کد خبر: ۱۸۰۹۶۹
زمان انتشار: ۱۸:۱۱     ۱۹ آبان ۱۳۹۲
استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: تحریم‌های وضع شده علیه ایران برای لغو شدن طراحی نشده‌اند، لذا اقتصاد ایران باید به خود تکیه کند.

هادی آجیلی کارشناس مسائل بین‌الملل و استاد دانشگاه علامه طباطبایی (ره) در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی فارس درباره مذاکرات ژنو و نقش مخرب فرانسه گفت: مذاکرات به طور جدی، فشرده  وسخت پی‌گیری شد وانجام  مذاکرات در این سطح با وجود بی‌اعتمادی‌ها و اختلافات بسیار مشکل است و باید از تیم دیپلماتیک ایران تقدیر کرد.

وی افزود: آنچه  که  مشخص است هریک از کشورهای 1+5 به دنبال تامین منافع خود  از پرونده هسته‌ای ایران بوده‌اند. دغدغه صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای  و شفافیت عملکرد برنامه هسته ای ایران یک بهانه است نه صرفا برای آمریکا بلکه برای سایر کشورهای 1+5. بهانه برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی و کسب امتیازات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از ایران که این امتیازات را  یا از ایران کسب کنند و یا بازیگران  و متحدان منطقه‌ای آنها کسب کنند.

به گفته آجیلی، فرانسوی‌ها به دنبال کسب منافع و سهم خود بودند و این بار این فرانسه بود که نقش مخرب را برای اسرائیل ایفا نمود  و بنابراین نتیجه ای که به عنوان مبنا آن را بتوان در نظر گرفت حاصل نشد. مردم نباید امید زیادی به این مذاکرات داشته باشند و اقتصاد ایران باید بر توان داخلی تکیه کند، تحریم‌ها برای لغوشدن وضع نشده‌اند.

وی تصریح کرد:کشورهای غربی در این نشست به دنبال کسب امتیاز حداکثری در مقابل  دادن حداقل امتیاز به ایران بودند  و اصل تحریم‌ها را لغو نکردند و تنها  متعهد شدند بخشی از دارائی‌های ایران را آزاد نمایند. چنین تدبیری جای بازگشت را برای طرف غربی باقی می‌گذارد. نگاه غربی به ایران، این کشور را متهمی می‌بیند که باید پاسخگو باشد. امتیاز متوازنی در این مذاکرات  رد و بدل نخواهد شد.  به نظر می‌رسد باید به دور دیگری از مذاکرات بیندیشیم تا شاید  توافق اولیه حاصل شود.

  استاد دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: اولین عامل عدم دست‌یابی به توافق منافع متعارض درون گروه 1+5  و اختلاف میان کاخ سفید و کنگره، دومین عامل لابی رژیم صهیونیستی  و سومین عامل لابی عربی در منطقه و ایالات متحده  است  که موانع شکل‌گیری توافق به شمار می‌آیند. رویکرد فرانسه نیز بی‌ارتباط  با لابی عربی نیست.

آجیلی افزود: فرانسه نیز به دنبال سهم و منافع خود در چارچوب پرونده هسته‌ای ایران است  وبه دنبال سهم ژئوپولیتیکی   در خاورمیانه است  و سهم اقتصادی از این توافق ناشی از آزادی سرمایه‌های ایرانی را طلب می‌کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها