به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، «حاج مازن الوزنی»، نایب رئیس اداره تکیهها و هیئتهای حسینی وابسته به دو عتبه مقدس حسینی و عباسی در سخنانی گفت که نزدیک به 555 تکیه و هیئت حسینی در کربلای مقدس از سوی این بخش مجوز رسمی دریافت کردهاند.
الوزنی افزود: این اداره در آغاز ماه محرم الحرام هر سال اقدام به صدور مجوزهای رسمی برای دستههای عزاداری حسینی میکند که به اقدام برپایی مجالس عزاداری به خصوص در روز عاشورا میکنند.
وی افزود: اداره تکیهها و هیئتهای حسینی از سوی دیوان موقوفات شیعه و همچنین دبیرخانه دولت تاسیس شده و تنها بخشی است که مسئولیت صدور مجوز و کارت شناسایی برای تکیهها و هیئتهای حسینی در عراق و جهان اسلام را دارد.
الوزنی در خصوص آنچه به مراسم عزاداری دهم ماه محرم الحرام مربوط میشود گفت: این اداره تلاش دارد تا با توجه به شعار «هر روز، عاشورا و همه جا، کربلاست»، این مراسم در تمام شهرها برگزار شود.
وی افزود: این اداره نشستهایی را برای ارائه خدمات بهتر به زائرانی انجام داده که به شهر کربلا معلی سفر کردهاند.
الوزنی گفت: به همین منظور این اداره اقدام به توزیع پتو در میان تکیهها و هیئتهای حسینی ارائه دهنده خدمت به زوار بر اساس نیازهایشان کرده و از صاحبان تکیهها و هیئتهای حسینی خواسته تا به آموزشها و توصیههای داده شده از سوی این اداره توجه داشته و پایبند باشند.
از سوی دیگر، «شیخ عبدالمهدی کربلایی»، دبیرکل عتبه مطهر حسینی از تغییرات روی داده در صحن «حضرت عقیله زینب»(س) و احتمال ایجاد مسیری زیر زمینی اطراف این صحن خبر داد.
دبیرخانه عتبه مقدس حسینی با موسسه خیریه کوثر قراردادی برای اجرای سه پروژه مهم امضا کرده که به ارائه خدمات بیشتر به زائران کمک خواهد کرد.
شیخ کربلایی گفت که پروژه صحن «حضرت عقیله زینب»(س) یکی از این پروژههای مهم است که در مساحتی به وسعت 40 هزار متر مربع اجرا خواهد شد.
وی افزود: «تل زینبی» نیز با هدف در برگرفتن تعداد بیشتری از زائران علاوه بر بزرگداشت یاد «حضرت عقیله زینب»(س) توسعه خواهد یافت.
اما «محسن عبدشلاه»، ناظر بر اجرای پروژههای عتبه مقدس حسینی در این رابطه گفت: پروژه صحن «حضرت عقیله زینب»(س) در دو مرحله اجرا خواهد شد که مرحله اول شامل آماده سازی است و طی آن طرحها کشیده و به اتمام میرسد.
وی افزود: اما مرحله دوم، مرحله اجرایی و عملی خواهد بود که 4 سال به طول خواهد انجامید.
مسئولان عتبات مقدسه در کربلای معلی در راستای ارائه خدمات بیشتر به زائران از طریق بخشهای مهندسی و از طریق پروژههای عمرانی و خدماتی فعالیت میکنند.