کد خبر: ۱۷۹۳۵۴
زمان انتشار: ۰۹:۲۴     ۱۴ آبان ۱۳۹۲
سید عباس عراقچی معاون بین‌الملل وزارت امور خارجه درباره بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر خوشبین نبودن به مذاکرات با آمریکا درباره موضوع هسته‌ای اظهار داشت: ما هم در این خوش‌بین نبودن شریک هستیم و بدبینی خود را نسبت به آمریکا حفظ کرده‌ایم و این به دلیل سوابق عملکرد و سیاست‌های این کشور است.

عراقچی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه هیچ نقطه درخشانی در تاریخ چند دهه گذشته آمریکا نسبت به ایران وجود ندارد که باعث خوش‌بینی ما شود، بنابراین بدبینی‌ها جای خود را دارد. اما بدبینی مانع از انجام مذاکرات نیست، اگر دو طرف نسبت به هم خوش‌بین باشند، چه‌بسا احتیاج به مذاکره‌ وجود نداشته باشد و بتوانند راحت درباره مسائل خود تصمیم‌ بگیرند و اجرا کنند.

وی با تاکید بر اینکه تیم مذاکره‌کننده ایران با ماموریت مشخصی مذاکره می‌کند و این ماموریت مورد تایید مقام معظم رهبری است، گفت: در هر مذاکره‌ هدف اصلی ما اثبات حقوق‌مان و تثبیت احترام طرف مقابل به این حقوق است که شامل غنی‌سازی هم می‌شود. بنابراین هرگونه راه‌حلی باید تضمین‌کننده حقوق هسته‌‌ایی ایران از جمله حق غنی‌سازی باشد، اولین چارچوبی که در پیشنهادمان به 1+5 معرفی کردیم و مورد پذیرش طرف مقابل هم واقع شد، تعیین هدف مشترک است. در این هدف مشترک احترام به حقوق هسته‌‌ایی ایران از جمله غنی‌سازی وجود دارد.

معاون بین‌الملل وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که از مذاکرات آینده با 1+5 در ژنو چه انتظاری دارید، تصریح کرد: انتظار ما این است که این بار وارد بحث‌های "محتوایی" شویم و بتوانیم درباره "محتوا" به سمت توافق پیش رویم، در مذاکرات با آژانس قرار شد که به صورت گام به گام پیش رویم. بازدید از پارچین از نظر ما جزء گام‌هایی است که به دلیل حساسیت مراکز نظامی احتیاج به فضای مساعد برای همکاری دارد و در فضای فعلی امکان فراهم شدن آن وجود ندارد. بنابراین ما با آژانس توافق کردیم تا اقداماتی که دشوارتر است را به آینده موکول کنیم و از گام‌هایی آغاز کنیم که می‌تواند فضا را از تنش و تقابل به فضای همکاری تغییر دهد.

عراقچی با اشاره به اینکه روسیه و چین همواره از حق هسته‌ای ایران از جمله حق غنی‌سازی حمایت کرده‌اند و این موضوع جزء مواضع اعلامی آن‌ها نیز بوده است، بیان داشت: هم‌چنین مخالفت خود را با تحریم‌های یک جانبه هم در عمل و هم مواضع‌شان اعلام کرده‌اند و ما از این جهت تاکنون تغییری در مواضع آن‌ها ندیده‌ایم. آن‌چه این دو کشور می‌توانند در 1+5 عمل کنند، نقش سازنده‌ای است که در راستای نزدیک کردن دیدگاه‌های مجموعه 1+5 به واقعیت و رویکردهایی که بتواند ما را به نتیجه برساند، ایفا کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها