کد خبر: ۱۷۸۷۴۳
زمان انتشار: ۱۴:۱۸     ۱۲ آبان ۱۳۹۲

آگه نیوز در روزهای موسوم به استکبار ستیزی، به معرفی کتاب‌هایی می‌پردازد که در آن به واقعه‌ی سیزدهم آبان، فعالیت‌های ضد آمریکایی، جنش‌های آمیرکایی ستیز و... اشاره شده است.

تاریخ شفاهی دانشجویان پیرو خط امام: دانشجویان و گروگان‌ها

حسین جودی - مرکز اسناد انقلاب اسلامی

پیروزی انقلاب اسلامی اگرچه نفوذ آمریكا را در ایران تحلیل برد، ولی منجر به زوال كامل قدرت و دخالت‌های آن نشد و بقایای عوامل آمریكا در درون مملكت مشغول توطئه بودند؛ به ‌خصوص اینكه با روی كار آمدن دولت موقت استكبار به آن امیدوارتر شد. در این شرایط دولت موقت كه امور كشور را در دست گرفته بود، متأثر از دیدگاه نهضت آزادی كه از قضا اكثر اعضای دولت از یاران سابق بازرگان انتخاب شده بودند، چندان به پاكسازی ادارات و استقرار جمهوری اسلامی نمی‌پرداختند و مطالبات امام و مردم انقلابی برآورده نشده بود.

تساهل دولت بازرگان در برخورد با حركت‌های تجزیه‌طلبانه‌ی داخلی كه كشور را به سوی اغتشاش می‌برد و عدم اتخاذ مواضع انقلابی در مقابل استكبار جهانی، دانشجویان مسلمان را بر آن داشت تا با حركتی انقلابی اعتراض خود را به عملكرد دولت موقت نشان دهند. دانشجویان چند دانشگاه تهران تحت عنوان «دانشجویان پیرو خط امام» لانه‌ی جاسوسی آمریكا را تسخیر كردند و به افشای عملیات این سفارتخانه در قبال انقلاب و نظام اسلامی پرداختند.

دانشجویان و گروگان‌ها

مجموعه حاضر شامل مصاحبه‌هایی است با چندین تن از دانشجویان پیرو خط امام كه هر یك با رجوع به حافظه‌ی خود و فراخوار پرسش‌هایی كه از آنها شده است، به بازگویی حوادث لانه و حال و هوای آن روزها پرداخته‌اند. علت تسخیر لانه‌ی جاسوسی به دست دانشجویان، تركیب دانشگاه‌های شركت‌كننده در این واقعه و نحوه‌ی تعامل آنها با همدیگر، برخورد مسئولان نظام با دانشجویان و حوادث تلخ و شیرینی كه در درون لانه‌ی جاسوسی می‌گذشت در مصاحبه با آنها روشن شده است. مطلب بسیار مهم دیگری كه در خلال مصاحبه‌ها به آن اشاره شده طرز عملكرد و موضع‌‌گیری برخی از اشخاص است كه اتفاقاً بعد از اتمام جریان گروگان‌گیری در مسئولیت‌های مختلف نظام اسلامی بودند و در نحوه‌ی انتشار اسناد لانه‌ی جاسوسی دست داشتند.

 

آمریکا ستیزی چرا؟

روزه گارودی - کانون اندیشه جوان

هدف اصلی این کتاب، نگاهی به چگونگی پیدایش و پایایی این ‌نظام سلطه‌گر است.

نویسنده‌ی کتاب با ذکر دو نکته‌ی اساسی، مبنای نگاه خود به پدیده‌ی آمریکاستیزی را تشریح می‌کند. اول آن‌که «آمریکاستیزی» و «بیگانه‌ستیزی» دو مفهوم جدا از یکدیگرند؛ چرا که اولی یک مکتب جهانی و دومی نوعی احساس ملی‌گرایانه ‌است. و دیگر آن‌که دلیل این مبارزه آن است که امروز آمریکا قصد دارد با تکیه بر قدرت سیاسی، نظامی و اقتصادی خویش، خود را بر دنیا تحمیل نماید؛ که البته تنها راه آمریکا برای دست‌یابی به این هدف عوامل داخلی و رهبران خود فروش هر جامعه است.

این کتاب با نثری روان و گویا و در حجمی کم، به خوبی درک روشنی از آن‌چه که «بهشت موعود عصر روشن‌گری» نامیده می‌شود، برای خواننده به ارمغان می‌آورد. ضمن آن که ریشه‌های پیوند تئوریک و عاطفی  ایالات متحده آمریکا با رژیم صهیونیستی و نیز شباهت‌های شکل‌گیری هر دو آن‌ها به خوبی فهم می‌شود.

آمریکا ستیزی چرا؟

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها