کد خبر: ۱۸۰۱۵۴
زمان انتشار: ۱۹:۱۲     ۱۶ آبان ۱۳۹۲
دکتر معصومه ابتکار در حاشيه ديدار با سپ بلاتر، رييس فدراسيون جهاني فوتبال(فيفا) همچنين گفت: از بلاتر خواستيم که در همه فعاليت‌هاي فيفا از فرهنگسازي در بحث حفظ محيط زيست حمايت کند.

به گزارش ايسنا ، وي اظهار کرد: به هر حال همه مي‌دانيم که ورزش در فضاي سالم امکان پذير است و در روزهايي که هوا آلوده است، امکان فعاليت‌هاي بدني هم وجود ندارد. يک نوع پيوستگي عميقي ميان محيط زيست و ورزش وجود دارد و در توجه به حفظ محيط زيست رويکرد فوتبال و استفاده از ظرفيت‌هاي تبليغاتي فوتبال اهميت زيادي دارد. سازمان محيط زيست کارگروه مشترکي را با کميته ملي المپيک تشکيل داده و بنا دارد در فوتبال هم فعاليت‌هاي قابل توجهي داشته باشد.

ابتکار گفت: در ديدار با سپ بلاتر به ايشان پيشنهاد خواهيم داد تا پيوند ميان فوتبال و محيط زيست بيشتر در تبليغات اين ورزش در سطح جهاني قرار بگيرد و در تعريف رفتار ورزشکاران هم جايگاه مشخصي داشته باشد.

رييس سازمان محيط زيست ادامه داد: بحث ديگري که با سپ بلاتر خواهيم داشت، بحث يوزپلنگ آسيايي است. سازمان محيط زيست ايران هفته‌ پيش پروژه دوم يوزپلنگ آسيايي را استارت زد و سازمان ملل هم اعلام کرد که ايران با همکاري يک سازمان غير دولتي موفق شده جلوي انقراض يوزپلنگ ايراني را بگيرد و نگراني از اين انقراض رفع شده است، اما فاز دوم يوز را افتتاح کرديم و در مذاکراتي که با فدراسيون فوتبال داشتيم، اميدواريم در تبليغات تيم ملي براي حضور در جام جهاني بتوان از نام و لوگوي يوزپلنگ آسيايي استفاده کنند و اين فرهنگ را بتوانيم حفظ کنيم. در اين راستا حمايت رييس فدراسيون جهاني فوتبال(فيفا) هم مهم است.

ابتکار در پايان گفت: از بلاتر مي‌خواهيم در همه فعاليت‌هاي فيفا از بحث فرهنگسازي براي حفظ محيط زيست حمايت کند.

معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين در جشنواره علم تا عمل خواستار همکاري معاونت علمي رياست جمهوري و پژوهشگران براي حل معضلات محيط زيست کشور به خصوص در مديريت صحيح منابع آب و انرژي و تنوع زيستي شد .

وي با بيان اين که متاسفانه امروز کشور ما با مشکلات و چالش‌هاي عديده محيط زيستي مواجه است، گفت: از سال 2006 ميلادي گزارش‌هاي منتشر شده نشان مي‌دهند که ايران در زمينه رتبه‌بندي‌ها سقوط کرده است.

وي عدم مديريت صحيح منابع آب به دليل فقدان يک رويکرد صحيح در بحث مصرف آب به ويژه در بخش کشاورزي را يکي از مشکلات موجود عنوان کرد و گفت: در اين زمينه ما نيازمند يک رويکرد فناورانه براي اصلاح بخش کشاورزي هستيم. چرا که بيش از 95 درصد منابع آب را بخش کشاورزي مصرف مي‌کنند اما نگاه ما کماکان يک نگاه سنتي است.

وي تاکيد کرد که در بحث مديريت منابع آب بايد به يک نوع فناوري نوين روي آورد و با ايجاد پيوند بين کشاورزي و صنعت رويه‌هاي موجود را تغيير دهيم و با بکارگيري فناوري‌هاي نوين در جهت رفع مشکلات موجود گام برداريم.

وي متذکر شد البته بايد آثار فناوري‌هاي نوين بر روي محيط زيست نيز سنجيده شود تا از مشکلات موجود احتمالي جلوگيري گردد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه سخنانش مشکل دوم محيط زيست را انرژي عنوان کرد و گفت: الگو ما در بحث انرژي نادرست است و شتاب مصرف ما با الگوهاي جهاني مطابقت ندارد.

وي خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در گازهاي گلخانه‌اي بسياري از سرمايه‌هاي کشور را با الگو مصرف نادرست از دست داده‌ايم و در اينجا نيز ما نيازمند يک رويکرد نوين در اصلاح الگوهاي مصرف از خانگي تا صنعتي هستيم و کشور ما با يک برنامه صحيح مي‌تواند اين کار را انجام دهد.

ابتکار تاکيد کرد: در واقع يکي از راه حل‌هايي که مي‌تواند ما را به سمت توسعه پايدار و نه به قيمت از دست رفتن منابع پايه سوق دهد فناوري‌هاي جديد است که اميدواريم با همکاري معاونت علمي رياست جمهوري و تمامي پژوهشگران در جهت حل معضلات محيط زيست کشور به خصوص در بحث مديريت صحيح آب و انرژي و مديريت تنوع زيستي گام برداريم تا به يک زندگي قابل قبول براي مردم ايران برسيم.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها