در اعمال تحریم ها پرداخته و با استفاده از کتابی که جدیدا توسط یکی از کارمندان این وزارتخانه نوشته شده ، ابعاد جدیدی از حملات اقتصادی امریکا به ایران را فاش کرده است.

در این گزارش آمده است : «در ماه ژوئن گذشته وزارت خزانه داری امریکا تحریم های شدید و سخت تری را در برابر برنامه هسته ای ایران و شرکت های پیشرو در زمینه اقتصاد این کشور به اجرا گذاشت . تحریم های وزارت خزانه داری شامل شرکت های اصلی، شرکت های فرعی و شرکت های زیر شاخه‌ي شرکت های فرعی مي شود. زنجیره ای از اقدامات انجام شده، هفته گذشته به صورت یک فایل پاور پوینت توسط وزارت خزانه داری منتشر شد که نشان می داد کدام شرکت ها و با چه نامهایی مورد تحریم قرار گرفته اند و از این جا عمق اقدامات آمریکا علیه اقتصاد ایران (البته آن دسته از اقدامات كه محرمانه نبودند) به نمایش گذاشته شد . وزارت خزانه داری ایالات متحده ده ها شرکت دولتی مانند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را رصد كرده و همه را تحریم کرده اما در همانجا این اقدامات متوقف نشده است . تحلیلگران خزانه داری سالها وقت و تلاش صرف شناسایی دقیق شرکت های ایرانی که در خط مقدم مقابله با تحریم ها قرار داشته اند،‌کرده اند و هر کدام را به طور جداگانه وارد لیست تحریم ها کرده اند که شامل شرکت های وابسته به ایران ، ایرانیان خارج از کشور و شرکت های بیمه ای نیز بوده است. این اقدامات باعث شده ایران میلیاردها دلار از درامدهای نقدی خود را از دست بدهد . »

هنگامی که مذاکره کنندگان آمریکایی پای میز مذاکره با ایران در نشست ژنو نشستند، ایران تقاضای دیرینه خود برای لغو تحریم ها را دوباره روی میز گذاشت. دولت اوباما تمایل خود برای برداشتن بخشی از تحریمها را در ازای امتیازات ملموسی که ایران باید به جامعه جهانی بدهد،‌ اعلام کرده است اما تاکنون با وجود تمام تلاشها هنوز در اين باره هيچ جزيياتي منتشر نشده و مشخص نيست در صورت توافق چه نوع تحريم هايي قرار است تعليق شده و يا براي هميشه از بين برود .

این در حالی است که اگر تحریم هایی مانند تحریم های شرکت های اقتصادی ایران از بین بروند ، در واقع جنگ ایالات متحده با نظام جمهوری اسلامی به پایان خود رسیده‎است، چرا که بر اساس اذعان مقام های رسمی دولتی این اقدامات و تحریم ها نه تنها به دلیل برنامه هسته ای ایران بلکه برای فشار آوردن اقتصادی به کشورمان در جهت فروپاشی نظام جمهوری اسلامی بوده و نشانه‎ای مبنی بر انصراف امریکا از این هدف راهبردی در سیاست‎های جاری این کشور دیده نمی‎شود.

بر اساس این گزارش « بيشتر تلاشهاي وزارت خزانه داري شامل پبدا و فاش كردن شبكهاي از شركتهاي ايراني است كه با نامهاي جعلي و ساختار پيچيده و مالكيتهاي گوناگون، و شركت هاي تابعه مختلف و شركتهاي اقماري در سايه ، به فرار ايران از تحريم ها كمك مي كنند . ايالات متحده ادعا كرده است كه اين شركتها براي اين راه اندازي شده اند كه بتوانند از اين طريق به ايران در دور زدن تحريم ها و به خصوص تحريم سيستم بانكي و مالي كمك كرده و دسترسي اين كشور به سيستم بازارهاي مالي جهاني را ميسر كنند كه مبارزه با اين اقدام نيازمند مسدود كردن دسترسي ايرانيان به منابع مالي 50 ميليارد دلاري شان در اين بازار بود.»

«خوان ذارات» يكي از دستياران سابق وزير خزانه داري، می‎گوید كه تلاشهاي اخير براي پيدا كردن و تعليق شركت هاي پيش روي ايران در امر دور زدن تحريم ها تجربه اي بود كه اولين بار در دهه 80 عليه كارتل مواد مخدر آمريكاي لاتين به كار رفت . « ايده اصلي در آن زمان اين بود كه چهره هاي اصلي اين كارتل بزرگ را شناسايي كرده ، شبكه هايشان را پيدا كنيم و بعد شركت هاي پيشرويي را پيدا كنيم كه به نظر مي رسد به صورت قانوني كار مي كنند » او كه اخيرا كتابي درباره تلاشهاي وزارت خزانه داري براي اعمال تحريم ها عليه ايران منتشر كرده است ، گفت كه اين مدل برخورد با شركت هاي ايراني مدل برخوردي است كه با نام «رييس و اراذل و اوباش» ناميده مي شود .

تلاشهاي انجام شده صدها شركت خصوصي ايراني، بانك هاي خصوصي، و كشتي هايي مثلا با نامهاي «مرغ نغمه سرا»و «رنگين كمان» را هدف قرار داده است . برخي از اين شركت ها متهم به حمل و رساندن تسليحات به رژيم بشار اسد در سوريه و يا حزب الله در لبنان هستند و عده ديگري هم به سادگي و بي سر و صدا با دولت ايران همكاري مي كنند . البته بسياري از اين شركت اصولا هيج ارتباطي با برنامه هسته اي ايران ندارند اما تحريم ها شامل همه شركت ها مي شود .

تعداد زيادي از اين شركت ها كه از تحريم هاي اقتصادي آمريكا ضربه ديده اند ، هر گونه ارتباط با دولت ايران را تكذيب مي كنند . وزارت خزانه داري چند وقت پيش اعلام كرد كه تهران از شركت OVI يا (One vision Investment) كه شركتي محلي در كيپ تاون آفريقاي جنوبي است ، براي « انتقال بين المللي پول به ايران و تسهيل در معاملات با آفريقاي حنوبي در راستاي دور زدن تحريم ها » استفاده مي كرده است . غلام عموهادي مدير عامل شركتOne Vision در اين باره به يكي از روزنامه هاي آفريقاي جنوبي گفته بود كه « اين اتهام كاملا بي اساس است. ما توسعه دهنده املاك هستيم و فقط دو ساختمان داريم و هيچ معامله اي با ايران انجام نمي دهيم.»

شركت هايي مانند One Vision همه با سختگيريهاي اساسي اي كه در ماه ‍ژوئن سال جاري اعمال شد ، خود را در معرض اين اقدامات سختگيرانه بين المللي ديدند . اين شركت ها عمدتا در ايران، آلمان، آفريقاي جنوبي، امارات متحده عربي و كرواسي قرار دارند .

تحريم ها همچنان ادامه دارد و هر روز شركت هاي تازه اي به ليست تحريم ها اضافه مي شوند . با اين حال وندي شرمن گفت و گو كننده هسته اي با ايران و ساير مقام هاي دولت اوباما با حضور در كنگره و سنا خواستار توقف تصویب تحريم هاي بيشتر عليه ايران شده اند تا بتوانند در مذاكره با ايران بهتر پيش بروند . از نظر دولت اوباما که برداشته شدن بخش کوچکی از تحریم های ایران را در ازای توقف فعالیت های هسته ای که پیشنهاد داده ، نباید از این فرصت به این آسانی گذشت .

جان کری نیز طی چند روز گذشته زمانی که با متحدان خود در رژیم صهیونیستی صحبت می کرد ، به آنها اطمینان داده بود که قرار نیست تحریم های اصلی ایران حذف شوند و قرار است تنها بخش کوچکی از این تحریم ها به عنوان سیاست تشویقی برای از بین رفتن کامل برنامه هسته ای کشورمان مد نظر قرار گیرد .

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها